Βρέθηκε Δεύτερη Τράπουλα Ταρώ του Waite

15/11/11 by

Μια εκπληκτική ανακάλυψη έλαβε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα: μετά από εκτεταμένη έρευνα του γνωστού συγγραφέα Marcus Katz και της Tali Goodwin, εντοπίστηκε μια δεύτερη τράπουλα Ταρώ του A. E. Waite! Όπως είναι γνωστό, η τράπουλα του Waite κυκλοφόρησε το 1909 (με ζωγραφιές της Pamela Smith) βασισμένη στην συμβολική του Eliphas Levi και τις αρχές του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, θεωρείτε η πλέον διαδεδομένη τράπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ίσως το (νέο) αρχέτυπο των Ταρώ για τον 20ο αιώνα. Με βάση όμως τις σύγχρονες έρευνες, ο Waite είχε ζητήσει από τον καλλιτέχνη John Trinick μια δεύτερη τράπουλα, που θα απεικόνιζε τα πιστεύω του Fellowship of the Rosy Cross, αδελφότητα που είχε ιδρύσει ο ίδιος ο Waite το 1915.
Η δεύτερη αυτή τράπουλα (δείγμα της οποίας βλέπετε εδώ) μαζί με τα αδημοσίευτα ερμηνευτικά σχόλια του εμπνευστή της, εντοπίστηκε και αναμένετε να κυκλοφορήσει σύντομα σε ειδικό λεύκωμα με σχόλια του Katz.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ όπως και εδώ για πιο τακτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία και την κυκλοφορία του βιβλίου.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    Και το βιβλίο έχει πλέον κυκλοφορήσει – δείτε εδώ: http://www.blurb.com/bookstore/detail/2702755?utm_source=badge&utm_medium=banner&utm_content=280×160