Πώς Μπορώ να Συμμετέχω στο mystery;

21/02/12 by

Το περιοδικό mystery είναι ένα ανοιχτό βήμα για όλους, μια ευκαιρία έκφρασης, παρουσίασης μιας προσωπικής έρευνας, αλλά και χώρος ανοιχτού διαλόγου μεταξύ ανθρώπων με κοινές εμπειρίες, ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

•    Τι να κάνω αν θέλω να στείλω μια προσωπική μου εμπειρία ή να βρω απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα για το ανεξήγητο;
Μπορείτε να στείλετε τις εμπειρίες και τα ερωτήματά σας (ακόμη και με ψευδώνυμο) σχετικά με το παράδοξο στο e-mail (info@archetypo.com.gr) ή στη διεύθυνση του περιοδικού (Καθ. Χατζηδάκη 9, Θεσσαλονίκη 54655). Και στις δυο περιπτώσεις οι επιστολές αλλά και οι απαντήσεις τους θα δημοσιεύονται κανονικά στις σελίδες του περιοδικού, εκτός και αν δεν το επιθυμείτε!
Προσπαθήστε το κείμενο να μην υπερβαίνει τις 400 λέξεις, έτσι ώστε κάθε φορά να φιλοξενούνται όσο το δυνατόν περισσότερες επιστολές. Τέλος, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο του περιοδικού (τηλ: 2310-429200, καθημερινά από τις 12 έως τις 4:30) και να μιλήσετε με κάποιον από τους συνεργάτες μας.

•    Τι μπορώ να κάνω αν θέλω να δημοσιεύσω μια προσωπική μου έρευνα;
Μπορείτε να στείλετε ελεύθερα δικές σας έρευνες ή άρθρα σχετικά με το ανεξήγητο στο e-mail του περιοδικού. Μπορείτε επίσης να στείλετε το κείμενό σας αποθηκευμένο σε CD. Πάντα όμως σε ηλεκτρονική μορφή. Οι λέξεις του κειμένου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.000, αλλά να μην ξεπερνάνε τις 3.000.

•    Δεν είμαι επαγγελματίας αρθρογράφος-συγγραφέας. Μπορώ παρ’ όλα αυτά να στείλω κάποιο άρθρο;
Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το περιεχόμενο του κειμένου σας παρά για την επαγγελματική σας κατάρτιση. Αν το άρθρο προσεγγίζει το θέμα που εξετάζει με τρόπο σφαιρικό και σοβαρό, τότε πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να δημοσιευτεί. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην επιμέλεια θα γίνουν κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρχισυντάκτη. Να θυμάστε όμως να σημειώνετε πάντα το όνομα και το τηλέφωνό σας στο κείμενο που θα αποστείλετε.

•    Τι να κάνω αν θέλω να στείλω μαζί κάποιες φωτογραφίες;
Μπορείτε να στείλετε οποιαδήποτε φωτογραφία επιθυμείτε για τη στήλη της αλληλογραφίας ή και για κάποιο άρθρο. Αν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, στείλτε τη στη διεύθυνση του περιοδικού αποθηκευμένη σε CD. Αποφύγετε την αποστολή με e-mail, καθώς μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά το σύστημα, κυρίως αν το σύνολο και το μέγεθος των εικόνων είναι μεγάλο. Το είδος του αρχείου μπορεί να είναι JPEG με ανάλυση τουλάχιστον 300dpi (όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο!).

•    Δεν έχω εικόνες για να συνοδεύσω το άρθρο μου. Μήπως τότε θα απορριφθεί;
Όχι, αν και θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος σ’ ένα άρθρο με φωτογραφικό υλικό. Το ζητούμενο είναι μια αξιόπιστη προσέγγιση, και ένα άρθρο που θα μπορεί να πληροφορήσει ουσιαστικά τους αναγνώστες μας.

•    Έχω στείλει κάποιο άρθρο ή μια επιστολή, όμως δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση. Γιατί;
Ο φόρτος εργασίας των συνεργατών μας είναι ιδιαίτερα μεγάλος και γι’ αυτόν το λόγο ορισμένες φορές υπάρχουν καθυστερήσεις σε απαντήσεις. Μην ανησυχείτε όμως, τίποτε δεν χάνεται, απλώς μπαίνει σε σειρά με βάση την ημερομηνία αποστολής.

•    Θέλω να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που έχουν κοινούς προβληματισμούς. Μπορώ να αφήσω το τηλέφωνο ή τη διεύθυνσή μου;
Ναι, όμως μόνο στα πλαίσια της αλληλογραφίας του περιοδικού. Καμία διεύθυνση οικίας δεν θα δημοσιευθεί, παρά μόνο το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, και αυτά μονάχα έπειτα από δική σας άδεια.

•    Έχω πολλές ιδέες για θέματα που ίσως να ενδιαφέρουν το περιοδικό, όπως και μερικά σχόλια για την παρουσίαση των θεμάτων του. Τι μπορώ να κάνω;
Μπορείτε να στείλετε μια λίστα με τις προτάσεις και τις ιδέες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει!

 

Οι Δικές σας Έρευνες στο Δικό σας Περιοδικό!

Related Posts

Tags

Share This