Νέο Περιοδικό για τον Ρομαντισμό & το Υπερβατικό

04/09/13 by

Ένα νέο ψηφιακό περιοδικό άνοιξε πρόσφατα τα φτερά του στον λαβυρινθώδη κυβερνοχώρο. Πρόκειται για το Paradox Ethereal Magazine, ένα διμηνιαίο περιοδικό που αν και η κυκλοφορία του περιορίζετε στις γωνιές του διαδικτύου, εντούτοις το πλούσιο περιεχόμενο του (116 σελίδες) ικανοποιεί και τον ποιο απαιτητικό αναγνώστη.
Τα κείμενα των άρθρων είναι γραμμένα στα αγγλικά, ολόκληρο το επιτελείο όμως του περιοδικού είναι Έλληνες – όλοι, και ο καθένας με τον τρόπο του, πιστά ταγμένοι στην τέχνη, τον πολιτισμό και την πνευματική αναζήτηση δια μέσου αυτών των στοιχείων. Διότι η τέχνη δεν είναι απλά έκφραση της ψυχής αλλά και μια εκγύμναση του νου στις κοσμικές αλήθειες που ορισμένες φορές μπορούν να αποδοθούν καλύτερα μονάχα μέσα από σύμβολα, αλληγορίες και αναφορικές εικόνες.
Στο πρώτο τεύχος που κυκλοφορεί, ξεχωρίζω το άρθρο για την Αδελφότητα των ΠροΡαφαηλιτών, την σχέση της τράπουλας Ταρώ με τα θέατρα της εποχής του Μεσαίωνα, το κείμενο για τον μεγάλο σκηνοθέτη Alejandro Jodorowski, αλλά και όλες εκείνες (που ευτυχώς είναι πολλές) διάσπαρτες πινελιές που αφορούν τον Ρομαντισμό ως κίνημα και αισθητική.
Για να μάθετε περισσότερα για την τόσο αξιέπαινη αυτή εργασία, όπως και για να κατεβάσετε το περιοδικό δωρεάν, απλά επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο εδώ.

Related Posts

Tags

Share This