Σχετικά με το 2012

14/09/09 by


Χθες παραχώρησα μια συνέντευξη στην Κυριακάτικη Καθημερινή σχετικά με το 2012. Με ρώτησαν κάτι απλό, για το αν πρόκειται για ένα πραγματικό κίνημα, ένα σοβαρό κοινωνικό προβληματισμό ή για μια ακόμη περαστική φαιδρότητα.
Τους απάντησα πως πρόκειται για την έκφραση ενός ρεύματος που η αρχή του μπορεί να αναγνωριστεί στις θεωρίες του φιλοσόφου Pierre Teilhard de Chardin για τη Νοόσφαιρα, πίσω στην δεκαετία του 1950.
Στην συνέχεια, η ανησυχία που προκάλεσε η αλλαγή της Χιλιετίας ενίσχυσε το ρεύμα το οποίο εκφράζετε πλέον (ανάλογα με την κουλτούρα και την παθολογία του ατόμου) σε εσχατολογικό και μεταφυσικό. Το δεύτερο έχει να κάνει με την περίφημη συνειδησιακή εξέλιξη της ανθρωπότητας (γεγονός που σχετίζεται με την θεωρία του μετά-ανθρώπου, αλλά και των indigo, των otherkins και των Παιδιών του 1983).
Το πρώτο αφορά καταστροφολογικά σενάρια τα οποία εκδηλώθηκαν (αυτόεκπληρούμενη προφητεία;) εν μέρει και εισαγωγικά σχεδόν, με την 11/9 που έστρεψε ολόκληρο τον πλανήτη σε μια νέα εποχή φόβου.
Το ρεύμα έτσι πέρασε από πολλά στάδια: ξεκίνησε μέσω της αμφισβήτησης, κορυφώθηκε μέσα από τον φόβο, και πιστεύω πως θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα διαπερνόντας και το 2012 μέχρι ωσότου να αγγίξει την φάση του συλλογικού επαναπροσδιορισμού. Με λίγα λόγια, ζούμε όπως περίπου ορίζει η Τυφώνια Παράδοση, στην Εποχή του Σεθ, των μεγάλων υπαρξιακών ανακατατάξεων!
Τελείωσα όμως την συνέντευξη με μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: μετά το 2012 η ανθρωπότητα δεν έχει να περιμένει κάτι μεγαλύτερο. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μεγάλο μυστήριο το οποίο να αποτελεί σημείο αναφοράς. Κανένα, εκτός από το εξωγήινο ζήτημα!
Θεωρώ πως οι εξελίξεις στον Άρη θα είναι αποκαλυπτικές. Αρκεί μονάχα να βρεθεί ένα οργανικό απολίθωμα στις ερημιές του κόκκινου πλανήτη για να έχουμε πλέον απτές και ασφαλής αποδείξεις πως η ζωή υπάρχει εκεί έξω! Αυτό θέλω να πιστεύω πως θα επαναπροσδιόριζε τους στόχους της ανθρωπότητας. Θα έσβηνε την κοσμική μας μοναξιά και θα τόνιζε την έμφυτη μας περιέργεια να βαδίσουμε στα αστέρια για να ανακαλύψουμε τους γείτονες μας. Μήπως τελικά οι προφητείες για το συνειδησιακό πέρασμα το 2012 θα επαληθευτούν μ’ αυτό τον τρόπο;

Related Posts

Tags

Share This