Ποιος ήταν ο Τσακ με τις Σούστες;

30/10/09 by

Το 1838 μια παράξενη φιγούρα με μανδύα και άσχημους τρόπους, τρομοκρατούσε τα σοκάκια του Λονδίνου. Πολύ σύντομα η μορφή του Τσακ με τις Σούστες, έγινε αντικείμενο πικάντικων συζητήσεων στις εφημερίδες και ίσως η πρώτη εικονογραφημένη ιστορία (κόμικς) του κόσμου γράφτηκε με τον ίδιο για πρωταγωνιστή!
Σήμερα, ο μακρινός αυτός πραγματικός πρόγονος του Batman, συνεχίζει να γοητεύει καθώς το μυστήριο της ταυτότητας του, όπως και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την παράξενη συμπεριφορά παραμένουν ασαφείς.
Για πρώτη φορά όμως στην ιστορία, μια μελέτη, πλήρως αφιερωμένη στο θέμα αυτό, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2010. Πρόκειται για την 700 σελίδων σκληρόδετη εργασία του Mike Dash ο οποίος όχι μόνο ανιχνεύει τον άνθρωπο πίσω από την στολή, αλλά και παρουσιάζει τις αληθινές διαστάσεις του θρύλου, μαζί και τις επιδράσεις του στο σήμερα, στον κόσμο της υψηλής παραδοξολογίας, και τα φαινόμενα τύπου Mothman.
Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα επερχόμενη έκδοση, θα βρείτε εδώ. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί επίσης το σχετικό βιβλίο Ο Τρόμος του Λονδίνου (εκδ. Ηλέκτρα, 2007).

Related Posts

Tags

Share This