Πίσω με Ωραίες Αναμνήσεις

09/11/09 by

Το ταξίδι μας στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ήταν ένα 3μερο γεμάτο από ενδιαφέροντα events, γνωριμίες και συναντήσεις.
Την Παρασκευή είχα την χαρά να παραβρεθώ στο Διεθνές Συνέδριο Phoenix Rising και πιο συγκεκριμένα, στις ομιλίες των κ. Thomas Karlsson και Λέανδρο Λεφάκη.
Ο τελευταίος παρουσίασε την ζωντανή σημασία της τεκτονικής μύησης με έναν τρόπο που άνετα θα μπορούσα να παραλληλίσω με ποιητική φιλοσοφία.
Ο δε Karlsson καταπιάστηκε με ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο ζήτημα (την Γοτθική Καμπάλα και την ανάπτυξη της στην Σουηδία) που όμως προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό συγκρητισμό.
Στο ίδιο συνέδριο είχα την ευτυχία να συναντήσω παλιούς φίλους και συνεργάτες, τον Θωμά, τον Γιάννη κ.α.
Επίσης την Παρασκευή είχα την χαρά να βρεθώ με τους εκδότες του Ars Nocturna για μια επερχόμενη και πολλά υποσχόμενη συνεργασία, αλλά και τον Παναγιώτη, τον ιδιοκτήτη του Occult Shop Ιστάρ, όπου και ξεφυλλίσαμε μαζί το πρώτο παγανιστικό fanzine της χώρας, το Mystic World (καλή επιτυχία από καρδιάς Angie).
Το Σάββατο ξεκίνησε με το παραδοσιακό bookhunting στο Μοναστηράκι όπου και εντόπισα μια αρκετά περίεργη μελέτη του 1989 για το πώς οι χάρτες διαμορφώνουν την αντίληψη της πραγματικότητας μας, ένα έργο του Γ. Μπαλάνου που αναζητούσα χρόνια και τα χειροτεχνημένα συλλεκτικά βιβλία του (δυστυχώς) άγνωστου καλλιτέχνη Γλάυκοψ ο οποίος με συγκίνησε με το μελαγχολικό και λαβκραφτικό του ύφος…
Στην συνέχεια, επιστροφή στο Phoenix Rising όπου και παρακολούθησα με ενθουσιασμό την εξαίρετη ομιλία του καλού φίλου Ιορδάνη Πουλκούρα όπως επίσης την αξιέπαινη ομιλία της διοργανώτριας του συνεδρίου, και καλή συνεργάτιδα, Sasha Chaitow.
Αργότερα βρεθήκαμε με τα παιδιά της Κοινότητας του Μεταφυσικού, φτάνοντας στα Εξάρχεια όπου και διεξάχθηκε η ομιλία μου για το 2012.
Η αίθουσα είχε κυριολεκτικά πλημμυρήσει! Περισσότερο από 50 άτομα είχαν συγκεντρωθεί παρακολουθώντας το νήμα των εξηγήσεων και των ερμηνειών που ξετύλιγα γι’ αυτό το τόσο καυτό όσο και παρεξηγημένο ζήτημα!
Στην συνέχεια –και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση της ομιλίας που κράτησε σχεδόν 2 ώρες– ακολούθησε μια έξοδος για καλό κρασί και ακόμη περισσότερη καλή κουβέντα.
Το ξημέρωμα της Κυριακής μας βρήκε και πάλι στο Θησείο, παρέα με ορισμένους νέους συνεργάτες του περιοδικού, φαγητό στα ταβερνάκια του Ψυρή και μια συνάντηση με μια παρέα εκλεκτών, πνευματικών ανθρώπων από 5 χώρες!
Η ημέρα έκλεισε με μια τελευταία συνάθροιση, αυτή την φορά με ορισμένα μέλη του www.sff.gr με τους οποίους ταξιδέψαμε στα μυστήρια της ελληνικής λαογραφίας, των αστικών θρύλων και τα παράδοξα της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας.
Την Δευτέρα το πρωί, ο ήλιος μας βρήκε με την Βάγια να κατευθυνόμαστε στον Σταθμό Λαρίσης, έχοντας στις βαλίτσες μας, εκτός από μερικούς μικρούς θησαυρούς, ορισμένες από τις πιο όμορφες αναμνήσεις.
Σας ευχαριστούμε όλους, Μηνά, Νίκο, Παναγιώτη, Δημήτρη, Γιάννη, Αντώνη, και φυσικά εσένα Μιχάλη για το υπέροχο εκείνο 2ωρο του φιλοσοφικού μας μαραθώνα.

Related Posts

Tags

Share This