Πόλεμος στον Κόσμο των Ονείρων

13/11/09 by

Θυμίζοντας κάπως τον Μπαλανικό πόλεμο Πάγου και Φωτιάς (βλέπε επίσης την ταινία μικρού μήκους Al vi ne aL), ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jamin Winans, συνέθεσε μια ανεξάρτητη παραγωγή (με κόστος μόλις 250.000 δολάρια!!) με θέμα την μετά-φυσική διαμάχη των ονειροαφεντάδων.
Αυτοί που Φέρνουν τα Όνειρα και Αυτοί που Φέρνουν τους Εφιάλτες (ή αλλιώς Incubi) προσπαθούν να εξουσιάσουν την μοίρα μιας μικρής κοπέλας και του πατέρα της.
Τα εφέ της ταινίας είναι στοιχειώδη, το σενάριο φορτωμένα από κλισέ, η έξυπνη υπόθεση όμως, το αριστοτεχνικό μοντάζ και η συγκινητική ηθοποιία ανεβάζουν το επίπεδο της ταινίας και καθηλώνουν τον θεατή σε μια παραλίγο steampunk προς Dark City ταινία έκπληξη.
Οι αναγνώστες του περιοδικού, θα εντοπίσουν επίσης πολλά στοιχεία της θεωρία περί Αόρατου Πόλεμου, ενώ το «ηθικό» δίδαγμα της ταινίας θέλει την περηφάνια σαν το πραγματικό αίτιο κάθε εφιάλτη. Δεν θα διαφωνήσω εδώ…
Επισκεφτείτε το επίσημο ιστότοπο της ταινίας εδώ.
Για να δείτε το treiler, πηγαίνετε εδώ.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Βάγια Ψευτάκη

    Θα έλεγα ότι η αισθητική θυμίζει ελαφρώς Nightwatch για όσους το θυμούνται, χωρίς όμως να έχει τα υπερβολικά και πολλές φορές κιτς στοιχεία της εν λόγω παραγωγής.
    Επίσης έχει αρκετούς συμβολισμούς, και στο σύνολό του, αν και δεν αποτελεί ένα ξεκάθαρο σχόλιο του σκηνοθέτη στην πεζή μας πραγματικότητα, αναγκάζει σχεδόν τον θεατή να προβληματιστεί και σίγουρα να φανταστεί πως θα ήταν αν ξαφνικά ξυπνούσε για να δει τα incubi με τις οθόνες για πρόσωπα πάνω από το κεφάλι του…Σίγουρα πάντως το ink είναι ικανό να ταξιδέψει τον θεατή.

  2. Nekys

    Παραγγέλθηκε όλο το πακετάκι, μπλουζάκι, πόστερ και DVD!
    Έχω να ψηθώ τόσο πολύ με ταινία (και δεν την έχω δει καν ακόμα) από το Revolver!
    Ευχαριστώ!

  3. Watchman

    Θεωρω, οτι η ταινια ειναι παρα πολυ καλη. Μου αρεσε η αισθητικη της, ο τροπος γυρισματος, η πολυεπιπεδη προσεγγιση του παραφυσικου με πολλες προεκτασεις, οι ερμηνειες και ο συμβολισμος! Αψογη…