Η Χαμένη Γνώση της Ενωχιανής Μαγείας, Αποκαλύπτετε!

11/12/09 by

Ομολογώ πως δεν είμαι ειδικός στην Ενωχιανή μαγεία –αν και περιστοιχίζομαι από δυο καλούς φίλους που ξυπνούν και κοιμούνται με την μελέτη τους– μπορώ εύκολα όμως να εκτιμήσω ένα καλό βιβλίο που αφορά αυτό το θέμα.
Τον ερχόμενο Ιούλιο λοιπόν, του 2010, θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο έργο αφιερωμένο στην μαγεία του John Dee. Πρόκειται για το The Lost Art of Enochian Magic: Angels, Invocations, and the Secrets Revealed to Dr. John Dee (εκδ. Destiny Books)
Την εισαγωγή την υπογράφει (ποιος άλλος;) ο Lon Milo DuQuette (συγγραφέας μιας εκπληκτικής πραγματείας πάνω στο ίδιο θέμα, το Enochian Vision Magick (2008).
Το κυρίως μέρος του βιβλίου όμως, είναι γέννημα του βιοφυσικού (PhD) John DeSalvo (παλαιότερα έγινε γνωστός μέσα από ένα αρκετά περίεργο βιβλίο πυραμιδολογίας, το The Complete Pyramid Sourcebook (2003).
Στο παρών έργο όμως, ο συγγραφέας αναζητάει την ιστορική πηγή της Ενωχιανής μαγείας, μα κυρίως, προσφέρει την φωνητικά ορθή (ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει) προφορά των καλεσμάτων!
Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να ακούσετε πως πρέπει να προφέρονται τα Κλειδιά (παλαιότερα το περιοδικό mystery έδωσε στους συνδρομητές του ηχητικά ντοκουμέντα από τον Άλιστερ Κρόουλυ να ασκείται στην Ενωχιανή μαγεία – σήμερα το CD αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό!) δεν έχει παρά να προπαραγγείλετε το εν λόγο έργο αφού συνοδεύεται με ένα CD με τον συγγραφέα να μας καθοδηγεί στους φωνητικούς κανόνες της τόσο παράξενης αυτής γλώσσας.
Αλήθεια, παρατηρήσατε τελευταία πως το Ενωχιανό σύστημα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο; Ολοένα και περισσότερα βιβλία κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Ενώ δεν είναι λίγοι πια αυτοί που διψούν να μάθουν για το σύστημα που αποκαλύφτηκε στον John Dee. Τι συμβαίνει άραγε και το λανθάνον ρεύμα σκέψης βγάζει στην επιφάνεια αυτή την θεματική; Πιστεύω πως έχει να κάνει με μια ανάγκη η οποία κινείτε έντονα τα τελευταία χρόνια, ένα ζήτημα το οποίο αν και δεν έχει γίνει mainstream ακόμη, συγκεντρώνει γύρω του αρκετά υποψιασμένους οπαδούς… αλλά στο θέμα αυτό θα επεκταθώ σε κάποιο άλλο post.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. irenicus

    Η άνοδος στη δημοτικότητα του ενωχιανού συστήματος ίσως έχει να κάνει με το ότι οι άγγελοι είναι ξανά στη μόδα… κάτι που έχει περάσει και στον τομέα της ψυχαγωγίας. πχ στο σήριαλ Supernatural τα δυο τελευταία χρόνια παρελαύνουν άγγελοι, αρχάγγελοι, αλλά και η ίδια η ενωχιανή μαγεία…

    Από την άλλη, μιας και υπάρχουν θεωρίες για τα ενωχιανά κλειδιά σε σχέση με την Αποκάλυψη ή και τους εξωγήινους, ίσως και να έχει να κάνει και με το 2012… πάλι… ξανά…