Το Μυστικό Σύμβολο στον Όλυμπο & μια Παράξενη Εμπειρία

03/01/10 by

Χθες η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο πρώτο μας ταξίδι για το 2010. Και τι καλύτερο από το να επισκεφτούμε τον Όλυμπο.
Μόνο που αυτή την φορά, η σύνθεση της παρέας ήταν μοναδική: μια παγανίστρια, ένας ερμητιστής, μια βουδίστρια –εγώ, εκπρόσωπος του Ρεύματος– και το τιμώμενο πρόσωπο, ο Τσόκυονγκ Πάλγκα Ρίνποτσε, ένας από τους πραγματικούς αγίους δασκάλους του θιβετανικού βουδισμού ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα την χώρα μας, και τον φιλοξενεί μια καλή φίλη.
Με αυτή την εκλεκτή παρέα λοιπόν, βρεθήκαμε να βαδίζουμε στα πράσινα μονοπάτια του Ολύμπου, κατευθυνόμενοι στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου όπως και στην «Αγία Σπηλιά», το μέρος που μερικούς μήνες νωρίτερα –και σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ του Γ. Μούτσο από τις Πύλες του Ανεξήγητου– συγκεντρώνεται μυστικά η Ομάδα Έψιλον!
Φυσικά δεν βρήκαμε κανένα ίχνος από την περιβόητη ομάδα, εντόπισα όμως κάπου στα σκαλοπάτια, ένα χάραγμα που μου κέντρισε την προσοχή: ήταν το μικρό σημάδι μιας πυραμίδας με ένα μάτι, και ένα ακτινοβόλο αστέρι στην κορυφή του! Θρησκευτικό σύμβολο; Θα μπορούσε. Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν εδώ είναι άπειρες…
Πιστεύω όμως πως το αληθινό μυστήριο δεν έγκειται στα άτομα που επισκέπτονται τον χώρο, όσο η ίδια η δυναμική της περιοχής για την οποία, όπως σχολίασε και ο Ρίνποτσε, είναι εξαιρετικά ισχυρή!
Αλλά επιστρέφω λίγες ημέρες νωρίτερα. Σας χρωστάω άλλωστε μια εμπειρία, μια ιστορία που υποσχέθηκα πως θα σας μεταφέρω από την Καβάλα…
Στην τελευταία επίσκεψη μου λοιπόν στην πόλη των καπνών, γνώρισα μια νεαρή κοπέλα που μου εκμυστηρεύτηκε μια από τις παράξενες εμπειρίες που έζησε τελευταία. Όπως μου είπε λοιπόν, καθόταν ένα βράδυ σε στάση διαλογισμού και για κάποιο ακανόνιστο λόγο, έχασε τις αισθήσεις της.
Όταν συνήλθε, βρήκε το σώμα της στην ίδια ακριβώς στάση, μονάχα που το αριστερό της χέρι ήταν ματωμένο. Κάποιος (ή κάτι) της είχε κάνει μια βαθιά τομή!
Η κοπέλα φοβισμένη, πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και τις έκαναν τέσσερα ράμματα.
Η ίδια δεν γνωρίζει πως μπορεί να προκλήθηκε η πληγή. Θυμάται όμως πως την περασμένη ημέρα, ένας φίλος της που ασχολείται πρακτικά με τον αποκρυφισμό, την προειδοποίησε ότι θα την επισκεφτούν οι Θηρευτές… ότι και αν σημαίνει αυτό. Τι συνέβη λοιπόν εκείνο το βράδυ;
Εκ πρώτης όψεως, η κοπέλα δέχτηκε την φασματική επίθεση μιας οντότητας (οι Θηρευτές;). Η ίδια επίσης μοιάζει να είναι αλαφροΐσκιωτη καθώς βλέπει επανειλημμένα τον αφανή κόσμο. Συνεπώς, δεν θα ήταν παράδοξο, η μαγική της άσκηση, όπως και η ενεργή της αστρική παρουσία να προκάλεσε την προσοχή από εξωδιαστατικά πλάσματα.
Μάλιστα, το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό: αν και οι ορατές επιθέσεις από πνεύματα είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου γρατσουνιές επάνω στο σώμα εμφανίζονται ξαφνικά, άνθρωποι σπρώχνονται από αόρατα χέρια κ.ο.κ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μια ασφαλής απάντηση για το πως ακριβώς ένα άυλο ον μπορεί να ασκήσει φυσική πίεση επάνω στην ύλη (ίσως δανειζόμενο την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει το σώμα μας). Πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η προέλευση της επίθεσης δεν είναι εξωγενής.
Για παράδειγμα στο φαινόμενο των Στιγματικών, τα ματωμένα σημάδια εκδηλώνονται σαν ακραία υστερικά (ψυχοσωματικά) συμπτώματα, ενώ στην περίπτωση των θορυβοποιών πνευμάτων (poltergeist), τα αισθητά φαινόμενα είναι ασυνείδητη ψυχοκινιτική προβολή του ίδιου του ατόμου που παρατηρεί το συμβάν!
Και στις δυο περιπτώσεις, οι έρευνες (βλ. τα σχετικά κεφάλαια από το βιβλίο Ανεξήγητα Φαινόμενα, 2009) δείχνουν πως ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
Τι συνέβη λοιπόν στο κορίτσι της Καβάλας; Πιστεύω πως πρόκειται για μια ακραία περίπτωση υπνοβασίας, που προκλήθηκε από το στρες της περιόδου εκείνης. Η ιστορία με τους Θηρευτές απλά ντύνει και καλύπτει το μήνυμα που αυτός ο αυτοτραυματισμός προσπαθεί να εκφράσει: μια βαθιά εσωτερική συναισθηματική σύγκρουση.
Ίσως η ερμηνεία μου να μοιάζει ισοπεδωτική, στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που υπνοβατώντας τραυματίσανε θανάσιμα τους συντρόφους τους, εκδραματίζοντας δηλαδή με αυτό τον τρόπο μια εσωτερική και ανομολόγητη σύγκρουση!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της κοπέλας πάντως, διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις όσον αφορά την παραφυσική ερμηνεία του συμβάντος κυρίως γιατί το περιστατικό δεν συνοδεύτηκε από κάποιο άλλο παράξενο γεγονός, αλλά ήταν μεμονωμένο!

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Anonymous

    Καλημερίζω Κύριοι. Σωστό είναι να γειώνονται οι εντάσεις. Βεβαίως, πρώτα θα δούμε την περίπτωση του ψεύδους, μετά της υπνοβασίας, μετά κάτι άλλο και μόνον στο τέλος θα ψάχνουμε για αλλόκοσμες επεμβάσεις. Άλλωστε και μόνον η υπνοβασία είναι φαινόμενο αλλόκοσμο, δεν είναι; Και το ψέμα δεν είναι επέμβαση της φαντασίας στο αυστηρό πλαίσιο της τετράγωνης λογικής; Όμως έχω στο νου μου πράγματα δυσοίωνα που πέρασαν απ' όλες τις κατηγορίες και δεν κόλλησαν σε καμιά. Ούτε καν στα αλλόκοσμα. Μπορεί και να σας πω μια μέρα.

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    Και πολύ ευχαρίστως να τα διαβάσουμε…