Μυστικά ενός Στοιχειωμένου Σπιτιού

07/01/10 by

Νέο ψυχολογικό/παραφυσικό θρίλερ από την Αυστραλία που δανείζεται την αισθητική των video-ημερολογίων του Paranormal Activity και το ύφος ταινία-ντοκιμαντέρ του The Fourth Kind.
Η υπόθεση είναι απλή και στοιχειώδης με τον τρόμο να προκύπτει από την γενικοτέρη ατμόσφαιρα παρά από τα ειδικά εφέ – ένα σπίτι στοιχειώνετε από το πνεύμα μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας που πνίγηκε σε μια μικρή λίμνη.
Η οικογένεια της με την βοήθεια ενός μέντιουμ προσπαθεί να βρει απαντήσεις στα παράξενα φαινόμενα που σκιάζουν την κατά τα άλλα ήσυχη ζωή τους, για να ανακαλύψει πως η κόρη τους έκρυβε πολλά περισσότερα μυστικά από όσο οι ίδιοι πίστευαν.
Το μελαγχολικό κλίμα που καταβάλει την ιστορία μου θυμίζει αρκετά το πιλοτικό επεισόδιο του Twin Peaks (ακόμη και το όνομα της νεκρής πρωταγωνίστριας Alice Palmer είναι βασισμένο στο Laura Palmer), αν και δεν μπορώ να μην συγκρίνω το νεκρό κορίτσι της λίμνης με το What Lies Beneath!
Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα συμπαθητικό θρίλερ που φέρει την υπογραφή ενός νέου σκηνοθέτη (Joel Anderson) που αν και φλερτάρει όπως και οι ισπανοί καλλιτέχνες (Juan Antonio Bayona, Jaume Balagueró, κ.α.) με το Χόλυγουντ, ουσιαστικά ζει μακριά από τα κλισέ του.
Δείτε το γιατί σας αρέσουν οι καλές στοιχειωμένες ιστορίες και γιατί προτιμάτε το πρωτότυπο παρά το remake που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του The Ring για το 2011.
Μην το δείτε γιατί είναι αργό και μπορεί να σας βάλει ιδέες να τοποθετήσετε και εσείς κάμερες στο σπίτι σας για να βλέπετε αν κάτι κινείτε όσο εσείς λείπετε…
Για περισσότερες πληροφορίες για την καινούργια αυτή ταινία, δείτε εδώ.

Related Posts

Tags

Share This