Νέο Βιβλίο με Στοιχειωμένες Ιστορίες από την Ελλάδα

17/03/10 by

Υπάρχουν πολύ λίγα βιβλία στην χώρα μας για το θέμα των φαντασμάτων, και αυτό είναι το τελευταίο.
Πρόκειται για μια έρευνα, που χρειάστηκε περισσότερα από πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, με σκοπό να βρεθούν, να επιλεγούν και να ταξινομηθούν όλα τα στοιχεία, οι μαρτυρίες και οι αναφορές που υπάρχουν σ’ αυτό.
Ερωτηματικά της ψυχής; Ή ένα ταξίδι στον κόσμο των φαντασμάτων, έναν κόσμο που οι περισσότεροι αρνούμαστε να δεχτούμε, κλείνοντας τ’ αφτιά μας στις χαμένες ψυχές που ζητούν βοήθεια;
Βίαιοι θάνατοι, δολοφονίες, ατυχήματα, αυτοκτονίες, εκτελέσεις, πόλεμοι…! Μαύρες σκιές σε τοίχους, φωτεινές οπτασίες, δαιμονικά, έπιπλα που μετακινούνται, στοιχειωμένα σπίτια και γεφύρια, πλεούμενα που εμφανίζονται χωρίς καραβοκύρη, νερά που στοιχειώνουν και τόσα πολλά ακόμα…! Σώματα και πνεύματα νεκρών, κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κάθε τρόπο….
Μέρη στοιχειωμένα από τις ανθρώπινες αμαρτίες, άδοξα χυμένο αίμα που ζητάει εκδίκηση τις νύχτες, μα και μορφές που επιστρέφουν από την κόλαση για να πάρουν μαζί τους όποιον βρεθεί στο διάβα τους.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Μάκης Μανιάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου κατοικεί έως και σήμερα. Σπούδασε ψυχολογία με μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική και τους ανθρωπίνους πόρους, μηχανολογία και φωτογραφία.
Από μικρή ηλικία διακατέχονταν από το έντονο πάθος της έρευνας και της αναζήτησης για τη φύση, την ανθρώπινη ψυχή, το απόκρυφο και το μεταφυσικό. Εσωτεριστής και αιρετικός όπως είναι, ταξιδεύει και επισκέπτεται τοποθεσίες αλλά και πρόσωπα που παρουσιάζουν ερευνητικό ενδιαφέρον, συλλέγοντας μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και μαρτυριών σχετικά με παραφυσικά φαινόμενα, αναλύοντας ταυτόχρονα την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Για μιάμιση δεκαετία περίπου, διατηρεί ως και σήμερα, νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή σε μεγάλο Αθηναϊκό σταθμό, ενώ παράλληλα δεν σταματά να ερωτεύεται καθημερινά, μέσα από το φωτογραφικό του φακό στο ιδιόκτητο στούντιό του. Παραμένει πάντα αναζητητής και ερευνητής του παράξενου, ξεφεύγοντας από τη ματιά του απλού θεατή, ακολουθώντας τα μονοπάτια της ψυχής μέσα από διαδρομές που κάποιοι δεν θα μάθουν ποτέ ότι υπάρχουν…!

Το βιβλίο του Μάκη Μανιάτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ARCHON στα μεγάλα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Πολιτεία, Πύρινος Κόσμος και Metropolitan.

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Anonymous

    APISTEYTO VIVLIO… SIXARITIRIA STON MAKH MANIATH GIA TO MONADIKO TOY ERGO….! MARIA

  2. Anonymous

    οτι καλυτερο εχω διαβασει ποτε….!