Υπάρχει Έξοδος από την Φυλακή που μας Κλείσανε;

10/05/10 by

Οι εθνικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα είχαν την δύναμη να θρυμματίσουν ισορροπίες, και όνειρα, είχαν το σθένος να πλημμυρίσουν με μελαγχολία και αγανάκτηση την χώρα και να παρασύρουν σε νέα κύματα αναστάτωσης την ευαίσθητη ψυχολογία μας.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ήμουν και εγώ… οι εξελίξεις βέβαια δεν θα περιοριστούν στα γεγονότα των περασμένων ημερών. Το θέμα όμως που απασχολεί τους περισσότερους –μαζί και μένα– είναι ένα: Υπάρχει έξοδος από όλα αυτά;
Πολλά μπορούν να γραφτούν εδώ. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τώρα όμως είναι η αλλαγή και όχι η φυγή! Η πρώτη μεταμορφώνει τα πράγματα ενώ η δεύτερη απλά τα αφήνει να διαιωνίζονται.
Πως λοιπόν θα επιτύχουμε αυτή την πολυπόθητη αλλαγή των πραγμάτων;
Ξανά πολλά μπορούν να ειπωθούν εδώ. Διαφορετικές σχολές σκέψεις μπορούν να προτείνουν διαφορετικές μεθόδους ερμηνείας και πράξης.
Γνώμη μου είναι, πως σε κάθε περίπτωση, έχουμε ανάγκη από κάποιες σταθερές, σταθερές πάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να υψώσουμε ξανά το λαβωμένο μας ανάστημα και να αρχίσουμε εκ νέου την πορεία μας.
Για τον καθένα από εμάς, οι σταθερές αυτές μπορεί να διαφέρουν. Μπορεί να είναι ο έρωτας, η φιλοσοφία, ένας θεός, μπορεί να είναι πολλά. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν τουλάχιστον δυο, και αυτές μνημονεύω σε ώρες δύσκολες όπως αυτές που διανύουμε τώρα…

Μόνο στον Χρόνο μπορούμε να ελπίζουμε – διότι μπορεί το πέρασμα του να στερεί μνήμες και ψυχές, όμως φέρνει νέες ευκαιρίες και καινούργιες δυνάμεις.

Μόνο στον Άνθρωπο μπορούμε να ελπίζουμε – διότι αυτός μπορεί να κάνει τα μεγαλύτερα λάθη, είναι όμως ικανός να κάνει και τα μεγαλύτερα έργα.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. Anonymous

    αγαπητε κ . ιωαννιδη ευχαριστουμε δια την προσφορα σαςσ σε ολους τουσ τομεις. Σημερα θα ηθελα να ρωτησω που δυναμαι να ενταχθω σε ποιο σχημα σχετικα με την μαγεια τον αποκρυφισμο ουτως ωστε να προχωρησω και να κατανοησω τι υπαρχει για μενα΄δεν αντεχεται η αναζητηση χωρις διεξοδο ειμαι ανθρωπος ανιδειοτελης και εσωτεριστηςεμαιλ΄serenatefromtheheaven@hotmail.com

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    Που δύναται να ενταχθείς; Δεν μπορώ εγώ να κρίνω ποια ομάδα, αδελφότητα ή τάγμα μπορεί να αποτελέσει τον κατάλληλο οδηγό για σένα! Βλέπεις, υπάρχουν μυριάδες εσωτερικές σχολές ακριβώς γιατί υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες.
    Μελέτησε μια μια τις σχολές που υπάρχουν, τι πρεσβεύουν, πως εργάζονται, και έπειτα επέλεξε αυτή που θα σε κάνει να νιώσεις πως άμα συμμετέχεις θα μπορέσεις να εκπληρώσεις την πραγματική σου θέληση!

  3. Anonymous

    Ένας τρόπος για μένα να "βγούμε από αυτή τη φυλακή" είναι η δημιουργικότητα, καιρός νομίζω είναι να αφήσουμε την εγκαρτέρηση για κάποιους ή την απάθεια ή νωθρότητα για κάποιους άλλους και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως να δημιουργήσουμε.
    Εφόσον ισχύει η θεωρία πως οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι πράξεις έχουν αλληλεπίδραση μεταξύ μας τότε ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι πιο δημιουργικά για το κάθετι στην καθημερινότητα μας. Είναι βέβαιο κατ' εμέ πως σε βάθος χρόνου, σταδιακά θα προκύψουν για όσους αξίζουν νέες ευκαρίες για εξέλιξη σε όλους τους τομείς -ανάλογα τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες του καθενός.

    Σαφώς στη δημιουργικότητα σημαντικό ρόλο παίζει και ο έρωτας, ίσως και πρωτεύοντα για αυτό ας αρχίσουμε να ερωτευόμαστε ή τουλάχιστον να σκεφτόμαστε πιό ερωτικά για ότι όμορφο βλέπουμε γύρω μας

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    Συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι ειλικρινά που διαβάζω τέτοιες σκέψεις :))