Για αυτούς που πιστεύουν στα Ξωτικά, τις Νεράιδες & τους Αγγέλους.

29/06/10 by

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι ένας ανοιχτός διάλογος που είχα μαζί με αναγνώστες του περιοδικού έτσι όπως διεξάχθηκε στο προσωπικό μου wall στο Facebook.
Στην συνέχεια, μεταφέρω τα πιο καίρια σημεία…

Γιώργος Ιωαννίδης: … όπου υπάρχει καπνός, πρέπει να υπάρχει και φωτιά! Χιλιάδες χρόνια τώρα, οι άνθρωποι διηγούνται παράξενες εμπειρίες επαφής με πλάσματα των παράλληλων διαστάσεων. Πρέπει να υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σ’ όλα αυτά! Ασφαλώς δεν είναι όλες οι ιστορίες αληθινές και ασφαλώς τα αντιληπτικά μας φίλτρα δεν είναι τόσο καθαρά ώστε να διαβάσουμε απόλυτα την όψη των Άλλων, θα ήταν λάθος όμως να νομίζουμε πως δεν υπάρχει τπτ περισσότερο από τα ζωντανά πλάσματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα!
Erik Smirneos: Αφήστε που περιπτώσει επαφών με νεράιδες και ξωτικά αναφέρονται ακόμα και σήμερα. Ακόμα και αν κάποιες από αυτές είναι επενδεδυμένες με έναν τεχνολογικό μανδύα που παραπέμπει σε εξωγήινους… οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές για να αγνοηθούν!
Amalia Ps: Και ότι νοιώθουμε επίσης δεν σημαίνει ότι υπάρχει… Τα συναισθήματα δεν είναι άϋλα και αυτά από χημικές και νευρικές αντιδράσεις σε εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα συμβαίνουν. Και ότι το πιο ανθρώπινο να κάνουν λάθος και αυτά. Η φαντασία, η ανάγκη για κάτι το ανώτερο ακόμα και η ασθένεια μπορεί να μας παραπλανήσουν και να βλέπουμε φωτιές εκεί που δεν υπάρχουν.
Γιώργος Ιωαννίδης: Δεν χρειάζεται να το πας εκεί! Γνωρίζω πολλούς αλαφροΐσκιωτους που βλέπουν καθημερινά σχεδόν περίεργες φιγούρες, πλάσματα που παραπέμπουν σ’ αυτό που η παράδοση αποκαλεί στοιχειακά, νεράιδες και ξωτικά…
Η έρευνα μου κοντά σ’ αυτά τα άτομα απλά έχει δείξει πως ο βαθμός και η ποιότητα των αντιληπτικών τους ικανοτήτων καθορίζεται σημαντικά από την ψυχολογική τους κατάσταση! Αυτό είναι ένα πρόβλημα, διότι ψυχολογικά συμπλέγματα μπορούν να ενεργοποιήσουν την «δεύτερη όραση» όπως και να αλλοιώσουν την ερμηνεία των έξω-ερεθισμάτων!
Γι’ αυτό και ο τομέας αυτός, όχι μόνο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή βεβιασμένων συμπερασμάτων.
Aggelos Angel: Καλά κάνεις, αλλά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Μπορεί να έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτό το ανώτερο. Για τον καθένα είναι διαφορετικό, ο κάθε άνθρωπος τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά!
Erik Smirneos: κατά τη γνώμη μου, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του είδους των επαφών, είναι οι ομοιότητες που παρατηρούνται μεταξύ τους ακόμα και όταν η γεωγραφική και η χρονική απόσταση μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις απαγωγών ανθρώπων από νεράιδες στη λαογραφία της Κρήτης που έχουν πολύ μεγάλη ομοιότητα με αυτές που βρίσκει κανείς στη λαογραφία της Ιρλανδίας. Αυτό από μόνο του είναι πολύ παράξενο!
Γιώργος Ιωαννίδης: Δεν είναι ανάγκη τα πλάσματα αυτά να είναι ανώτερα, είναι απλά διαφορετικά! Ο άνθρωπος σε σχέση με την κατσαρίδα είναι ανώτερος σε επίπεδο νοημοσύνης, αλλά ο βαθμός θνησιμότητας της κατσαρίδας είναι μεγαλύτερος. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και με τους Άλλους.
Amalia Ps: Tο συλλογικό ασυνείδητο μεταφέρει πληροφορίες. Είναι στο κύτταρό μας αποθηκευμένα κάποια πράγματα και από τη στιγμή που ανήκουμε όλοι στο ίδιο είδος (ανθρώπινο) είναι φυσικό να έχουμε εμπειρίες και αντιδράσεις κοινές πέραν του τόπου και του χρόνου. Αυτό δεν τις κάνει όλες αληθινές ή όλες ψεύτικες. Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να αποκρυπτογραφήσουμε το τι θέλει να πει ο Ποιητής, απλά.
Magda Asimakopoulou: Το ανθρώπινο είδος (το μεγαλύτερο ποσοστό) δεν μπορεί ακόμα να δουλέψει πάνω από το 5% του εγκεφάλου του. Λογικό είναι λοιπόν να μην μπορούμε να εξηγήσουμε όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν αλλά αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι οι εμπειρίες του κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι αληθινές από την στιγμή που το πιστεύει ο ίδιος. Σημασία έχει το τι βλέπει και το τι νιώθει, όχι αν οι άλλοι συμφωνούν μαζί του για το αν πραγματικά τα βλέπει ή τα νιώθει, διότι οι άλλοι μπορεί να μην το βλέπουν αλλά όντως να υπάρχει (ότι δεν βλέπουμε και νιώθουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει)!
Vasilis Scheidt: Να κάνω μια μικρή διόρθωση, γιατί πολύς κόσμος ακούει συνέχεια πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω από το 10% του εγκεφάλου του (ποικίλλει το ποσοστό, σε άλλους μπορεί να είναι μικρότερο κι από 3%, σε άλλους μεγαλύτερο από 10-12) και αυτό είναι το μισό μέρος της αλήθειας.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν κάθε περιοχή του εγκεφάλου του (στους περισσότερους ανθρώπους ισχύει ποσοστό 90-95%), όμως δεν μπορεί να το κάνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Σε μια αξονική τομογραφία θα παρατηρήσουμε πως όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος βρίσκεται σε εγρήγορση, φωτίζονται κάποιες περιοχές του (στο τομογράφημα φαίνονται σαν λαμπάκια αναμμένα) και καθώς λειτουργεί, αυτά τα «λαμπάκια» ανάβουν και σβήνουν σε διαφορετικά σημεία. Τώρα, αν κάποιος κάνει τον κόπο να μετρήσει το ποσοστό του εγκεφάλου που φωτίζεται, θα βρει τον αριθμό που θέλει.
Υπάρχει όμως και μια περίπτωση που μπορεί να δούμε ολόκληρο τον εγκέφαλο να φωτίζεται. Αυτή η περίπτωση, από τους Αρχαίους Έλληνες ονομάζονταν «ασθένεια των Θεών» και την είχε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ναπολέων και άλλες μεγάλες μορφές της ιστορίας.
Ποιά είναι αυτή η ασθένεια; Η Επιληψία!
Όσοι έχετε δει κρίση επιληπτικού γνωρίζετε πως ο “ασθενής” πέφτει κάτω, βγάζει αφρούς από το στόμα, τα μάτια του γυρίζουν, η ανάσα γίνεται ακανόνιστη, και ίσως έχουμε ανεξέλεγκτη ταυτόχρονη κίνηση όλων των μυών. Όταν ο επιληπτικός συνέρχεται από την κρίση δεν θυμάται τίποτα φυσικά. Αυτή η κρίση συμβαίνει, επειδή ξαφνικά, ο εγκέφαλος αρχίζει να υπερλειτουργεί! Και αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο εγκέφαλος μας μπορούσε να λειτουργήσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μεγαλύτερο μέρος του.
Είναι προφανές λοιπόν πως από κατασκευής του έχει μια «δικλείδα ασφαλείας», σε περίπτωση που καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και αυτό για κάποιους ίσως σημαίνει πολλά…
Ίσως η σύγχρονη επιστήμη καταφέρει (αν δεν το έχει καταφέρει ήδη φυσικά) να προσπεράσει κάποια στιγμή αυτό το «προβληματάκι» και τότε μπορεί να δούμε την Γένεση του Νέου Ανθρώπου και μιας νέας πορείας της Ανθρωπότητας.

Αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στις συζητήσεις που φιλοξενώ στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook, πατήστε εδώ.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Angelic Dragon

    Πιστευεις βλέπεις, δεν πιστευεις δεν βλέπεις…οχι οτι παντα βέβαια τόσο απλο!