Αναμνήσεις, Παράξενα Θέατρα & Φαντάσματα στην Ελλάδα

01/08/10 by

Βρίσκομαι αρκετές ημέρες πίσω στην Ελλάδα μας, όμως η προσαρμογή μου στην τρέχουσα κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση μου είναι ακόμη δύσκολη. Θυμάμαι, τις πρώτες στιγμές όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο πως όλος ο κόσμος μπροστά μου «κυμάτιζε». Έμοιαζε λες και είχα περάσει σε μια παράλληλη πραγματικότητα, και η όραση μου είχε αποκτήσει μια δεύτερη ματιά…

Ήδη μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, μπορώ και βλέπω την θέα από το ξενοδοχείο: πυκνά σύννεφα να ταξιδεύουν στον ουρανό κρύβοντας το μεγάλο φεγγάρι που προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει από το πέπλο τους.
Δέντρα ψηλά, με παχιά φυλλώματα να κινούνται ρυθμικά στον άνεμο, με τα φύλα τους να τρεμοπαίζουν σαν μυριάδες σείστρα, και στο φόντο, τα μυτερά γοτθικά καμπαναριά των παλιών εκκλησιών, σαν μαύρες πυραμίδες που υψώθηκαν για να σκαρφαλώσουν οι άνθρωποι στον ουρανό!
Αληθινά, είμαι ερωτευμένος με το Βρετανικό τοπίο… Εύχομαι πραγματικά μια μέρα να επιστρέψω εκεί μόνιμα!
Όπως και να έχει, αυτό που έχει σημασία είναι το εδώ και το τώρα, και αυτό είναι αφιερωμένο στις εργασίες του νέου τεύχους που έχω ήδη αρχίσει. Βλέπετε, το τεύχος Σεπτεμβρίου βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο, και σας υπόσχομαι πως θα ενθουσιαστείτε καθώς με δυο νέους συνεργάτες, πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη έρευνα σ’ όλη την Ελλάδα, συνθέτοντας κάτι το αληθινά πρωτόγνωρο!
Όσο για το τεύχος Οκτωβρίου που δουλεύω τώρα… το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως αφορά έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο που εξαφανίστηκε μια μέρα από το πρόσωπο της Γης δίχως όμως να πεθάνει.
Άλλα αξιόλογα νέα της εβδομάδας αφορούν μια νέα γριμοριακή έκδοση που αναμένουμε κάποια στιγμή το επόμενο έτος υπό την επιμέλεια του γνωστού μελετητή Dan Harms. Πρόκειται για την κυκλοφορία (με ειδικά σχόλια) του χειρογράφου Folger, ενός μαγικού βιβλίου που αν και θυμίζει σε πολλά την Goetia, τουλάχιστον η εικονογράφηση του, το κάνει να ξεχωρίζει.
Περισσότερα όμως για αυτό το θέμα, δείτε εδώ.
Πίσω στο Εδιμβούργο τώρα, και μια νέα θεατρική παράσταση ξεκινάει από τις 6 Αυγούστου στα πλαίσια του μεγάλου φεστιβάλ Fringe που διοργανώνετε στην πόλη κάθε χρόνο. Πρόκειται για το Aleister Crowley: A Passion of Evil. Δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ με τον σκληρό τρόπο παρουσίασης, αλλά ασφαλώς θα έχει ενδιαφέρον. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.
Για τους λάτρεις των torrents τώρα, αξίζει να αναζητήσετε την ολοκαίνουργια τηλεοπτική σειρά του BBC, Sherlock που φέρνει την ποιότητα των ιστοριών του Doyle στον 21ο αιώνα! Πίσω από τις κάμερες βρίσκονται οι δημιουργοί του Doctor Who, και όπως όλα δείχνουν, τα καταφέρνουν εξαιρετικά… Το trailer της νέας σειράς μπορείτε να το δείτε εδώ.
Ευχάριστη εντύπωση μου έκανε ένα νέο ηλεκτρονικό journal που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγο διάστημα. Πρόκειται για το Paranthropology, ένα περιοδικό όπου ακαδημαϊκοί εξετάζουν διάφορες πτυχές του παράξενου μέσα από την οπτική της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας! Πρόκειται αναμφίβολα για κάτι το πρωτοποριακό. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ, ή κατεβάστε άμεσα το πρώτο τεύχος από εδώ.
Τέλος, αξίζει να αναφέρω πως το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Alpha Research Team είναι πλέον γεγονός. Από σήμερα λειτουργεί μια ειδική ιστοσελίδα της ομάδας όπου φιλοξενούνται πολλά ενδιαφέρον videos από τις επιτόπιες έρευνες σε στοιχειωμένους χώρους, όπως και άλλο αυθεντικό υλικό. Εύχομαι η νέα αυτή ιντερνετική παρουσία να ανθίσει παραγωγικά.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Dimitris Marantidis εκπληκτικο κτίριο το Ξενιας,χρησιμοποιουνταν ως σανατοριο για τους φυματικους,προφανως πεθαναν πολλοι εκει μεσα.Η ενεργεια του ειναι περιεργη.
    Bεβαια αυτες οι ερευνες δεν ειναι πολυ καλο να γινονται,οκ τιο να δουν;Οτι υπαρχουν φαντασματα η αστρικα σκουπιδια;Το ξερουμε αυτο, αν ομως αγκιστρωθει κατι απο την επιθυμια τους να βρουν στοιχεια θα τους ταλαιπωρησει..

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Aggelikos Drakos
    De mou aresei katholou to sinthima pou evalan, pou leei "Oti den katagrafetai, den yparxei" !!!!

  3. Γιώργος Ιωαννίδης

    Να πω την αλήθεια, αυτή ήταν και μένα η πρώτη μου σκέψη! Καταλαβαίνω όμως πως το έβαλαν για να δώσουν έμφαση στην επιτόπια έρευνα, του στυλ «ως Alpha μιλάμε μόνο γι’ αυτά που καταγράφουμε, όχι γενικά!»