Πλήρες Οδηγός για τους Βιβλιοφάγους του Αποκρυφισμού

28/09/10 by

 

Είστε λάτρης του occult και θέλετε να αποκτήσετε σπάνια και μοναδικά βιβλία. Τότε υπάρχει μια λίστα από ιστοσελίδες που οπωσδήποτε θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα bookmark σας!
Ξεκινάμε λοιπόν από το Anathema στο οποίο θα βρείτε μια καλά ενημερωμένη και εξαιρετικά πλούσια λίστα βιβλίων, διαχωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με την σχολή μαγείας και το αντικείμενο που αναζητάτε (εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε και το Magus Books, αλλά βρίσκω το πρώτο πιο εύχρηστο!).
Στην συνέχεια, προμηθευτείτε τους τίτλους που θα επιλέξετε από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του Amazon, το όλο εκπλήξεις eBay, το βιβλιοπωλείο των χαμένων βιβλίων AbeBooks ή αν θέλετε να γλιτώσετε τα έξοδα αποστολής, από το άκρως εμπιστευτικό (και συχνά καλύτερο) Book Depository.
Επειδή όμως υπάρχουν βιβλία τα οποία δεν διακινούνται από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, και τα ενδιαφέροντα σας είναι εξαιρετικά εξειδικευμένα, μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής ηλεκτρονικά shops…
Πρώτη στάση σας είναι ασφαλώς η Σουηδία και το dark μα υπερπλούσιο Ixaxxar. Εδώ θα βρείτε όλους τους τίτλους που αφορούν τον λουσιφεριανισμό, το typhonianism και γενικά μια ποιοτική γκάμα τίτλων σχετικά με το LHP. Δεύτερη στάση είναι το βιβλιοπωλείο Atlantis του Λονδίνου το οποίο μπορεί να μην έχει πλούσιο ιντερνετικό κατάλογο, διαθέτει όμως πολλούς τίτλους στο ίδιο το κατάστημα. Οπότε ένα e-mail με την ερώτηση σας δεν βλάπτει. Η αποστολή γίνεται κανονικά με το ταχυδρομείο.
Αν τώρα διαθέτετε περισσότερα χρήματα και αρέσκεστε στις αυθεντικές πρώτες εκδόσεις, τότε ασφαλώς θα πρέπει να ανατρέξετε στις εκδόσεις Weiser και πιο συγκεκριμένα στο antiqurian τμήμα όπου θα βρείτε απίστευτους τίτλους, σε… απίστευτες (δυστυχώς) τιμές.
Εκτός όμως από τα παραπάνω, αξίζει να κρατήσετε στην μνήμη σας και ορισμένους ακόμη εκδοτικούς που δημοσιεύουν εξαιρετικής ποιότητας μαγικά βιβλία.
Ξεκινήστε από την Scarlet Imprint που αν και με τσιμπημένες τιμές, εκδίδει σκληρόδετα διαμάντια. Συνεχίστε με το κατά βάση θελημικό Teitan Press το καλαίσθητο Ouroboros Press, το ιδιαίτερα σκοτεινό Black Press, τις εκδόσεις της Στοάς Magan, το αξιέπενο Ibis Press, το A.O. Spare κατεύθηνσης οίκο Fulgar, το Starfire (του Typhonian Order), το γριμοριακής θεματικής Golden Hoard, τα «ξεχασμένα» New Falcon και Mandrake, και φυσικά το Avalonia όπου θα βρείτε αξιόλογους τίτλους για την Εκάτη, το witchcraft και πολλά ακόμη θέματα.
Τέλος, αν δεν εμπιστεύεστε τους underground οίκους, και είστε περισσότερο mainstream αναγνώστης, μπορείτε να ξεκινήσετε από την βασίλισσα των εναλλακτικών βιβλίων Llewellyn, να περάσετε στον αισθητά πιο σοβαρό οίκο Weiser, να συνεχίσετε με πιο πνευματικά θέματα (βλέπε Inner Traditions, και Parabola) και να χαλαρώσετε εντελώς με τους καταλόγους της Hay House και της New Page.

Καλό book hunting!

Related Posts

Tags

Share This

14 Comments

  1. Anonymous

    poso kamoun omws ayta ta vivlia gia na agoraseis??

    logika 8a nai syllektika k 8a kamoun mia periousia!

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    Είναι αλήθεια πως ορισμένα είναι εξαιρετικά ακριβά, ίσως μερικές φορές και αδικαιολόγητα ακριβά. Όμως οι περισσότεροι τίτλοι είναι προσιτοί…

  3. Anonymous

    Μήπως μπορείτε να προτείνετε κανένα βιβλίο στα ελληνικα? ευχαριστω…

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    σκοπεύω να κάνω έναν αντίστοιχο οδηγό, μόλις βρω τον χρόνο! :))

  5. Anonymous

    8elw na asxolh8w me th mageia,mexri stigmhs
    exw diavasei mono 1 vivlio tou Crowley,to vivlio tou nomou.
    Exete na mou proteinete kapoio allo vivlio(sxetika fthno)gia arxarious pros auth thn katey8ynsh.Eyxaristw poly.

  6. Γιώργος Ιωαννίδης

    Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το Θέλημα, τότε ασφαλώς θα πρέπει να πάρεις το The Weiser Concise Guide to Aleister Crowley (2009) του Richard Kaczynski. Περιέχει ότι χρειάζεται να μάθει ένας αρχάριος για τον Κρόουλυ την φιλοσοφία και την μαγεία του, σε πολύ απλή και μεστή γλώσσα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

  7. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Chris Phoenix
    http://www.sacred-texts.com
    se periptosi pou dn vreite kati stin silogi tou george ioanidis.
    vevea dn ksero an einai toso aksiopisto to site.

  8. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Christos Pandion Panopoulos
    μια χαρα σαιτ είναι, εμένα με εχει σωσει απο πολλά έξοδα τόσα χρόνια

  9. Anonymous

    Ένα βιβλίο που είναι καλό να διαβάσουν οι αρχάριοι αλλά ακόμη όσοι έχουν ασχοληθεί από παλιά είναι το, Magick for Beginners του J.H.Brennan, εκδόσεις Llewellyn.
    Περιέχει πολύ βασικά και σημαντικά στοιχεία που είναι καλό να έχει κατα νου όποιος ασχολείται με τον αποκρυφισμό. (Κατά καιρούς το ξαναμελετάω.)

  10. Anonymous

    eyxaristw poly gia tis plhrofories pou mou dwsate
    Na rwthsw k kati allo,yparxoun vivlia tou crowley sta ellhnika,alla me axiopeph metafrash?

  11. Anonymous

    "The morning of the magicians" na to agorasw axizei 'h 8a mou fanei xeperasmeno?
    pantws 8ewreitai vivlio sta8mos gia to xwro tou metafysikou.
    Xerete alla paromoia klasika vivlia?

  12. Γιώργος Ιωαννίδης

    Υπάρχουν κάποια και σε καλές μεταφράσεις ευτυχώς.
    Το Βιβλίο 4, από Ιάμβλιχο
    Το Βιβλίο του Θωθ, από Ιάμβλιχο
    Το Βιβλίο του Νόμου, από Locus 7
    Οκτώ Διαλέξεις πάνω στην Γιόγκα, από Locus 7
    Το Παιδί του Φεγγαριού, από Μαραθία

    και υπάρχει μια βιογραφία, Κρόουλυ: Η Ζωή και το Έργο του, από Αρχέτυπο

  13. Γιώργος Ιωαννίδης

    Είναι σταθμός όσο και ξεπερασμένο!
    Άλλα που να θεωρούνται σταθμός, αλλά και που να παραμένουν σημαντικά σήμερα είναι ασφαλώς το Αποτυπώματα των Θεών του Γ. Χάνκοκ, Ο Άγνωστος Σείριος του R. Temple, και το Μυστήρια του Collin Wilson.

  14. Anonymous

    Eyxaristw gia tis polytimes plhrofories
    k to endiaferon pou deixnete se oti exw rwthsei kata kairous mesa apo ayto to blog.
    Synexiste etsi thn axiologh k prwtotyph plhroforhsh,mesa apo to periodiko mystery.