Εκδόσεις Δαιδάλεος: Από δεξιοτέχνες συγγραφείς για σκεπτόμενους αναγνώστες

30/05/13 by

logo fbΕκδόσεις Δαιδάλεος

Μια νέα εκδοτική κίνηση από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τα βιβλία και σεβασμό στους αναγνώστες.

ποιοι είμαστε

Οι εκδόσεις Δαιδάλεος είναι μέλος των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή και ιδρύθηκαν το 2013 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την προσφορά στο ελληνικό και ξένο αναγνωστικό κοινό μιας σειράς προσεγμένων βιβλίων έρευνας στον χώρο της φιλοσοφίας, της θρησκειολογίας, της ιστορίας, της ψυχολογίας, της λαογραφίας, του πολιτισμού και της εναλλακτικής αναζήτησης.

το όνομα μας

Η λέξη δαιδάλεος συναντάται στα Ομηρικά έπη και στον Ησίοδο και σημαίνει ο ευφυής, ο επιδέξιος, ο έντεχνος, ο καλοφτιαγμένος. Από εδώ πηγάζει και το όνομα Δαίδαλος που σημαίνει ο περίτεχνα δουλεμένος, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τα βιβλία μας, τα οποία επιδέχονται τη βέλτιστη φροντίδα από την δημιουργική μας ομάδα, με απόλυτο σεβασμό στους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.

γιατί λαβύρινθος;

Επιλέξαμε ως έμβλημα ένα περιπατητικό λαβύρινθο, μια παραλλαγή του σχεδίου που βρίσκει ο επισκέπτης στην είσοδο της Καθεδρικής της Σαρτρ (13ος αιώνας), συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την φυσική ανάγκη κάθε ανθρώπου για ενδοσκόπηση. Λαβύρινθος άλλωστε είναι και ο κόσμος της γνώσης που πρέπει να βαδίσει εκείνος που θέλει να βρει τον εαυτό του.

το όραμα μας

Κάθε βιβλίο είναι ο συγγραφέας του και κάθε συγγραφέας είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, με ιδιαίτερες ιδέες που διευρύνουν τα όρια της αντίληψής μας. Γι’ αυτό και πιστεύουμε στη δύναμη των βιβλίων, ως μέσο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Στόχος, λοιπόν, της εκδοτικής μας κίνησης είναι να φέρουμε πιο κοντά τους αναγνώστες μας σε καινοτόμες ιδέες, νέες πληροφορίες και διεισδυτικές απόψεις που θα συμβάλουν δημιουργικά στις προσωπικές αναζητήσεις του καθένα από εμάς.

Μάθετε περισσότερα για τα βιβλία και τους συγγραφείς μας στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων Δαιδάλεος

www.daidaleos.gr

Related Posts

Tags

Share This