Confessiones

14/09/09 by

Είναι αρκετός καιρός τώρα που έχοντας επιστρέψει από τις διακοπές δεν έχω βρει τον χρόνο για να πραγματοποιήσω μια σωστή ενημέρωση της ιστοσελίδας. Αυτό έγκειται στο γεγονός πως έχω πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα στην δουλειά για την δημιουργία ενός εξαιρετικά σημαντικού συλλογικού βιβλίου που θα κοσμεί τις προθήκες των βιβλιοπωλείων της χώρας στις αρχές Δεκεμβρίου.
Η αλήθεια είναι πως ο εκδοτικός προγραμματισμός της νέας χρονιάς περιλαμβάνει πολλά νέα και μοναδικά βιβλία στα οποία εμπλέκομαι άμεσα ή έμμεσα, γεγονός που σημαίνει πως ο χρόνος εργασίας μου έχει αυξηθεί σημαντικά.
Η δεύτερη αιτία της «απουσίας» είναι η ίδια η φύση του ημερολογίου η οποία με δεσμεύει σε μια μόνο θεματική. Κατέληξα λοιπόν πως πρέπει να αλλάξω το στήσιμο του ημερολογίου κάνοντας το ξεχωριστό blog στο οποίο θα μπορείτε να αφήνετε κανονικά τα σχόλια σας, και εγώ να αναφέρομαι και σε άλλα θέματα πέραν των ζητημάτων του αποκρυφισμού. Πολύ σύντομα λοιπόν, θα ετοιμαστεί το νέο blog το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το υπάρχων, για μεγαλύτερη δική σας ευκολία.
Μερικές ειδήσεις/εξελίξεις τώρα: Όπως ίσως θυμάστε σε παλαιότερο post (21 Μαίου), είχα ασχοληθεί με το παράξενο φαινόμενο των ανεξήγητων ήχων. Στο link αυτό θα βρείτε ακόμη ένα σχετικό περιστατικό στο Taos του Νέου Μεξικού στην Αμερική (εδώ για τον ήχο). Προσέξτε τις ερμηνείες που δίνουν οι κάτοικοι… αναμφίβολα παραπέμπουν σε λογική των X-Files καλύπτοντας το θέμα με μια ατμόσφαιρα αστικού θρύλου.
Στο εν λόγω site τώρα, θα βρείτε μια πρόσφατη συνέντευξη του Donald Tyson σχετικά με την εμπλοκή του στο ρεύμα του Νεκρονομικόν. Ο Tyson για ακόμη μια φορά απαντά με κάθε ειλικρίνεια. Εντύπωση όμως μου κάνει η δήλωση του πως θα γράψει ακόμη δυο βιβλία πάνω στο θέμα. Η είδηση αυτή αποτελεί έκπληξη, διότι σε παλαιότερη δική μας συνομιλία, μου είχε δηλώσει πως ήθελε να βγει από το σύμπαν της Μυθολογίας Κθούλου… προφανώς οι εκδότες έχουν διαφορετική επιθυμία αφού και τα τρία βιβλία του πουλάνε καλά!
Τέλος, ένα σπουδαίο βιβλίο είναι να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ouroboros Press. Πρόκειται για το Cantus Circaeus του Giordano Bruno. Γραμμένο το 1582 από αυτή την μάλλον ξεχασμένη σήμερα ιδιοφυΐα, το βιβλίο μεταφράζεται για πρώτη φορά στα αγγλικά και περιέχει σε μορφή διαλόγου τις βασικές ερμητικές αντιστοιχίες τις οποίες χειρίζονται οι μάγοι, σε συνδυασμό όμως με την Τέχνη της Μνήμης. Η λεπτομέρεια αυτή είναι σημαντική ακόμη και για τους σύγχρονους ασκητές της Καμπάλα οι οποίοι καλούνται να απομνημονεύουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.
Και ένα σχόλιο προϊόν ελεύθερου συνειρμού: Άραγε, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον Bruno σαν πατέρα-προστάτη των Mentats της κοσμολογίας του Dune; Είναι πραγματικά κρίμα που δεν έχει βγει ακόμη μια μελέτη πάνω στις αποκρυφιστικές/φιλοσοφικές προέκτασης του μνημειώδες έργου του Frank Herbert. Κάτι ανάλογο όμως, ετοιμάζετε να δημοσιευτεί στο εξής blog, αν και θα αφορά την καμπαλιστική ανάλυση του Babylon 5, μια εξίσου βαθυστόχαστη και πολυεπίπεδη τηλεοπτική σειρά…

Related Posts

Tags

Share This