Είναι αυτή η Πυραμίδα του Dan Brown;

14/10/09 by

Μετά από κόπους πολλών μηνών, ολοκλήρωσα σήμερα το νέο συλλογικό βιβλίο των εκδόσεων μας. Πρόκειται για μια νέα εργασία για την οποία είμαι περήφανος για το περιεχόμενο της όσο και για την ιδιαίτερη εικονογράφηση της. Μα ασφαλώς θα αναρωτιέστε για το τι ακριβώς αφορά… well, υπομονή λίγο ακόμη και σύντομα θα μάθετε μέσα από τις σχετικές διαφημίσεις στο περιοδικό αλλά και φυσικά, από τις ανανεώσεις στο προσωπικό μου ημερολόγιο.
Στο μεταξύ, συνεχίζοντας την έρευνα μου στα αινίγματα που θίγει το νέο μυθιστόρημα του Dan Brown, ανακάλυψα στο ηλεκτρονικό μουσείο Phoenixmasonry μια μικρή μεταλλική πυραμίδα που ανοίγει αποκαλύπτοντας μια σειρά από σύμβολα. Ασφαλώς η πυραμίδα που περιγράφει ο Brown είναι περισσότερο γοητευτική, αλλά το εν λόγω λεπτοδουλεμένο αντικείμενο αποδεικνύει πως στον πραγματικό κόσμο, οι τέκτονες κατασκευάζανε παρόμοιες συσκευές.
Όσον αφορά τέλος την σημασία όλων αυτών των συμβόλων… πρόκειται για γνωστά σύμβολα που συναντά ο μύστης στους τρεις πρώτους βαθμούς και αφορούν την ερμητική σχέση μικρόκοσμου-μακρόκοσμου, τον θάνατο και την επαναγέννηση κ.α.

Related Posts

Tags

Share This