Μπορούν οι Αρχαίοι Θεοί να Σώσουν την Ελλάδα;

03/05/10 by

Mystery τεύχος 61
Μάιος 2010

Διαβάστε στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Μια πρωτότυπη έρευνα που απαντά σε 4 μεγάλα ερωτήματα:
Τι Ήταν οι Αρχαίοι Θεοί; * Πόσο Ζωντανοί Είναι Σήμερα;
* Μπορούμε να τους Μιλήσουμε;
* Μπορούν να Βοηθήσουν την Ελλάδα;
Η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη, γι’ αυτό και πολλοί αναζητούν την ελπίδα στον Θεό. Τι γίνεται όμως με τους παγανιστές, τους ανθρώπους εκείνους που στρέφονται στους αρχαίους θεούς για βοήθεια; Ο Γιώργος Ιωαννίδης έψαξε και βρήκε ορισμένους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των σύγχρονων αρχαιοελληνικών λατρευτικών συστημάτων (όπως ο Βλάσης Ρασσιάς, ο Ιωάννη Π. Μπούσιος, ο Χρήστος Π. Πανόπουλος κ.α.), για να μάθει αν οι αρχαίοι θεοί είναι εξίσου ζωντανοί σήμερα, και αν μπορούν (και με ποιον τρόπο) να σώσουν την Ελλάδα από την κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει!

ΜΥΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ
Οι Απόρρητες Επιχειρήσεις του Κρεμλίνου,
Ρωσική Παραδοσιακή Μαγεία
και Άλλα Περίεργα Φαινόμενα του Βορρά
Του Κώστα Μαυραγάνη και της Αντρέα Νικολάου

Project ΕΝΩΧ & 2012
Καθώς πλησιάζει η χρονολογία-ορόσημο, αυξάνονται δραματικά οι θεωρίες για το τι πρόκειται να συμβεί το 2012. Μια από τις νεώτερες –και ασφαλώς πιο παράξενες– είναι το Πρόγραμμα Ενώχ, με βάση το οποίο η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι προ των πυλών, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η μαζική έξοδος της ανθρωπότητας από τον πλανήτη!
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης

ΟΙ Α Λ Λ Ο Ι
Πλάσματα & Όντα που Ζούνε Ανάμεσά μας
Οι Μαγικοί Αόρατοι του Δάσους * Οι ΠαραΟντότητες στις Πόλεις
* Η Ενεργειακή Άχλη των Νεκροπόλεων
Γράφουν οι Πάνος Πιλάτος, Αντρέα Νικολάου, Urbanomancer

Μαγικά Φυλαχτά
Τι Είναι και πώς να κατασκευάσετε το δικό σας!
Της Νίκης Στέρπης

Μπαμπούλας
Το Τέρας που Κρύβεται στη Ντουλάπα σου
Του Γιώργου Ιωαννίδη

Άγνωστοι και Παράξενοι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας
Του Φίλιππου Αϊβάζη

 

Related Posts

Tags

Share This

30 Comments

 1. Anonymous

  Εσείς μας δουλεύετε κανονικά μου φαίνεται.
  Που είναι οι "Ε"..τι περιμένουν να καεί και η βουλή για να επέμβουν?

 2. Γιώργος Ιωαννίδης

  Τα νεώτερα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα πιστεύω πως δεν υπάρχουν Ε!! Σας παραπέμπω και στην σχετική μας αρθρογραφία mystery τ. 48, 49.
  Όσο για το αφιέρωμα του παρόντος τεύχους, διαβάστε πρώτα το κείμενο και μετά μπορούμε να μιλήσουμε εποικοδομητικά και ουσιώδες.

 3. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Philip Aivazis
  Νομίζω πως ένα σημείο-κλειδί σε αυτόν τον προβληματισμό (σχετικά με το αν οι αρχαίοι θεοί μπορούν να σώσουν την Ελλάδα) είναι η απόσταση της Ελληνικής Κοσμοθέασης από την ίδια την έννοια της σωτηιριολογίας.

 4. Γιώργος Ιωαννίδης

  Ναι, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και γίνεται εμφανές στο αφιέρωμα του περιοδικού μέσα από τις δηλώσεις που φιλοξενούμε.

 5. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Dimitris Marantidis
  Oι αρχαιοι θεοί;Εκείνοι του Καλογεράκη;Που ζουν χιλιαδες χρονια;:P

 6. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Philip Aivazis
  Προσωπικά προτιμώ αυτούς του Πρόκλου 😉

 7. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σαφώς και δεν έχει να κάνει με «εξωτικές» θεωρίες τύπου Καλογεράκη. Άλλωστε, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν στα ερωτήματα μας, εγγυούνται ποιότητα και ουσία.
  Το ερώτημα πάντως είναι απλό και μακριά από κάθε χλευασμό: για χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας λάτρευαν θεούς και θεές, τους επικαλούνταν σε ώρες ανάγκης και αυτοί απαντούσαν – είχαν μια θρησκεία όπως περίπου κάθε άλλη θρησκεία. Εκείνοι οι θεοί λοιπόν που πήγανε; Τι ήταν; Είναι ζωντανοί; Και αν είναι, μπορούν να μας βοηθήσουν και σήμερα; Πρόκειται για απλά αλλά καθόλου αστεία ερωτήματα!

 8. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Nikos Malk
  Πλεον, αρχές του 21ου αιώνα, το ελληνικό πάνθεον εμπνέει και ενδυναμώνει όχι μόνο έλληνες αλλά και…αλλοδαπούς! Ουκ ολίγοι προσεύχονται στους 12 θεούς του Ολύμπου (ή έστω 2-3 αγαπημένες μορφές αυτού). Για π.χ. δείτε εδώ:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=137349268337&v=wall&story_fbid=412832593337#!/album.php?aid=132481&id=73918635872

 9. anwrimos23

  Κύριε Ιωαννίδη χαίρομαι για την απάντησή σας (23:12),γιατί σας εκτιμώ ως συγγραφέα,αλλά και ως άτομο με δική του άποψη.
  Στο παρελθόν μέσα από forums είχα διαφωνήσει έντονα ,με πολλούς που υποστήριζαν την θεωρία περί σωτηρίας από τους Ε κλπ και με χαρακτήριζαν ως στενόμυαλο,άτομο με στείρα λογική κλπ…
  Που είναι τώρα όλοι αυτοί που μας είχαν "πάρει" τα αυτιά,με τις εξωτικές θεωρίες περί προστασίας-σωτηρίας από τους Ε και τις υποστήριζαν με σθένος,κατακεραυνώνοντας ταυτόχρονα όποιον έφερε αντίθετη άποψη??..
  Μήπως τελικά οι Ε είναι το ΔΝΤ??
  Μήπως πρέπει να πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά ως χώρα(γίνεται?) για να παρέμβουν..

 10. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Efstratios Soumpasakis
  Αν μπορούν οι Έλληνες Θεοί να σώσουν την Ελλάδα!
  Οι Έλληνες Θεοί δεν σώζουν κανέναν που δεν θέλει (Συν Αθηνάι και χείρα Κείνοι). Κι οι κάτοικοι αυτής της χώρας (χώρα σε αντιδιαστολή με το κράτος) έχουν παρατήσει κάθε αγώνα – δεν γνωρίζουν τι είναι διεκδίκηση και πρόοδος!! Έτσι νομίζω!
  Οι εντεταλμένοι τους βιάζουν κι οι κάτοικοι αυτοί το θεωρούν και φυσικό και … ευεργέτημα! Αν έρθει ο Ηρακλής να καθαρίσει τον κόπρο της χώρας, όλος αυτός ο συρφετός θα του εναντιωθεί και αποππειραθεί να φονεύσει!
  Εσύ τι λες;

 11. Γιώργος Ιωαννίδης

  Οι απόψεις σου δεν απέχουν πολύ από τα συμπεράσματα της έρευνας που φιλοξενούμε στο τρέχον τεύχος!

 12. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  John Sdralis
  Σαφώς και η έννοια της μεσσιανικής σωτηριολογίας είναι τελείως ξένη προς την Ελληνικη θρησκευτική σκέψη. Συν τις άλλοις, διαπράτουμε το ατόπημα να επιχειρούμε να εντάξουμε του Ελληνες Θεούς μέσα στα όρια της κρατούσας, ακόμα και για κάποιον που λέει πως δεν την αποδέχεται, κοσμοθεωρίας, μια κοσμοθεωρία που μας κληροδότησε ο Χριστιανισμός.

 13. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Astrea Pareas
  Ίσως ο Οδυσσέας να είναι πιο αποτελεσματικός και αγαπημένος εκλεκτός της Αθηνάς! Ο πολυμήχανος νοήμων άνθρωπος του Ποιητή Ομήρου. Καλό είναι να αποφύγουμε θρησκευτικές σωτηριολογίες χριστιανικών ιών.

 14. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Dimitrios Gletzakos
  ΩΣ ΑΡΧΕΤΥΠΑ,ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ,ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,ΔΙΑΙΣΘΗΣΕΙΣ,ΟΝΕΙΡΑ,ΟΡΑΜΑΤΑ,ΕΝΣΤΑΛΑΞΕΙΣ,ΜΝΗΜΕΣ,ΔΟΝΟΥΜΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΜΑΝΔΥΑ, Η ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ-ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
  ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ.

 15. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Amalia معجزة
  Θα φανώ πεζή, αλλά αλήθεια πιστεύετε; [πως υπάρχουν οι ΆΛΛΟΙ]

 16. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Aggelos Angel
  FYsika!!!!

 17. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Erik Smirneos
  και εγω επίσης.

 18. Γιώργος Ιωαννίδης

  … όπου υπάρχει καπνός, πρέπει να υπάρχει και φωτιά! Χιλιάδες χρόνια τώρα, οι άνθρωποι διηγούνται παράξενες εμπειρίες επαφής με πλάσματα των παράλληλων διαστάσεων. Πρέπει να υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σ’ όλα αυτά! Ασφαλώς δεν είναι όλες οι ιστορίες αληθινές και ασφαλώς τα αντιληπτικά μας φίλτρα δεν είναι τόσο καθαρά ώστε να διαβάσουμε απόλυτα την όψη των Άλλων, θα ήταν λάθος όμως να νομίζουμε πως δεν υπάρχει τπτ περισσότερο από τα ζωντανά πλάσματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα!

 19. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Aggelos Angel
  akrivws…………..!!!! ;)!!
  oti dn blepoume dn simainei oti dn yparxei kiolas!!!!!!!!!

 20. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Erik Smirneos
  Αφήστε που περιπτώσει επαφών με νεράιδες και ξωτικά αναφέρονται ακόμα και σήμερα. Ακόμα και αν κάποιες από αυτές είναι επενδεδυμένες με έναν τεχνολογικό μανδύα που παραπέμπει σε εξωγήινους…οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές για να αγνοηθούν!

 21. Γιώργος Ιωαννίδης

  Δεν χρειάζεται να το πας εκεί! Γνωρίζω πολλούς αλαφροΐσκιωτους που βλέπουν καθημερινά σχεδόν περίεργες φιγούρες, πλάσματα που παραπέμπουν σ’ αυτό που η παράδοση αποκαλεί στοιχειακά, νεράιδες και ξωτικά…

 22. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Amalia معجزة
  Και ότι νοιώθουμε επίσης δεν σημαίνει οτι υπάρχει…
  Τα συναισθήματα δεν είναι άυλα και αυτά απο χημικές και νευρικές αντιδράσεις σε εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα συμβαίνουν.Και ότι το πιο ανθρώπινο να κάνουν λάθος και αυτά.Η φαντασία, η ανάγκη για κάτι το ανώτερο ακόμα και η ασθένεια μπορεί να μας παραπλανήσουν και να βλέπουμε φωτιές εκεί που δεν υπάρχουν.

 23. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Amalia معجزة
  Και γω… αλλά μου αρέσει να κρατώ αποστάσεις και να έχω αμφιβολίες. 🙂

 24. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Aggelos Angel
  kala kaneis…. alla dn yparxei kapnos xwris fwtia……. mporei na exoume tin anagi na pisteyoume se kati anwtero alla dn simainei oti dn yparxei ayto to anwtero….. gia ton kathena einai diaforetika… o kathe anthrwpos ta antiilambanete diaforetika…!!

 25. Γιώργος Ιωαννίδης

  Η έρευνα μου κοντά σ’ αυτά τα άτομα απλά έχει δείξει πως ο βαθμός και η ποιότητα των αντιληπτικών τους ικανοτήτων καθορίζεται σημαντικά από την ψυχολογική τους κατάσταση! Αυτό είναι ένα πρόβλημα, διότι ψυχολογικά συμπλέγματα μπορούν να ενεργοποιήσουν την «δεύτερη όραση» όπως και να αλλοιώσουν την ερμηνεία των έξω-ερεθισμάτων!
  Γι’ αυτό και ο τομέας αυτός, όχι μόνο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή βεβιασμένων συμπερασμάτων.

 26. Γιώργος Ιωαννίδης

  Δεν είναι ανάγκη τα πλάσματα αυτά να είναι ανώτερα, είναι απλά διαφορετικά! Ο άνθρωπος σε σχέση με την κατσαρίδα είναι ανώτερος σε επίπεδο νοημοσύνης, αλλά ο βαθμός θνησιμότητας της κατσαρίδας είναι μεγαλύτερος. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και με τους Άλλους.

 27. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Erik Smirneos
  κατά τη γνώμη μου, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του είδους των επαφών, είναι οι ομοιότητες που παρατηρούνται μεταξύ τους ακόμα και όταν η γεωγραφική και η χρονική απόσταση μεταξυ τους είναι παρα πολύ μεγάλη. Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις αναφερθεισών απαγωγων ανθρώπων από νεράιδες στη λαογραφια της Κρήτης που έχουν πολύ μεγάλη ομοιότητα με αυτές που βρίσκει κανείς στη λαογραφία της Ιρλανδίας. Αυτό από μόνο του είναι πολύ παράξενο!

 28. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Amalia معجزة
  Tο συλλογικό ασυνείδητο μεταφέρει πληροφορίες.Είναι στο κύτταρό μας αποθηκευμένα κάποια πράγματα και απο τη στιγμή που ανήκουμε όλοι στο ίδιο είδος (ανθρώπινο) είναι φυσικό να έχουμε εμπειρίες και αντιδράσεις κοινές πέραν του τόπου και του χρόνου. Αυτό δεν τις κάνει όλες αληθινές ή όλες ψεύτικες.Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να αποκρυπτογραφήσουμε το τι θέλει να πει ο Ποιητής, απλά. 🙂

 29. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από το Facebook

  Magda Asimakopoulou
  To anthorpino eidos (to megalutero pososto) den borei akoma na doulepsi pano apo to 5% tou egefalou tou.. logiko einai loipon na min boroume na eksigisoume ola ta pragmata pou mas simvenoun alla auto pou tha ithela na prostheso einai oti oi ebiries tou kathe anthropou borei na einai alithines apo tin stigmh pou to pisteuei o idios, shmasia exei to an to vlepei kai to niothei oxi an oi alloi simfonoun mazi tou gia to an pragmatika ta vlepei h ta niothei dioti h alloi borei na min to vlepoun alla odos na uparxei…. (oti den lepoume kai niothoume den shmenei pos den uparxei)

 30. Γιώργος Ιωαννίδης

  Σχόλιο από Facebook

  Vasilis Scheidt
  Να κάνω μια μικρή διόρθωση, γιατί πολύς κόσμος ακούει συνέχεια πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω από το 10% του εγκεφάλου του (ποικίλλει το ποσοστό, σε άλλους μπορεί να είναι μικρότερο κι από 3%, σε άλλους μεγαλύτερο από 10-12) και αυτό είναι το μισό μέρος της αλήθειας.
  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν κάθε περιοχή του εγκεφάλου του (στους περισσότερους ανθρώπους ισχύει ποσοστό 90-95%), όμως δεν μπορεί να το κάνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Σε μια αξονική τομογραφία θα παρατηρήσουμε πως όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος βρίσκεται σε εγρήγορση, φωτίζονται κάποιες περιοχές του (στο τομογράφημα φαίνονται σαν λαμπάκια αναμμένα) και καθώς λειτουργεί, αυτά τα "λαμπάκια' ανάβουν και σβήνουν σε διαφορετικά σημεία. Τώρα, αν κάποιος κάνει τον κόπο να μετρήσει το ποσοστό του εγκεφάλου που φωτίζεται, θα βρεί τον αριθμό που θέλει.
  Υπάρχει όμως και μια περίπτωση που μπορεί να δούμε ολόκληρο τον εγκέφαλο να φωτίζεται. Αυτή η περίπτωση, από τους Αρχαίους Έλληνες ονομάζονταν "ασθένεια των Θεών' και την είχε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ναπολέων και άλλες μεγάλες μορφές της ιστορίας.
  Ποιά είναι αυτή η ασθένεια;
  Η Επιληψία!
  Όοσι έχετε δεί κρίση επιληπτικού γνωρίζετε πως ο "ασθενής" πέφτει κάτω, βγάζει αφρούς από το στόμα, τα μάτια του γυρίζουν, η ανάσα γίνεται ακανόνιστη, και ίσως έχουμε ανεξέλεγκτη ταυτόχρονη κίνηση όλων των μυών. Όταν ο επιληπτικός συνέρχεται από την κρίση δεν θυμάται τίποτα φυσικά. Αυτή η κρίση συμβαίνει, επειδή ξαφνικά, ο εγκέφαλος αρχίζει να υπερλειτουργεί! Και αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο εγκέφαλος μας μπορούσε να λειτουργήσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μεγαλύτερο μέρος του.
  Είναι προφανές λοιπόν πως απο κατασκευής του έχει μια "δικλείδα ασφαλείας", σε περίπτωση που καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και αυτό για κάποιους ίσως σημαίνει πολλά..
  Ίσως η σύγχρονη επιστήμη καταφέρει (αν δεν το έχει καταφέρει ήδη φυσικά) να προσπεράσει κάποια στιγμή αυτό το 'προβληματάκι" και τότε μπορεί να δούμε την Γένεση του Νέου Ανθρώπου και μιας νέας πορείας της Ανθρωπότητας.