Πέθανε ο Zecharia Sitchin!

03/11/10 by

 

Λόγο του ταξιδιού μου στην Αθήνα, έλαβα την είδηση κάπως καθυστερημένα, όμως το γεγονός δεν παύει να είναι θλιβερό. Αν και προσωπικά διαφωνούσα σε πολλά σημεία των θεωριών του, ο Sitchin ήταν από εκείνους τους ερευνητές της εναλλακτικής αναζήτησης, που εργάστηκαν πραγματικά για να καταδείξουν πως ο κόσμος μας είναι πολύ πιο διαφορετικός από ότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως είναι.
Δυστυχώς δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά, όμως όταν τον Μάιο του 2009, στο τεύχος 51 του mystery είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε μια αποκλειστική συνέντευξη του, ήταν εμφανές το ακλόνητο πάθος του για τις έρευνες του!
Ο Sitchin γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1922 στο Αζερμπαϊτζάν και μεγάλωσε στην Παλαιστίνη. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες ενώ εργάστηκε στο Ισραήλ ως δημοσιογράφος. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο Ο 12ος Πλανήτης όπου εξηγούσε πως η ορθή απόδοση των αρχαίων Μεσοποταμιακών κειμένων μιλάει για μια εξωγήινη μετανάστευση από τον πλανήτη Νιμπιρού που περνά από το ηλιακό μας σύστημα κάθε 3600 χρόνια.
Έκτοτε, οι παράξενες θεωρίες του και τα βιβλία που κυκλοφόρησε δημιούργησαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της εναλλακτικής αρχαιολογίας, και το μεγάλο αίνιγμα των αρχαίων αστροναυτών.
Ο ξαφνικός θάνατος του διάσημου συγγραφέα, σημειώθηκε στις 09 Οκτωβρίου, ενώ την επομένη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του σε αυστηρά οικογενειακό πλαίσιο. Η είδηση του θανάτου του όμως, άργησε να φτάσει στα media!
Όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, μπορούν να το κάνουν στο email tributes@sitchin.com.

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  καλο του ταξιδι….

 2. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Kommander Khaos
  Θυμάμαι που διάβαζα τα κείμενα του για τον Νιμπιρού… R.I.P.

 3. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Filoktitis Grammenos
  R.I.P.

 4. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Nikos Malk
  r.i.p. 🙁

 5. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Ophelia A. Keitali ‎
  !!! 🙁

 6. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Ypapanti Chochorelou
  Κριμα… 🙁

 7. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Katerina Raspaskou
  καλο ταξιδι !

 8. Chaosophe®

  🙁