Ομιλία για το Διαδίκτυο και την Μεταφυσική στην Αθήνα

26/01/12 by

Στις 10:50 το ερχόμενο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, και στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση στην Αθήνα, θα αναπτύξω το θέμα της Μαγείας και της Μύησης στην Σύγχρονη Ψηφιακή Εποχή.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα, είναι η ταχύτατη και ελεύθερη επικοινωνία ιδεών και πληροφοριών μέσω του διαδικτύου. Πέρα όμως από την γενική ενημέρωση και ψυχαγωγία, η είσοδος του internet στις ζωές μας φαίνεται να επηρεάζει και την σχέση μας με το μεταφυσικό. Ποια είναι η επίδραση του διαδικτύου στον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης και φιλοσοφίας; Αποτελεί το internet ένα πραγματικό εκκολαπτήριο νέων μάγων ή η εικονικότητα του ψηφιακού κόσμου αλλοιώνει επικίνδυνα τα θεμελιώδη στοιχεία των εσωτερικών μυστηρίων; Ποιες είναι οι νέες μορφές μαγικής αντίληψης που ξεπήδησαν από το internet και ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του occultism μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης του κυβερνοκόσμου;

Η ομιλία μου θα συνοδευτεί από προβολή ειδικής cyberpunk εικονογράφησης καθώς και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση του καλλιτέχνη Wang Zi Won με θέμα την ανάπτυξη του πνευματικού στοιχείου στις μηχανές του αύριο.

Επίσης, στις 14:00 θα παρουσιάσω τα αποτελέσματα της μεγάλης διαδικτυακής έρευνας για τις Παράξενες Εμπειρίες των Ελλήνων, που διεξάγαμε σε συνεργασία με τον Νικόλαο Κουμαρτζή για λογαριασμό της Κοινότητας.

Οι ομιλίες αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια της MetaCon, της Ημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 10 χρόνια ύπαρξης και δράσης εντός και εκτός του ιντερνετικού κόσμου.

Σας περιμένω όλους εκεί, για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πάνω σε θέματα της εναλλακτικής αναζήτησης και του παραφυσικού.

Τέλος, να σημειώσω πως μετά την λήξη της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ειδικό party στο bar The Hive – στον όροφο (Τριπτολέμου 34, Γκάζι – επί της πλατείας), στις 22:30.

 

Update 31/01/2012
Παρά τις έστω και λιγοστές αρνητικές ευχολογίες ορισμένων «καλοθελητών» που αδικαιολόγητα φθόνησαν την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, η MetaCon ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και ομιλητές, τόσο για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης, όσο και για την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των ομιλιών.
Το θέατρο γέμισε κυριολεκτικά από κόσμο και πλημμύρισε από καινούργιες ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς που πρόσφεραν οι δέκα ομιλίες πάνω σε μια πλειάδα θεμάτων, γεγονός που άναψε μυριάδες συζητήσεις στα διαλείμματα, στο party που ακολούθησε αλλά και τις επόμενες μέρες.
Ακόμη και τώρα, έχοντας περάσει αρκετά 24ωρα από την λήξη της Ημερίδας, παραμένω συγκινημένος όσο και ενθουσιασμένος έχοντας δει το ομαδικό πνεύμα της Κοινότητας να υλοποιεί ακόμη ένα όνειρο, αλλά και να αποδεικνύει περίτρανα πως η δεκαετής δράση της δεν περιορίζεται στην ασφάλεια των πληκτρολογίων, ούτε εγκλωβίζεται στα στεγανά του internet αλλά προεκτείνεται εμπράκτως σε όλους τους τομείς, εντός και εκτός του Παγκόσμιου Ιστού.
Η MetaCon πιστεύω πως αποτελεί πλέον ένα σημείο αναφοράς, όπως επίσης ένα ζωντανό όραμα που ελπίζω να βρει συνεχιστές που θα στοχεύσουν εξίσου στην ποιότητα και την καινοτομία στον χώρο της Ελληνικής Εναλλακτικής Αναζήτησης που τόσο άδικα μαστίζεται από εγωτισμούς και μνησικακίες.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φίλους και τις φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Οι κουβέντες που ανταλλάξαμε στα διαλείμματα είναι μια ισχυρή στήριξη στους περίεργους καιρούς που διανύουμε. Εύχομαι λοιπόν να βρεθούμε ξανά, σε μια νέα εκδήλωση, για να συζητήσουμε περισσότερα για τον εσωτερισμό και τα μυστήρια του κόσμου.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Δημητρης

    Μακαρι να μπορουσα να παρευρεθω ! Φαινεται πολυ ενδιαφερον θεμα…