Αποκλειστική Συνέντευξη Έλληνα Ροδόσταυρου για την Κρίση Σήμερα!

26/09/12 by

Στα πλαίσια της έρευνας μας για τον Ρόλο των Μυστικών Εταιριών στην Ελληνική Κρίση που δημοσιεύσαμε στο τεύχος 85 του mystery, επιδιώξαμε να συγκεντρώσουμε συνεντεύξεις από εκπροσώπους μεγάλων εσωτερικών ταγμάτων. Δυστυχώς λίγοι ανταποκρίθηκαν!
Κύρια αιτία αυτής της κατάστασης είναι ο φόβος απέναντι στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα μας, κλίμα που κάνει πολλούς συμπολίτες μας να αποδώσουν τις ευθύνες της οικονομικής κατάρρευσης και του πολιτικού κομφούζιο στις λεγόμενες Μυστικές Εταιρίες. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κρύβονται πραγματικά πίσω από όλα οι Μυητικές Αδελφότητες;
Θέλοντας να ρίξουμε φως σ’ αυτά τα σοβαρά ερωτήματα, προσφέραμε βήμα σ’ έναν μεγάλο εκπρόσωπο του Ελευθεροτεκτονικού Σώματος, ενώ είχαμε την πρόθεση να δημοσιεύσουμε και την συνέντευξη που ακολουθεί. Καθώς όμως ο χώρος στις σελίδες του περιοδικού δεν ήταν αρκετός, αποφασίσαμε αντί να επιμεληθούμε μικρύνοντας και τις δυο, να τις δημοσιεύσουμε ολόκληρες, την πρώτη σε χαρτί και την δεύτερη ηλεκτρονικά.
Στην συνέχεια λοιπόν, ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη του Γενικού Διαχειριστή για το AMORC Ελλάδος κ. Ιάκωβο Γιαννακόπουλο τον οποίο και ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.

Κύριε Γιαννακόπουλε, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη για την γενιά μας Κρίση η οποία υπερβαίνει τα όρια της οικονομίας, επηρεάζοντας μακροχρόνιους θεσμούς όπως και την γενικότερη ψυχολογία των ανθρώπων.
Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως «Μυστικές Εταιρίες» όπως ίσως και ο Ροδοσταυρισμός, είναι άμεσα εμπλεκόμενοι, αν όχι συνυπεύθυνοι για την τρέχουσα κατάσταση! Απέναντι σ’ αυτές τις φωνές, ποιο είναι το σχόλιο σας;  
Κατ αρχήν το Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC δεν είναι μυστική εταιρία, είναι Εσωτερικό Τάγμα πού λειτουργεί με την μορφή Αδελφότητας και αποσκοπεί στην Γνώση του εσώτερου εαυτού αλλά και των Συμπαντικών νόμων προάγοντας το ανθρώπινο είδος.
Δεν κάνει διάκριση σε κοινωνικούς-θρησκευτικούς-πολιτικούς διαχωρισμούς, απλά τα αφήνει όλα αυτά έξω από αυτό και δέχεται ισότιμα όλους τους ανθρώπους. Με αυτά τα δεδομένα είναι εύλογο να απορούμε πώς θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά μια κατάσταση οικονομικό-κοινωνικό-ηθική σε συνειδησιακό επίπεδο ενός τόσο περήφανου και γενναίου λαού σαν τους Έλληνες…

Από την φύση του ο Ροδοσταυρισμός, αφορά όχι μόνο το άτομο (μέσα από την Εργασία με τον Εαυτό) αλλά και την κοινωνία όπως δείχνουν άλλωστε τα κείμενα της Διακήρυξης και της Ομολογίας του θεμελίωσαν την εν λόγο Αδελφότητα.
Στην Κρίση που σήμερα μαστίζει την Ελλάδα λοιπόν, ποια είναι η θέση που έχει λάβει ο Ροδοσταυρισμός; Ή για να το θέσω ποιο απλά: Τι κάνει αυτή την στιγμή ο Ροδοσταυρισμός για να βοηθήσει την χώρα μας και τους ανθρώπους της που βρίσκονται σε Κρίση;
Ότι αφορά το υλικό κομμάτι προσπαθούμε ατομικά αλλά και συλλογικά να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας ότι μπορούμε (τρόφιμα, ένδυση κ.ά.) απλά εμάς δεν θα μας διαφημίσει ποτέ κανείς και ούτε μας ενδιαφέρει αυτό, μας απασχολεί όμως αθόρυβα να βοηθούμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.
Ότι αφορά το πνευματικό σκέλος φροντίζουμε ώστε οι σκέψεις και η συμπεριφορά μας να προάγει τον άνθρωπο σε ένα λίγο ψηλότερο επίπεδο με αποτέλεσμα η συναναστροφή με τους άλλους να αποτελεί παράγοντα γαλήνης και ηρεμίας.
Για να μην παρεξηγηθώ αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε τέλειοι (απλοί άνθρωποι με τις ατέλειες μας και τις αδυναμίες μας είμαστε!) προσπαθούμε όμως να κινούμαστε σε ρυθμούς αρμονίας και γαλήνης στην ζωή μας.

Συμπληρωματικά στην προηγούμενη ερώτηση – τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Ροδοσταυρισμός για την Κρίση; Ποιες πιστεύετε πως θα πρέπει να είναι οι κινήσεις των Ροδοσταυρικών Σωμάτων στην χώρας μας; Είναι άραγε εφικτή μια από κοινού δράση; Και τι τις εμποδίζει από το να πράξουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους;
Θα μπορούσε ο Ροδοσταυρισμός να προσφέρει πάρα πολλά σε όλα τα επίπεδα από το υλικό μέχρι το ψυχολογικό-πνευματικό. Αλλά με μια προϋπόθεση: να θέλουν οι άνθρωποι να βοηθηθούν γιατί όλα έγκειται στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.
Δεν είναι δηλαδή ένα σύστημα επιβολής ιδεών-πρακτικής και τρόπου ζωής αλλά ένας συνειδητά επιλεγμένος τρόπος ζωής, πού προσφέρει τον δρόμο για εσωτερική εξέλιξη και συνειδητοποίηση του εαυτού μας και κατ επέκταση του σύμπαντος.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν είναι εφικτή η από κοινού δράση των υπαρχόντων Ροδοσταυρικών σωμάτων, μπορώ όμως να πω ότι εμείς σαν AMORC Ελλάδας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση από άλλα Ροδοσταυρικά σώματα προκειμένου να συμβάλουμε στην ανακούφιση των ανθρώπων. Ένα μεγάλο εμπόδιο για την από κοινού δράση και το μέγιστο των δυνατοτήτων είναι η προκατάληψη μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων που δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν αυτές οι ομάδες που τόσο έχουν πολεμηθεί από παντού. Η καχυποψία επίσης ότι πίσω από κάθε τέτοια ομάδα κρύβεται μια συνωμοσιολογική ιστορία ανατροπής και διαχείρισης εξουσίας πάνω σε άλλους…
Και το τελευταίο η ματαιότητα πολλές φορές των επικεφαλής αυτών των ομάδων ότι αυτοί είναι οι παντογνώστες και αιώνιοι καρεκλοκένταυροι των θέσεων, πράγμα που συντέλεσε σε άπειρες διασπάσεις όλων των ειδών αυτών των ομάδων.

Και μια τελευταία ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη σας για την Κρίση; Ποια είναι τα πραγματικά της αίτια; Οικονομολογικά όπως τα ΜΜΕ φαίνεται να επιμένουν ή θα πρέπει να αναζητήσουμε την πηγή της ακόμη βαθύτερα;
Οι αιτίες πάντα ξεκινούν όχι από το φαίνεσθε αλλά από το γίγνεσθαι… Τα οικονομολογικά αίτια είναι ένα αποτέλεσμα και όχι η αιτία για την σημερινή κατάσταση. Οι πραγματικές αιτίες κατά την ταπεινή μου γνώμη ανάγονται στην έλλειψη στοιχειώδους συνειδητοποίησης στο πώς ακριβώς ένας τόσο όμορφος συναισθηματικός με έντονη προσωπικότητα γενναίος και με πλουραλισμό λαός, ξέχασε και την καρδιά του και την λογική του, στον άκρατο ατομισμό στον κύκλο της ρουσφετολογίας και τον ωχαδερφισμό. Ευτυχώς θέλω να πιστεύω ότι οι νεότεροι ξυπνούν από τον λήθαργο και αρχίζουν δειλά δειλά να αποκτούν πρωτοβουλίες. Εύχομαι παρά την απογοήτευση που νοιώθουν να μην πτοηθούν από τις υπάρχουσες συνθήκες και να κάνουν την πραγματική υπέρβαση που οδηγεί το ανθρώπινο είδος σε μια ζωή Αγάπης, κατανόησης και Βαθειάς Γαλήνης.

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. ΕΛΕΝΗ ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ

    Οι Ροδοσταυρικές διδασκαλίες προσφέρουν στον μαθητή του AMORC, την μεθοδολογία για την προσέγγιση της συνειδησιακής κατάστασης Rose Croix, δηλαδή, της φώτισης. Οι διακηρύξεις Fama Fraternitatis καί Fama Confessio αποτέλεσαν εκδοτική έκρηξη η οποία εντάχθηκε στο ιστορικό πλαίσιο του 17ου αιώνα (1614-1616), όπου υπήρχε μία καθολική αμφισβήτηση του φεουδαρχικού καθεστώτος καί της Παπικής μονοκρατορίας. Επόμενες διακηρύξεις, αποτέλεσαν σημειολογικά κείμενα σχετικά με τα ακανθώδη προβλήματα και τις καταστροφικές ροπές που καθόρισαν και καθορίζουν τις σημερινές κοινωνίες. Ουδέποτε υπήρξαν παρεμβατικές η συνωμοσιολογικές κινήσεις όπως αυτές που υπονοούνται απο τα ΜΜΕ.

  2. Το κείμενο “Fama Fraternitatis Rosae Crucis (Fama fraternitatis Roseae Crucis oder Die Bruderschaft des Ordens der Rosenkreuzer)”, είναι ένα ανώνυμο Ροδοσταυρικό Μανιφέστο το οποίο εκδόθηκε το 1614 στο Kassel στην Γερμανία για πρώτη φορά. Μεταφράστηκε στην Αγγλική γλώσσα το 1652 από τον Thomas Vaughan.