Occultorama # 23

19/02/17 by

occultorama 23– Υπάρχουν συγκεκριμένοι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν την Σαεντολογία με τον αποκρυφισμό του Άλιστερ Κρόουλυ. Αυτό το (παλιό) άρθρο που ήρθε μόλις πρόσφατα ξανά στο φως, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Σαεντολόγοι οφείλουν να γνωρίζουν. Βλ. εδώ

– Ακούστε την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αποψινή ραδιοφωνική συνομιλία του συγγραφέα Νικήτα Σινιόσογλου με τον καθηγητή Βερέμη με θέμα την φιλοσοφία του Πλάτωνα. Βλ. εδώ

– Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του ακαδημαϊκού περιοδικού Aries, με αφιέρωμα την σχέση του Εσωτερισμού με την Γνωστική Επιστήμη των Θρησκειών. Βλ. εδώ.

– Και ο δρυιδισμός έχει τα δικά του “μαύρα πρόβατα”. Μάθε περισσότερα για την δίκη του νεοπαγανιστή Robin Fletcher που συγκλόνισε την Αυστραλέζικη ήπειρο, εδώ.

– Παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή της ΕΡΤ για το βιβλίο του Στέλιου Ράμφου “Φιλόσοφος & θείος Έρως” βλ. εδώ

– Καθότι το 2017 έχει οριστεί έτος Καζαντζάκη, οι σχετικές εκδόσεις που θα αφορούν την φιλοσοφική του σκέψη και την σχέση του με την Εκκλησία, ολοένα και θα αυξάνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτή η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πραγματεία της καθηγήτριας Ανωνίας Κυριατζή. Βλ. εδώ.

– Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος εκλέχτηκε μόλις πρόσφατα δίνοντας (;) τέλος σε μια σειρά από αποχωρήσεις, διαγραφές και άλλα δυσάρεστα που ανατάραξαν το Ελευθεροτεκτονικό κλίμα στη χώρα μας. Βλ. εδώ.

– Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Έναστρον μια ανοιχτή ομιλία γα την ζωή και το έργο του αλχημιστή Βασίλειου Βαλεντίνου. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. εδώ.

– Ένα εξαιρετικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Warwick της Αγγλίας στις 20 Μαΐου με θέμα τις καταβάσεις (στον Κάτω Κόσμο) στην μυθολογία των αρχαίων. Για περισσότερα, βλ. εδώ.

– Επίσης τον ερχόμενο Μάιο, αλλά αυτή την φορά στην Πολωνία, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο με θέμα τα αποτροπαϊκά σύμβολα στους πολιτισμούς, αρχαίους και σύγχρονους. Για να μάθεις περισσότερα, βλ. εδώ.

– Μένεις Αθήνα και σε ενδιαφέρει ο Σαμανισμός; Τότε ίσως να σε ενδιαφέρει αυτή η ανακοίνωση. Βλ. εδώ

– Παρόμοια, αν το ενδιαφέρον σου είναι το Δέντρο της Ζωής, ίσως να σε ενδιαφέρει το εν λόγω εργαστήρι. Βλ. εδώ

– Ολοκληρώνεται σήμερα στο Glastonbury το μεγάλο φεστιβάλ αποκρυφισμού. Για το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών και των εργαστηρίων, βλ. εδώ.

– Αποζητάς την γαλήνια ζωή ενός μοναστηριού; Είναι στα μελλοντικά σου σχέδια η άσκηση σε ένα Βουδιστικό μοναστήρι; Αν ναι, τότε σίγουρα θα πρέπει να διαβάσεις πρώτα αυτό προτού πάρεις την μεγάλη απόφαση. Βλ. εδώ

– Αναζητήστε οπωσδήποτε την βιογραφία του μεγάλου ποιητή και χαράκτη Ουίλλιαμ Μπλέικ από τον Peter Ackroyd που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά. Βλ. εδώ.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.

Ο μυστηριακός Αβράξας. Έργο του Karmazid, 2017.

tumblr_ole0w0JTnO1u4i9zdo1_1280

* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This