Ενθουσιασμός, Πρωτοπορίες και Παρεξηγήσεις…

02/11/09 by

Ακόμη ένα γεμάτο διήμερο ολοκληρώθηκε όμορφα και παραγωγικά.
Το καινούργιο τεύχος του μυστηρίου κυκλοφόρησε κανονικά, και μέχρι στιγμής έχω δεχτεί πολλά συγχαρητίρια μηνύματα από φίλους και αναγνώστες – ιδίως αυτούς που φέρουν το τεκτονικό χρήσμα.
Σκοπός του περιοδικού είναι να καταδείξει όχι μόνο τα παράξενα του κόσμου τούτου, αλλά και να διαχωρίσει τον μύθο από το πραγματικό. Να είστε σίγουροι λοιπόν πως πολλά ανάλογα αφιερώματα θα ακολουθήσουν.
Το διήμερο που μας πέρασε λοιπόν είχα την χαρά να βρεθώ με τον στενό φίλο και συνεργάτη Μηνά Παπαγεωργίου (βασικό μέλος της Κοινότητας του Μεταφυσικού) ο οποίος ανέβηκε στην πόλη μας για να υπογράψει συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο ΔΙΟΝ για την έκδοση του πρώτου του βιβλίου Υπόθεση των Παιδιών του 1983: Αναζητώντας τους Έλληνες Indigo.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε δυο μήνες περίπου και ειλικρινά είμαι ενθουσιασμένος και με αυτή την επιτιχία του Μηνά, αλλά και για το γεγονός πως θα κυκλοφορήσει μια ποιοτική εργασία σ’ ένα από τα πιο ενδιαφέρον ελληνικά μυστήρια της εποχής μας.
Και μιας μιλάμε για βιβλία, παρατήρησα χθες πως το βιβλιοπωλείο Treadwell’s στο Λονδίνο θα προσφέρει μια πολυτελή εικονογραφημένη έκδοση του Dictionnaire Infernal με τίτλο Demonographia. Δυστυχώς δεν προσδιορίζεται ο εκδότης, αλλά η τιμή πώλησης είναι 200 λίρες, ποσό μάλλον εξωφρενικό για 96 σελίδες! Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο, μπορούν να βρούνε τις ίδιες εικόνες στην μελέτη μου Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006), να αναζητήσουν μια παλαιότερη έκδοση (1999) του ίδιου έργου από τις εκδόσεις Trident Books ή πιο απλά, να κατεβάσουν ολόκληρο το έργο σε μορφή pdf από εδώ.
Αλλάζοντας θέμα τώρα… προβληματίστηκα κάπως όταν έμαθα από μια αναγνώστρια πως η μελέτη μου για το Νεκρονομικόν «απαγορεύτηκε» από ορισμένα βιβλιωπολεία της πρωτεύουσας! Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και πραγματικά λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην άγνοια των υπευθήνων για το περιεχώμενο της έρευνας μου.
Εξίσου στενάχωρω (και κάπως εξοργιστικό) ήταν η πληροφορία πως ορισμένοι κύκλοι με αποκαλούν LaVeyιστή λόγο του αφιερώματος που υπέγραψα στο τ. 54 του mystery για τον Σατανισμό! Υποθέτω πως δεν έχουν διαβάσει τα κείμενα μου, διότι θα πρόσεχαν καλύτερα τα όχι και τόσο κολακευτικά μου σχόλια για το θέμα.
Συνοπτικά ξεκαθαρίζω πως οι μεταφυσικές μου ανησυχίες επικεντρώνονται στο Ρεύμα του Νεκρονομικόν το οποίο αν και αποτελεί κλάδο της Αριστερής Ατραπού, δεν είναι σατανικό μονοπάτι!
Διαφωνώ απόλυτα βλέπετε με το Εγωπαθές και αθεϊστικό χαρακτήρα του Σατανισμού όπως και με άλλα βασικά του στοιχεία.
Μιλώντας για το Ρεύμα, διάβασα με ευχαρίστηση την συνέντευξη που παραχώρησε ο Daniel Harms στο Τάγμα του Νεκρονομικόν, ένα διάλογο αρκετά σημαντικό που αποδεικνύει πόσο ζωντανή είναι η εν λόγο κοινότητα.
Εξίσου σημαντική ήταν η έκδοση του νέου fan zin Mystic World (μια έκδοση του occult shop Ιστάρ στην Αθήνα, με υπεύθυνο ύλης της συνεργάτιδα του mystery, Angie Droulias). Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έντυπο γραμμένο από μάγους και μάγισσες της γουικανικής και μη παράδοσης το οποίο συνδράμει με τον τρόπο του στην φτωχή εγχώρια μαγική βιβλιογραφία. Καλή επιτυχία παιδιά!
Ας σημειωθεί πως το περιοδικό κυκλοφορεί σε περιορισμένο, συλλεκτικό αριθμό αντιτύπων και διανέμετε από τα καταστήματα Ιστάρ, Μυρόλι και Απόκρυφος Κόσμος.
Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του παλιού φίλου και γνωστού συγγραφέα Θανάση Βέμπου ο οποίος μας ενημερώνει για ορισμένα περίεργα φαινόμενα που σκίασαν την χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι – φαινόμενα που άπτονται την προσοχή του κάθε πνευματικού εραστή της αποφένειας…

Related Posts

Tags

Share This