Κυκλοφόρησε το «Περί Μαγείας» του Giordano Bruno

05/07/11 by

 

Ένα ακόμη κλασσικό έργο της παγκόσμιας απόκρυφης φιλολογίας, βρήκε σήμερα την θέση του στα ράφια των ελληνικών βιβλιοπωλείων. Πρόκειται για την αξιέπαινη μετάφραση του De Magia, γραμμένη από τον «μάρτυρα» των εσωτερικών τεχνών, Giordano Bruno.
Το Περί Μαγείας, που διασώθηκε ατιτλοφόρητο και πρωτοεκδόθηκε μόλις τον 19ο αιώνα, επισφραγίζει το τόσο πλούσιο και προσωπικό έργο του συναρπαστικότερου φιλοσόφου της ύστερης Αναγέννησης.
Η θεματολογία του περιστρέφεται γύρω από το μόνιμο ενδιαφέρον του φιλοσόφου για τις περίεργες γνώσεις της εποχής του: μνημονικές εικόνες, μυθολογικές και ζωδιακές μορφές, συμβολιστική και μυστηριώδεις γλώσσες, και δεν αποτελεί ένα πρακτικό εγχειρίδιο με οδηγίες, συνταγές και ξόρκια.
Αυτό που συναρπάζει τον Bruno στις μαγικές ενέργειες, οι απόκρυφες επιρροές και οι δεσμοί τους οποίου δημιουργούν, δεν είναι τόσο τα καθαυτό αποτελέσματα όσο ότι συνεπάγονται την απόδειξη μιας πνευματικής συνέχειας του σύμπαντος.
Εν ολίγοις, η μαγεία δεν τον ενδιαφέρει για αυτό που επιτρέπει αλλά για αυτό που προϋποθέτει, και το αξίωμα αυτά το διατυπώνει απερίφραστα: «Όποιος γνωρίζει αυτή την ακατάλυτη συνέχεια της ψυχής, και ξέρει ότι συνδέεται με το σώμα με ένα είδος αναγκαιότητας, θα βρει εδώ μια πολύτιμη αρχή, είτε για να χειριστεί είτε για να μελετήσει τη φύση με τον αληθέστερο τρόπο».
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εξάντας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Giordano Bruno,
δείτε εδώ.

Related Posts

Tags

Share This