Ο Πίνακας Ouija και Πως να τον Χειριστείτε

08/12/11 by

Πολλά έχουν γραφτεί για την πλακέτα Ouija που εφηύρε ο Αμερικάνος εργολάβος κηδειών E.C. Reiche το 1890, και τα περισσότερα είναι δυσάρεστα, αρκετά από αυτά υπερβολικά, και μόνο ελάχιστα είναι αληθινά!
Όσον αφορά την ονομασία του πίνακα, αυτή προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων oui και ja, που είναι οι λέξεις ναι στα Γαλλικά και τα Γερμανικά αντίστοιχα.
Σχετικά τώρα με την μεθοδολογία χρήσης της, αυτή είναι ιδιαίτερα απλή: οι χρήστες τοποθετούν τα γράμματα τις αλφαβήτου διάσπαρτα πάνω σε μια καθαρή ξύλινη επιφάνεια, μαζί με τους αριθμούς 0 έως 9 και τις λέξεις ναι και όχι. Έπειτα αγγίζουν απαλά την επιφάνεια ενός δείκτη ο οποίος και κινείται ελεύθερα πλησιάζοντας τα γράμματα για να σχηματίσει προτάσεις.
Για να μπορέσει φυσικά να παρατηρηθεί κίνηση, θα πρέπει κάποιος από τους συμμετέχοντες να επικαλεστεί το πνεύμα της αρεσκείας του. Στο σημείο αυτό οι περισσότεροι αγχώνονται και η όλη διαδικασία παρεκτρέπεται. Θυμάμαι την πρώτη φορά που κάναμε «τραπεζάκι» με φίλους από τη Θεσσαλονίκη: οι περισσότεροι γελούσαν τη στιγμή που εκτελούσαν την επίκληση. Κι όμως, το σημείο εκείνο είναι κρίσιμο!
Οι παλιοί πνευματιστές χρησιμοποιούσαν ένα καμπανάκι για να προσελκύσουν τα πνεύματα και να σημάνουν την «ιερή» στιγμή της επικοινωνίας. Μερικές φορές το μέντιουμ έψελνε μια προσευχή και όλοι χαλάρωναν μέχρι την στιγμή που το πιο ευαίσθητο ψυχικά άτομο να εκτελέσει την παράκληση.
Τα λόγια είναι απλά και ασφαλώς ο καθένας μπορεί να αυτοσχεδιάσει. Πρέπει όμως να προφέρονται με σοβαρή και δυνατή φωνή. Μπορείτε να πείτε τα εξής: «Παρακαλώ το πνεύμα … να έρθει κοντά μας, διότι επιθυμούμε με ειλικρίνεια να μιλήσουμε μαζί σου. Σε παρακαλούμε πνεύμα. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι για σένα να μιλήσεις μαζί μας, θέλουμε όμως να σε ακούσουμε, θέλουμε να έρθεις στην παρέα μας. Σ’ ευχαριστούμε για την προσπάθειά σου».
Προσοχή: είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστείτε το πνεύμα που επιδιώκετε να συνομιλήσει μαζί σας. Η αιτία έγκειται στο γεγονός πως για μια άυλη μορφή είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναπτύξει σύνδεση με τον δικό μας υλικό κόσμο. Είναι σαν να ζητάτε από έναν μεθυσμένο να λύσει με επιτυχία μια δύσκολη μαθηματική πράξη.
Ο κόσμος των πνευμάτων, βλέπετε, είναι παρόμοιος με τα όνειρά μας: όλα είναι θολά και οι κινήσεις γίνονται αργά και δύσκολα. Αν ήταν διαφορετικά, τότε οποιοδήποτε πνεύμα, οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να αγγίξει κυριολεκτικά το υλικό μας πεδίο. Χρειάζεται όμως μεγάλη θέληση για να γίνει αυτό. Γι’ αυτό λοιπόν να θυμάστε να ευχαριστείτε το πνεύμα που προσπαθεί να βρεθεί κοντά σας.
Και κάπου εδώ εύλογα θα ρωτήσετε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ταυτότητα του αόρατου επισκέπτη σας. Η απάντηση όμως είναι κάπως πολύπλοκη. Ήταν αυτή άλλωστε που κατέστρεψε αλλά και εκθείασε τον πίνακα Ouija…
Πολύ συχνά λέω πως τα αποτελέσματα στο «τραπεζάκι» είναι βέβαια, όχι όμως και τα συμπεράσματα. Βλέπετε, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια τι ακριβώς κουνάει το δείκτη!
Οι πνευματιστές ισχυρίζονται πως η ενέργεια του πνεύματος αναμειγνύεται με τη δική μας και έτσι η θέληση του «επισκέπτη» δίνει ώθηση στο δάχτυλό μας. Κάποιοι άλλοι πάλι λένε πως μέσα στη γυάλινη επιφάνεια του ποτηριού (σε περίπτωση δηλαδή που δεν χρησιμοποιείτε την πλακέτα Ouija), συγκεντρώνεται η ενέργεια του πνεύματος η οποία και κουνά το ποτήρι.
Η θεωρία αυτή εξηγεί ορισμένα περιστατικά όταν το ποτήρι περιστρέφεται από μόνο του, αιωρείται στον αέρα ή ακόμη και εκρήγνυται σε χιλιάδες κομματάκια!
Η βίαια και ανεξέλεγκτη αυτή συμπεριφορά δικαιολογείται από ορισμένους με έννοιες δαιμονισμού. Υποστηρίζουν δηλαδή πως δεν είναι κάποιο πνεύμα που κινεί το ποτηράκι, αλλά μια δαιμονική οντότητα που παίζει με την ευκολοπιστία των θνητών.
Θα μπορούσε! Όμως εξίσου πιθανή είναι και η ερμηνεία των ψυχαναλυτών που μιλάνε για μια ασυνείδητη κινητική προβολή: δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο πνεύμα που επικοινωνεί με το Ouija αλλά ένα αυτοματοποιημένο σύμπλεγμα, μια απωθημένη και ασυνείδητη πλευρά του εαυτού μας. Ο Καρλ Γιουνγκ αφιέρωσε τη διπλωματική του εργασία ακριβώς πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο, διατυπώνοντας ορισμένες ριζοσπαστικές θεωρίες…
Μα ας επιστρέψουμε στο ποτηράκι μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος αναγνώρισης ή προστασίας από τους αόρατους επισκέπτες (εκτός και αν εργάζεστε με τις εσωτερικές τέχνες). Χρειάζεται μονάχα καλή θέληση, ειλικρίνεια στην πρόθεση και φυσικά θάρρος. Αν πάλι φοβάστε μη στοιχειώσει το σπίτι σας, τότε δοκιμάστε την επίκληση κάπου αλλού, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια πως το πνεύμα δεν θα σας ακολουθήσει.
Σε κάθε περίπτωση, και προτού ξεκινήσετε, χαμηλώστε το φωτισμό, κλείστε τα κινητά, αφαιρέστε από τα χέρια οτιδήποτε μεταλλικό, διαλέξτε τους πιο έμπιστους φίλους σας και αφεθείτε με θάρρος σε μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις…

Σημείωση: Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μυστήρια του πίνακα Ouija, σας παραπέμπω στο σχετικό μου άρθρο, στο τεύχος 23 του mystery.

Related Posts

Tags

Share This

15 Comments

  1. Mάριος

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!!

  2. Nikos

    POLH XRISIMES PLIROFORIES ALLA DEN FTANOUN..
    ENAS FILOS MOU PRIN KANA DIMINO MOUPE GIA TON PINAKA TOU Ouija POS OPIOS TO EKANE AFTO SKOTONOTAN H TON VASANIZAN OI DEMONES..
    Ισχίει ?

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά άτυχος για να συναντήσεις μια δύναμη που να θέλει (και να θέλεις) να σε στοιχειώσει! Πριν λίγες μέρες έκανα πνευματιστική συνεδρία με ορισμένους καλούς φίλους από Αθήνα… και είμαι εδώ, υγιείς και δυνατός για να σου απαντήσω 🙂

      • Σταύρος

        Καλησπέρα σας κ.Ιωαννίδη. Είμαι ένας αναγνώστης του περιοδικού σας. Θέλω να σας πω, πως οι οδηγίες για κάθε τι, και οι πληροφορίες που δίνετε, είναι πολύ καλές και ξεκάθαρες. Είστε πολύ καλός, και σας θαυμάζω. Ευχαριστούμε πολύ για την κάθε λέξη σας! Θέλω να σας ρωτήσω, από αυτό το αντίγραφο του πίνακα Ouija, υπάρχουν αποτελέσματα σύμωνα με τις οδηγίες σας στο Mystery, ή όχι και τόσο καλές? Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι! 🙂

        • Γιώργος Ιωαννίδης

          Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια 🙂 Όσο για το αν τα αποτελέσματα θα είναι καλά ή όχι, αυτό εξαρτάτε από πολλές παραμέτρους. Στο τεύχος 88 (http://www.archetypo.com.gr/index.php/el/joomlaorg/trexon-teuxos-2) θα βρεις ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Κόσμο των Πνευμάτων που ανάμεσα στα άλλα εξηγώ πολλά για τους τρόπους επαφής με την Άλλη Πλευρά και τους κινδύνους που εγείρει αυτό το θέμα.

          • ΝΙΚΟΣ

            κ. Ιωαννίδη θα ήθελα να σας ρωτήσω… πως μπορούμε να κλείσουμε κατευθείαν την επικοινωνία και να είμαστε σίγουροι πως κάτι δεν πήγε στραβά … επίσης πως μπορούμε να καταλάβουμε πως το ”πνεύμα” δεν θα μας βλάψει. Κάτι τελευταίο… καθώς επικοινωνούμε με το πνεύμα υπάρχει περίπτωση να “βλάψει” καποιον από εμάς ;
            Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

          • Γιώργος Ιωαννίδης

            Νίκο, τα θέματα που θίγεις είναι τεράστια και οι απορίες σου είναι εύλογες. Ετοιμάζω ένα βιβλίο σχετικά με όλα αυτά τα μυστήρια, συνοπτικά όμως μπορώ να σου πω ότι, όσο λιγότερο κρατάς το “κανάλι” ανοιχτό, τόσο πιο ασθενής μπορεί να γίνει η σύνδεση. Η αλήθεια όμως είναι πως κανείς δεν γνωρίζει τι είναι αυτό με το οποίο μιλάμε κατά την πνευματιστική συνεδρία. Μπορεί δλδ να είναι το πνεύμα κάποιου νεκρού, μπορεί και όχι… Το θέμα είναι μεγάλο και κάπως πολύπλοκο όπως είπα και στην αρχή…

  3. petros

    tha hthela na rwthsw ean mporw na kanw autosxedio pinaka…px na kolisw ekthpomeno tous arithmous kai oti exei se ena tavli h se allh ksilini epifaneia…eyxaristw.

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Ναι, ασφαλώς!

  4. Mary

    Έλεγα κι εγώ να φτιάξω έναν αυτοσχέδιο πίνακα και θα ήθελα να ρωτήσω, είναι απαραίτητο να γίνει πάνω σε ξύλινη επιφάνεια ή θα μπορούσα και σε ένα χαρτόνι ή κατι τέτοιο;; Επίσης μήπως γνωρίζετε αν όλο αυτό θα μπορούσε να γίνει σε εξωτερικό χώρο…;

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Δεν υπάρχει θέμα υλικού όσο τίθεται θέμα πρακτικότητας. Αν το κάνεις πάνω σε λεία ξύλινη επιφάνεια θα έχεις καλό αποτέλεσμα κατά την τριβή του ποτηριού. Αντίθετα με το χαρτόνι που θα σε δυσκολέψει λίγο… εκτός και αν τοποθετήσεις από επάνω γυαλί στο οποίο και συνιστώ. Όσο για τους εξωτερικούς χώρους… εξαρτάτε πάντα τον χώρο, αλλά σίγουρα σε ένα εσωτερικό χώρο θα μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα με τους φίλους σου, και να αποφύγεις τα περίεργα βλέμματα των περαστικών!

  5. Μαριος

    που τον πουλανε αυτο τον πινακα

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Μπορείς να τον κάνεις μόνο σου, διαφορετικά, δοκίμασε στο Amazon…

  6. dj

    Geia sas k.Ioannidi..Sigxaritiria gia thn douleia sas.Eiste eksairetikos.Sas thaumazw.AGAPH KAI FWS

  7. sandra

    Γεια σας τελειο site….εγω ασχολουμαι χρονια με τον πνευματισμο απο τοτε που ειμουν 14 ετων ειχα διαφορα περιεργα πραγματα και οταν μεγαλωσα εμαθα πολλα πραγματα!!!!!! τωρα για το ouija board δεν εχω να πω κατι κακο αλλοι φοβουνται εγω επιδει εχω μαθει δεν με επιρεαζει κατι!!!!!!