Μην Χτυπάτε την MetaCon!

22/01/12 by

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα είναι να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη εκδήλωση για την εναλλακτική αναζήτηση της φετινής χρονιάς, η MetaCon όπου θα συμμετάσχουν μια πλειάδα από γνωστούς συγγραφείς, ερευνητές και ακαδημαϊκούς από όλη την Ελλάδα.
Και όπως ήταν (δυστυχώς) αναμενόμενο, η πρωτοβουλία αυτή της Κοινότητας του Μεταφυσικού έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από ιστοσελίδες και πρόσωπα που όπως φαίνεται φθονούν την όλη προσπάθεια!
Για ακόμη μια φορά ο εγωτισμός του νεοέλληνα πρωταγωνιστεί! Η συμπεριφορά αυτή είναι αδικαιολόγητη όμως, καθώς ο χώρος χρειάζεται την προσφορά του καθένα και όχι την περιχαράκωση και τον τυφλό ανταγωνισμό! Η Κοινότητα δεν ήταν ποτέ μια κλειστή ελίτ και από την αρχή ακόμη της ιστορίας της, βαδίζει με βάση το πνεύμα της συνέργειας.
Χαίρομαι λοιπόν που η δράση του metafysiko.gr αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τελευταία από πολλούς – οι οποίοι με την σειρά τους, ανανεώνουν ιστοσελίδες, δημιουργούν προσωπικά blogs, πραγματοποιούν ραδιοφωνικές/ιντερνετικες εκπομπές κ.α. Όπως οι άνθρωποι της Κοινότητας αντλούν έμπνευση από αξιόλογες προσπάθειες εντός και εκτός του ελληνικού ιστοκόσμου, όμοια είναι σημαντικό ολοένα και περισσότεροι να εργάζονται (ο καθένας με τον τρόπο του και όπως καλύτερα μπορεί) για την έγκυρη ενημέρωση και έρευνα.
Λυπάμαι πραγματικά όμως, όταν βλέπω πικρόχολα σχόλια και φθηνό κιτρινισμό για την προσπάθεια της Κοινότητας και ποιο συγκεκριμένα, για τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ημερίδα της MetaCon!
Προφανώς αυτοί οι βεβιασμένοι χαρακτηρισμοί δηλώνουν την ποιότητα αυτών που ασκούν την κριτική και όχι των ατόμων που κρίνονται!
Η MetaCon αποτελεί μια αφιλοκερδής και ανοιχτή προς όλους γιορτή για το παράξενο και δεν έχει κανένα άλλο σκοπό πέρα από το να προωθήσει την ιδέα για την ανάγκη της σοβαρής έρευνας του συγκεκριμένου χώρου. Αν και για όποιο λόγο κανείς διαφωνεί, έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει την σκέψη του. Με επιχειρήματα όμως, με έργα όχι με μικρότητες. Στην Ελλάδα είναι που γεννήθηκε ο διάλογος – είναι κρίμα που οι ίδιοι οι Έλληνες τον απορρίπτουν τόσο εύκολα…

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Mpir Manos
    καλημερα σας,μη στεναχωριεστε αν καπιοι προσβαλουν το εργο σας με πικροχολα σχολια,δεν αξιζει,οι ανθρωποι που γνωριζουν ολα τα φαινομενα ειναι περισσοτεροι,απο τους ψευδοδιαννουμενους που υποτιθεται τα ξερουν ολα και δεν ξςρουν τιποτα,συνεχιστε το εργο σας,κανονικα!.ολοι μας θα το στηριξουμε.καλο ξεκινημα.

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Iakovos Patiniotis
    Like, όχι γιατί μου αρέσει τα απαίδευτα μυαλά να χτυπάνε το MetaCon, αλλά γιατί εκφράζει και την δικιά μου φωνή αυτό το παράπονο. Ας βουτάμε και λίγο την γλώσσα στο μυαλό πριν το ανοίξουμε το ρημάδι (για τους επικριτές του MetaCon και γενικότερα της κοινότητας).

  3. Καλή επιτυχεία και από μένα. Μην πτοήστε από μερικούς μορούς…το θέμα είναι (και αυτό πρέπει να μείνει ότι δλδ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!)

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού
    Με τόσα και τόσα που ανακοινώσαμε αυτές τις μέρες Γιώργο απορούσαμε και εμείς που δεν έχει τσιτώσει κανείς έως τώρα (όπως γινόταν σε αντίστοιχα μεγάλα πράγματα που ετοιμάζαμε κατά το παρελθόν)! 😛 Τελικά υπήρξε μια… άλφα εκδήλωση “τσιτώματος” από ότι μάθαμε, δυστυχώς όμως από έναν απλό και μόνον “αλεξιπτωτιστή” του εναλλακτικού στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι η όποια μακροσκελής τοποθέτηση από μέρους μας δεν θα έχει κάποιο νόημα. Πως άλλωστε να καταδεχτείς αλλά και να έχεις την όρεξη να απαντήσεις σε πελάτες της Τατιάνας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τις τελευταίες 6 ημέρες προετοιμασιών μιας μεγάλης εκδήλωσης; Έχουμε και σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε! 😛

  5. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Minas Papageorgiou
    Γιώργο μη ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στο Party που διοργανώνεται εκείνο το βράδυ! Θα περάσουμε σούπερ! http://www.youtube.com/watch?v=qRfXckCjOls

  6. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Harry Tho
    Στο πλαίσιο του αστείου, διότι μόνο ως αστείο μπορεί να δει κάποιος τις στείρες επιθέσεις με βωμολοχίες απέναντι σε μια κοινότητα που εδώ και 10 χρόνια παράγει έργο, πρωτοπορώντας παράλληλα σε πολλούς τομείς, θα αφιερώσω το εξής προϊόν: http://www.youtube.com/watch?v=FaZMgfFYxaQ . Στο χώρο μας πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν ύαινες που το παίζουνε λιοντάρια. Δε χρειάζεται να ασχολούμαστε με αυτούς! Έχουμε και μια metacon να ετοιμάσουμε!

  7. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Manuel Nikola Marakakis
    Προσοπικα δεν θα εδινα σημασια σε τιποτενοιους που προσπαθουν να μου βαλουν εμποδια… Στο κατω κατω, μονο στα λογια μπορουν να μεινουν… Καλη επιτυχια παιδια, και μακαρι να μπορουσα να συμετασχω… Βασικα, αν χρειαζεστε οποιαδηποτε βοηθεια, στειλτε μου μηνημα, θα κανω οτι μπορω.

  8. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Christina Eternity
    Μην δινετε σημασια σε τετοια σχολια. Απλα αγνοηστε τα.Ειναι το χειροτερο που μπορειτε να τους κανετε.Δεν υπαρχει λογος να αποδειξετε/αποδειξουμε σε κανεναν τιποτα και φυσικα ουτε να απολογουμαστε. Δεν αναγκαζουμε κανεναν να πιστευει/ακολουθει κλπ αυτα που πιστευουμε και αυτα που μας αρεσουν. Οποιος θελει ασχολειται οποιος δεν θελει δικαιωμα του. Τετοιες επιθεσεις χωρις λογο δειχνουν ενα υπο το μηδεν επιπεδο του μυαλου που δεν αξιζει καν να καθομαστε να το συζηταμε. Πιστευω ειμαστε πολυ καλυτεροι απο αυτο. (;