Η Εμπειρία μου στον Στοιχειωμένο Ξενία

31/03/12 by

Είναι πολλά χρόνια τώρα που αναφέρω συνέχεια -και προς έκπληξη πολλών- πως στοιχειώματα δεν παρατηρούνται μονάχα σε ορισμένα (μετρημένα) σπίτια και περιοχές της Ελλάδας, αλλά σχεδόν παντού! Προσωπικά μάλιστα, έχω βιώσει τις πιο ευχάριστα (!) παράδοξες εμπειρίες σε κατοικίες που όχι μόνο δεν φημίζονται για την στοιχειωμένη τους κατάσταση, αλλά και είναι εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ένας τέτοιος χώρος, είναι ο εγκαταλελειμμένος Ξενίας στην Πάρνηθα της Αθήνας.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ιστορία του Ξενία, και ο καλός φίλος και συνεργάτης Γιώργος Αδαμόπουλος έχει να σας διηγηθεί αρκετά για το άγνωστο παρελθόν της περιοχής (βλ. εδώ).
Συνοπτικά όμως η ιστορία του ξεκινάει το 1917, όταν λόγω της φυματίωσης, χιλιάδες Αθηναίοι βρήκαν καταφύγιο στο θεραπευτικό υψόμετρο της Πάρνηθας, οπότε και έχτισαν το συγκεκριμένο σανατόριο, που όμως παρήκμασε το 1950 λόγω της ανακάλυψης της πενικιλίνης. Αργότερα μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, για να εγκαταλειφτεί τελικά στη φθορά του χρόνου.
Με ιστορία που αγγίζει τον ένα αιώνα και αρκετούς θανάτους να έχουν σημειωθεί στον ίδιο χώρο, ο Ξενίας αποτελεί ιδανικό μέρος για ghost hunting. Και πράγματι, πολλές φορές στο παρελθόν, μικρές παρέες τολμηρών περιπλανήθηκαν στους σκελετωμένους διαδρόμους του πολυώροφου κτιρίου, αναζητώντας την συγκίνηση που προσφέρει η επαφή με το Παράξενο.
Για αρκετό διάστημα όμως, ο Ξενίας δεν ήταν γνωστό στέκι φαντασματοθήρων, μέχρι που η Alpha Research Team του Άλκη Αϊβάζη, πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις που η προβολή τους στο You Tube έκανε το μέρος διάσημο.
Στην συνέχεια, η έρευνα της W Researching Team με τον Θανάση Αυγίκο και τον Αντώνη Σκαραμαγκά, εδραίωσε την περιοχή ως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα hot spot στην Ελλάδα, τουλάχιστον όσον αφορά το κυνήγι φαντασμάτων, και αυτό, χάρη στο σχετικό ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν ως ένθετο στο περιοδικό Φαινόμενο (τ. 73), τον Μάρτιο του 2012.
Στο ντοκιμαντέρ αυτό, είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω αφού μου ζητήθηκε να σχολιάσω τα πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα της ομάδας στον Ξενία, όπως και να αναλύσω την φύση των στοιχειωμάτων, δίνοντας παραδείγματα από παλαιότερες έρευνες μου, για την περιπαικτική δράση των poltergeist.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη μου επαφή με τον στοιχειωμένο Ξενία. Είχε προηγηθεί μια επιτόπια έρευνα τον Απρίλιο του 2011, όταν στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που είχαμε πραγματοποιήσει στο περιοδικό mystery, μαζί με τον Γιώργο Αδαμόπουλου, εκλεκτούς φίλους και αναγνώστες, περιπλανηθήκαμε ένα ολόκληρο βράδυ στο χώρο, αποκομίζοντας ιδιαίτερες εμπειρίες και καταγράφοντας περίεργα περιστατικά.
Κάπως έτσι, μια κοπέλα είδε τη μορφή ενός φασματικού σκύλου στο ισόγειο, πολλοί αντιλήφθηκαν ακανόνιστους ήχους στο δεύτερο όροφο, δυο άτομα ένιωσαν να τους αγγίζουν αόρατα χέρια, ενώ υπήρξε τουλάχιστον μια επιτυχής επικοινωνία (μέσω ραβδοσκοπίας) με το πνεύμα ενός πρώην ασθενή σ’ ένα από τα δωμάτια του υπογείου!
Αν τώρα ζητάτε την γνώμη μου για τον Ξενία και την πιθανότητα να είναι στοιχειωμένος, η απάντηση μου είναι θετική, καθώς τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά.
Όσοι λοιπόν θέλετε να ζήσετε το μυστήριο, ο Ξενίας είναι σίγουρα το μέρος που μπορεί να σας προσφέρει ορισμένες αξέχαστες εμπειρίες, αρκεί φυσικά και εσείς να δείξετε τον απαραίτητο σεβασμό στον χώρο και στην ιστορία του.

Related Posts

Tags

Share This