Ένα Τελευταίο Μήνυμα πριν το Τέλος (;) του Κόσμου

20/12/12 by

Το Φαινόμενο 2012 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ιστορίας του Παράξενου. Και αυτό όχι γιατί κέρδισε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά επειδή κατάφερε να αφομοιώσει το εσχατολογικό, όσο και το αποκαλυπτικό στοιχείο με ένα μοναδικό τρόπο.
Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία οι άνθρωποι δεν ασχολήθηκαν με τόσο ζήλο με μια ημερομηνία στην οποία κάποιοι αναμένουν το τέλος (τον τερματισμό των ημερών), ενώ ταυτόχρονα άλλοι μια κάποια μεταμόρφωση (το τέλος/τελείωση της ανθρωπότητας). Η συνύπαρξη αυτών των, φαινομενικά αντίθετων θέσεων είναι σίγουρα ξεχωριστή.
Βέβαια η δεύτερη αυτή οπτική (η αν θέλετε πιο αισιόδοξη) δεν έγινε το ίδιο γνωστή, και σίγουρα στη χώρα μας ακούστηκε λιγότερο από κάθε άλλη άποψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι κύριοι εκπρόσωποί της είναι άτομα εσωτερικών κύκλων της Αναζήτησης, που σπάνια θα βροντοφωνάξουν τις πεποιθήσεις τους. Έτσι τα MME ελκύονται πιο εύκολα στις μελοδραματικές ειδήσεις.
Όπως και να έχει όμως, μια ανάσα μας χωρίζει πλέον από την πολυσυζητημένη ημερομηνία όπου η Συντέλεια ή το Τέλος θα επέλθει. Τι πρόκειται να γίνει στην πραγματικότητα; Απολύτως τίποτα!
Είτε γιατί έχουμε κουραστεί από τις αδικίες της ζωής, είτε γιατί αναζητούμε νόημα στην ύπαρξης μας, οι άνθρωποι ψάχνουν για απαντήσεις στην παρέμβαση μιας ανώτερης (εξώκοσμης) εκδίκασης όπως και μια παρηγοριά στην ιδέα πως όλα περιστρέφονται με το είδος μας να βρίσκετε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, όπως δεν είναι τόσο απλό να καταρρεύσει ο κόσμος μέσα σε μια μέρα ή να μεταμορφωθούμε στιγμιαία και σε μαζικό επίπεδο.
Μελετάω συστηματικά το Φ2012 σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα (έχοντας γράψει μαζί με άλλους εκλεκτούς συνεργάτες μια ειδική μελέτη επί του θέματος, και διατηρώντας μια σχετική μηνιαία στήλη στο περιοδικό Mystery), και γνωρίζω πολύ καλά την διάσταση που έχει λάβει το όλο ζήτημα. Έτσι, προσυπογράφω με απόλυτη επίγνωση πως ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει, αλλά ούτε και να μεταμορφωθεί. Οι άνθρωποι είναι που μπορούν να μεταμορφωθούν και η αλλαγή δεν έγκειται σε κάποια ημερομηνία, αλλά στη θέληση.

Διαβάστε τον απολογισμό του Φ2012 και τα τελικά συμπεράσματα μου εδώ.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι στο μεγάλο End of Days πάρτυ που διοργανώνει το περιοδικό Mystery, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα (βλ. εδώ). Πρόκειται για ένα μοναδικό event που θα συμβεί μονάχα μια φορά στη ζωή μας – Διαδώστε το!

Related Posts

Tags

Share This