Θρύλοι της Κούφιας Γης

28/11/12 by

mystery τεύχος 87

Διαβάστε στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί

Θρύλοι της Κούφιας Γης
Οι ΧΘΟΝΙΟΙ
Πλάσματα της (Ελληνικής) Κούφιας Γης
Τα Μυστικά Βασίλεια της Εσωτερικής Γης
Οι Άγιοι & το Μυστικό Φίδι του Ασκληπιού
Οι Άνθρωποι Τυφλοπόντικες
Οι Πύλες της Νύχτας
Η Κρυμμένη Εδέμ
Ένα ειδικό αφιέρωμα στα Μυστήρια της Κούφιας Γης που υπογράφουν οι
Γιώργος Παπαϊωάννου, Σπύρος Κατσαντάμης, Γιώργος Ιωαννίδης, Ανέστης Γεροδήμου.

HOBBIT
Σύμβολα και Κρυφά Νοήματα
στη Μέση Γη του Τόλκιν
Καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται μια από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς, η Δήμητρα Νικολαΐδου μας ξεναγεί στα μυστικά νοήματα του Χόμπιτ, εξετάζει τις αρχετυπικές ρίζες της ιστορίας και ρίχνει φως στους μυθολογικούς κώδικες στο έργο του Τόλκιν.
Ένα άρθρο που όλοι οι φίλοι του Φανταστικού πρέπει να διαβάσουν…

Τι Συμβαίνει Σήμερα στη
ΣΠΗΛΙΑ του ΝΤΑΒΕΛΗ;
Νέες Έρευνες και Εμπειρίες
Η Σπηλιά της Πεντέλης είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα στην ελληνική ιστορία του Παράξενου. Από το 1977 μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Τι συμβαίνει, όμως, σήμερα εν έτει 2012 στη σπηλιά; Συνεχίζουν οι παράξενες εμπειρίες; Έχουν βρεθεί απαντήσεις στα εκατοντάδες ερωτήματα; Σ’ όλα αυτά, και σε ακόμη περισσότερα, απαντά ο Παναγιώτης Δευτεραίος.

[μυστικές γνώσεις των Ελλήνων]
Η Ουράνια Κλίμακα της Αφροδίτης
και το Κοσμικό Ταξίδι της Ψυχής
Παράξενα αγγεία που σώζονται από την αρχαία Ελλάδα μαρτυρούν μια εξαιρετικά σημαντική μυσταγωγική παράδοση που, αν και πέρασε στο Χριστιανισμό, εντούτοις παραμένει εντελώς άγνωστη!
Ο Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος μας ταξιδεύει στα αρχαία μυστήρια της Αφροδίτης και μας αποκαλύπτει ένα από τα μεγάλα μυστικά της Παναγίας…

21/12/2012
Η Συντέλεια Αναβάλλεται!
Ξεκινά η Μεταμόρφωση;
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε και δεν μένει παρά να δούμε αν ο κόσμος θα καταστραφεί ή θα αλλάξει. Ο Γιώργος Ιωαννίδης πραγματοποιεί μια ανασκόπηση όλων των παράξενων (αστείων και δραματικών) γεγονότων που έγιναν τα τελευταία χρόνια και απαντά υπεύθυνα στο μεγάλο ερώτημα: 2012 – Συντέλεια ή Μεταστροφή;

Διαβάστε επίσης στο νέο τεύχος του mystery

Το Μυστήριο του Ακέφαλου Αγγέλου
και η Μεταφυσική του Έρωτα
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης

Ghost Rockets στη Σουηδία
Η Μεγαλύτερη Έρευνα UFO που έγινε Ποτέ!
Πώς Συνδέεται με την Ελλάδα;
Του Χάρη Κουτσιάϋτη

Ψυχοϊστορία και Ρομποτική
του ΙΣΑΑ ΑΣΙΜΩΦ
Γράφει ο Νώντας Βασιλικός

Το τεύχος 87 κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ελλάδα (και την Κύπρο) από τις 29 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα των εκδόσεων Αρχέτυπο www.archetypo.com.gr

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Konstantinos Ayalla
    καταπληκτικό εξώφυλλο… και πρωτότυπο αφιέρωμα!

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Fotis Baltoumas
    Γιώργο, να υποθέσω πως το άρθρο για τον “Ακέφαλο Άγγελο” αφορά το τυπικό του Ακέφαλου από τους Μαγικούς Παπύρους και τη σύγχρονη μορφή του (Bornless One) στην Goetia και το Liber Samekh; Αν ναι, τότε ελπίζω να με διαφωτίσει λίγο, γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς ένα τυπικό εξορκισμού κατέληξε να γίνει μέθοδος επικοινωνίας με τον Α.Φ.Α.!!!

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      ναι, αφορά μόνο που… αχ, ας πούμε πως το άρθρο αυτό είναι ότι πιο παράξενο και περίεργο έχω γράψει ποτέ! Αποτελούν κατά μια έννοια, οι σημειώσεις μου για το επόμενο βιβλίο μου… Επίσης: δώσε μεγάλη προσοχή στις λέξεις που είναι με italics στο άρθρο διότι σημαίνουν πολλά περισσότερα από όσα δείχνει η πρώτη ανάγνωση!

  3. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Harris Koutsiaftis
    Αν και το πεδίο μου είναι τα UFO, το θέμα με τους Χθόνιους το λάτρεψα! Με γυρισε πίσω σε παιδικες (μου) αναζητησεις και ξεχασμενους στο μυαλο μου μυθους! Περιμένω και αλλα παρομοια αρθρα στο μελλον… Πολυ καλη δουλεια!

  4. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ. ΣΟΥΓΚΑΣ.
    ΠΩΡΩΣΗ!

  5. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Ραφαήλ Μπελενιώτης
    ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΡΩΣΗ

  6. Idebenone

    Κανένας μύθος και καμία παράδοση δεν υπάρχει τυχαία. Θεωρώ τη θεωρία της Κούφιας Γης όπως περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου εσφαλμένη, αλλά πιστεύω πως οι ιστορίες που σχετίζονται με την Κούφια Γη κρύβουν ψήγματα αλήθειας. Όλα τα παραπάνω συντελούν στο ότι στις «κοιλότητες» του φλοιού της Γης πάντα κάτι υπήρχε που φόβιζε τους ανθρώπους. Αυτό το κάτι ποικίλει, από απλά τον φόβο του σκοταδιού και τα άγρια ζώα που συχνά θα έβγαιναν από τις φωλιές τους και θα έσπερναν τον τρόμο στους κατοίκους της γύρω περιοχής, μέχρι άλλους ανθρώπους που άργησαν να χτίσουν τις κατοικίες τους πάνω στη Γη και συνέχιζαν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό να μένουν σε πιο «βάρβαρη μορφή» μέσα στη Γη. Φυσικά ποιος είναι σε θέση με βεβαιότητα να αποκλείσει πως παλαιότερα δεν υπήρχαν όντα, όχι ανθρώπινα, μα ούτε και σαν τα σημερινά ζώα, αυτά που αποκαλέστηκαν καλικάτζαροι, ξωτικά κλπ να υπήρξαν κάποτε και σταδιακά να εξαφανίστηκαν όπως έγινε με πολλά άλλα ζώα. Και αν υπήρξαν όντως αυτά τα πλάσματα ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι δεν υπάρχουν και σήμερα αφού δεν είναι λίγες οι αναφορές σε αλλόκοτα «ανθρωπόμορφα ζώα» που κανείς δεν έχει ξαναδεί ένα που να του μοιάζει και εμφανίζονται κατά καιρούς σε κατοικημένες περιοχές αλλά κυρίως σε απομακρυσμένα από τον πολιτισμό μέρη. Με όλα αυτά ασχολείται η κρυπτοζωολογία και φέρνει διαρκώς νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Ναι, ασφαλώς και θα μπορούσε να είναι έτσι… ή καλύτερα, είναι και αυτή η άποψη μια ακόμη θεωρία. Στο αφιέρωμα του τεύχους φιλοξενούμε πολλές διαφορετικές απόψεις, από την παραδοξολογική (του Γ. Παπαϊωάννου) μέχρι και την πιο ψυχολογική (την δική μου). Ίσως η αλήθεια να είναι κάπου στην μέση.