Ο Θάνατος στην Κέλτικη Μυθολογία και Παράδοση

04/03/13 by

Στην χώρα μας υπάρχουν ελάχιστα βιβλία για τους Κέλτες, μια νέα μελέτη όμως, έρχεται να καλύψει σημαντικό μέρος αυτού του κενού. Πρόκειται για το βιβλίο Ο Θάνατος στην Κέλτικη Μυθολογία και Παράδοση της καλής φίλης, Ευλαμπία Τσιρέλη.
Όπως αναφέρει και η ίδια στο οπισθόφυλλο του βιβλίου (που κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου), Οι Κέλτες είχαν μια εκλεπτυσμένη αντίληψη για τον θάνατο. Η βασική τους πεποίθηση ήταν ότι στην ουσία δεν υπάρχει, παρά μια μετάβαση σε έναν υπέροχο, χαρούμενο τόπο όπου το πνεύμα ξαναζωντανεύει το σώμα και ο άνθρωπος ζει όπως και πριν αλλά πιο ευτυχισμένος. Οι μεγαλόψυχοι και ατρόμητοι Κέλτες έκαναν φίλο ακόμα και τον θάνατο.
Ποιοί ήταν οι δρυίδες και τί πρέσβευαν; Τί ήταν οι Μούμιες των Βάλτων; Τί γνωρίζουμε για τους μεγαλιθικούς τάφους και τί ήταν τα σιντ; Ποιά ήταν η γιορτή του Θανάτου που επιβιώνει μέχρι σήμερα; Πού βρισκόταν το Νησί της Χαράς, το Νησί των Γυναικών και ποιές ήταν οι ιδιότητες της Χύτρας της Αναγέννησης; Πού βρισκόταν το μυθικό Νησί της Άβαλον;
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί πίσω στον χρόνο να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τις παραδόσεις αυτού του λαού και την εικόνα που είχαν για το τέλος της ζωής και τον Άλλο Κόσμο. Ας ανακαλύψουμε μαζί εκείνη τη μαγική πύλη στον κόσμο μας που θα μας βγάλει στην άλλη μεριά. Στους ζωντανούς θρύλους, στα παραμύθια, στα χρώματα, στην αιώνια ζωή.

Η Ευλαμπία Τσιρέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Έπειτα μετέβη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Έχει σπουδάσει Θεολογία στο Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παλαιά Διαθήκη στο ίδιο ίδρυμα και ένα εξάμηνο στο New College του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Ειδικεύεται στη μελέτη του Δέντρου ως σύμβολο στις θρησκείες και μυθολογίες του κόσμου και μελετά τις προϊστορικές θρησκείες. Είναι στιχουργός, ποιήτρια, συγγράφει διηγήματα τρόμου και φαντασίας και αρθρογραφεί. Αγαπάει τα δέντρα, τα βιβλία και τα παλιά αντικείμενα.
Μάθετε περισσότερα για την συγγραφέα μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας lifesciencefiction.blogspot.gr.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
universe-pathways.blogspot.com / universepaths@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This