Πέθανε ο Dr Dave Evans

23/08/13 by

Με ιδιαίτερη θλίψη έμαθα σήμερα τον θάνατο του Dr Dave Evans (Βλ. εδώ), ενός πολλά υποσχόμενου ακαδημαϊκού ερευνητή πάνω στην ιστορία και την πρακτική του δυτικού αποκρυφισμού.
Αν και δεν είχα την χαρά να τον γνωρίσω από κοντά, τον γνώρισα μέσα από το έργο του το οποίο με βοήθησε εξαιρετικά σε κάθε σταθμό της έρευνας μου παλαιότερα (βλ. Ρεύμα του Νεκρονομικόν) όσο και πιο πρόσφατα (βλ. Θέλημα).
Ο Dr Evans είχε γίνει γνωστός από τις μνημειώδης μελέτες του Aleister Crowley and the 20th Century Synthesis of Magic (2001) και The History of British Magick After Crowley (2007), έργα τα οποία αποτέλεσαν την διδακτορική του εργασία στο πανεπιστήμιο του Bristol υπό την εποπτεία του γνωστού καθηγητή Ronald Hutton.
Με τον τελευταίο είχαν συνεργαστεί στην επετειακή έκδοση του Ten Years of Triumph of the Moon (2009), ενώ κατά καιρούς είχε δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων και papers σε διαφορετικά έντυπα, ακαδημαϊκά και μη. Ο ίδιος ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Journal for the Academic Study of Magic που σκοπό είχε να αναδείξει την σχέση της ακαδημαϊκής μελέτης του αποκρυφισμού.
Δυστυχώς, είχε διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, γι’ αυτό και αποφάσισε να ζήσει τις τελευταίες του μέρες στην όμορφη Νέα Ζηλανδία, με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε. Έφυγε από αυτό τον κόσμο στις 12 Αυγούστου 2013. Εύχομαι από καρδιάς να του αποκαλύφθηκαν τώρα τα μεγάλα μυστήρια που τόσο αγαπούσε να γνωρίσει…

Related Posts

Tags

Share This