Πρόσωπα σε Διάλογο – Η νέα ομιλία μου στην Αθήνα

01/02/15 by

poster1-Prosopa-se-Dialogo-2Ίσως ο σημαντικότερος λόγος για την ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων ήταν και παραμένει η έλλειψη επικοινωνίας με τον εσωτερικό μας εαυτό. Αυτή η απουσία διαλόγου προκαλεί αποξένωση από το είναι μας, απομάκρυνση από το κέντρο μας και αποδυνάμωση της αληθινής μας θέλησης.
Ο τρόπος για να επανακτηθεί αυτή η σχέση είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας, γεγονός που επιτυγχάνεται με τον χειρισμό της γλώσσας του εσωτερικού εαυτού – τα σύμβολα.
Στην ομιλία του αυτή, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει τον ρόλο που έχουν τα σύμβολα στην καθημερινή μας ζωή, το πως λειτουργούν ως καθρέπτες της ψυχής μας αλλά και το πως συμβάλλουν στην ένωση με τον αληθινό, ανώτερο μας εαυτό.
Μέσα από ειδικά παραδείγματα από την εικονογραφία των Ταρώ, τον κόσμο των ονείρων αλλά και την βυζαντινή ιερή τέχνη, θα προσεγγίσουμε τα σύμβολα ως αρωγούς στο μονοπάτι της εσωτερικής μας αναζήτησης, με αποκορύφωμα την υπαρξιακή διάσταση του προσώπου όπου μέσα από μια (ψυχα)αναλυτική και φιλοσοφική ανάπτυξη θα εντοπίσουμε την (έμφυτη) δυναμική του ανθρώπου για την υπέρβαση της μοναχικότητας του και την επιδίωξη της πληρότητας.

Πότε; Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου στις 19:30
Που; Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, Αθήνα)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related Posts

Tags

Share This