Το Τραγούδι του Θεού: Μπάγκαβαντ Γκίτα

29/06/15 by

bhagavad gitaΙωάννης Αμπατζίδης
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Η Αρχαία Ινδική Σοφία για την Ελευθερία και το Μεγαλείο του Ανθρώπου

Σελίδες: 182
ασπρόμαυρη εικονογράφηση
1η έκδοση: Μάιος 2015
Διαστάσεις: 14×21
ISBN: 978-618-80720-8-4

Το κλασσικό ιερό κείμενο του Ινδουισμού Μπάγκαβαντ Γκίτα σε νέα μετάφραση και σχόλια.

Ύψιστε… «Τι είναι ο ανώτερος εαυτός; Τι είναι κάρμα; Τι είναι η υλική φύση, και τι η θεϊκή; Και πώς την ώρα του θανάτου Σε γνωρίζουν αυτοί που έχουν πειθαρχήσει τον εαυτό τους;»
Και ο Κρίσνα αποκρίθηκε… «Ο ανώτερος εαυτός είναι η εσω¬τερική φύση του ατόμου. Κάρμα, η δημιουργική δύναμη της δράσης που φέρνει τα όντα στην ύπαρξη. Η υλική φύση, είναι η μεταβλητή κατάσταση της ύπαρξης. Η θεϊκή είναι ο ανώτερος εαυτός. Και, την ώρα του θανάτου, εκείνος που με θυμάται αφήνοντας το σώμα του, πηγαίνει στη δική Μου κατάσταση ύπαρξης. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Γραμμένο περί τον 5ο αιώνα π.Χ. η Μπάγκαβαντ Γκίτα (το Τραγούδι του Θεού) αποτελεί μέρος του επικού ποιήματος Μάχαμπαράτα που μέχρι σήμερα παραμένει ένας ζωντανός φάρος πνευματικής γνώσης όπως και αρωγός στα μεγάλα ζητήματα της ζωής, της εσωτερικής εργασίας και του θανάτου. Πάνω από όλα όμως, προσφέρει την μέθοδο για να πραγματώσει κάποιος το θεϊκό βίωμα ως καθημερινό τρόπο ύπαρξης, απελευθερώνοντας έτσι το άτομο στο μεγαλείο του ανώτερου Εαυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και εδώ.

Related Posts

Tags

Share This