Occultorama # 20

20/01/17 by

occultorama

– Δυο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη, ο Ελληνικός και ο Ινδικός έχουν περισσότερα κοινά από όσο ίσως νομίζουμε. Μια νέα μελέτη κυκλοφόρησε που αναδεικνύει όλα εκείνα τα φιλοσοφικά, θεολογικά και πολιτισμικά κοινά χαρακτηριστικά που έχουμε με την μακρινή Ινδία. Βλ. εδώ.

– Το ερχόμενο καλοκαίρι, 1 με 3 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο του Erfurt της Γερμανίας πραγματοποιεί το 6ο Διεθνές του Συνέδριο που αυτή την χρονιά θα είναι αφιερωμένο στον Δυτικό Εσωτερισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και εδώ.

– Και ενώ σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ορκίστηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Donald Trump, αύριο Σάββατο χιλιάδες γυναίκες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής θα διαδηλώσουν στην Ουάσινγκτον υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας (και ενάντια στην νέα κυβέρνηση) – μαζί και μια μεγάλη ομάδα από μάγισσες, μετά από σχετικό κάλεσμα που πραγματοποίησε η τοπική νεοπαγανιστή ομάδα The Fire Fly House. Για περισσότερες πληροφορίες, δες και εδώ.

– Η θέση της Αστρονομίας στα εμβληματικά βιβλία του 15ου αιώνα, είναι το θέμα της νέας παρουσίασης του γνωστού μελετητή της Αλχημείας και συγγραφέα Adam McLean που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

– Αύριο Σάββατο, ο γνωστός συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή ομιλία στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “Δεν βρίσκεις φως; Να το φτιάξεις!” Για περισσότερα, δες και εδώ.

– Την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η 8η κατά σειρά φιλοσοφική συνάντηση με τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Δόϊκο, με θέμα «Αλήθεια και Τέχνη». Συμμετοχή ελεύθερη. Για περισσότερα, δες εδώ.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.
s-l1600

Πορτραίτο του Άλιστερ Κρόουλυ από τον Πολωνό ζωγράφο Agnieszka Skatuła, 2016.

* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This