Occultorama # 21

04/02/17 by

occultorama 21– Η ιστορία του Τεκτονισμού στο όμορφο νησί της Κύπρου αποτελεί ένα ελάχιστο γνωστό κεφάλαιο στην παγκόσμια πορεία του Ελευθεροτεκτονισμού. Τα δυο αυτά βίντεο ντοκιμαντέρ έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό. Βλ. εδώ.

– Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του καλοκαιριού με θέμα το σώμα και το ιερό στη πρωτοχριστιανική εποχή. Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. εδώ.

– Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η ένατη φιλοσοφική συνάντηση με τον καθηγητή Παναγιώτη Δόϊκο και με θέμα «Το πρόβλημα του καλού». Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. εδώ.

– Την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή ομιλία από τον καθηγητή του θεολογικού τμήματος Κωνσταντίνο Ζάρρα με θέμα «Μύθος και μυθουργία σε μια εποχή αγωνίας». Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. εδώ.

– Η Αμερικάνικη Ακαδημία Θρησκειών θα πραγματοποιήσει Συνέδριο στα τέλη του ερχόμενου Νοέμβρη με θέμα το κυνήγι των μαγισσών, τους παλαιότερους χρόνους αλλά και στη σύγχρονη εποχή. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. εδώ.

– Μόλις κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα την Μαγεία στον σύγχρονο κόσμο. Πρόκειται για μια συλλογική ακαδημαϊκή εργασία πάνω σε μια σειρά από μαγικά ρεύματα που αναπτύχθηκαν στον μεταμοντέρνο κόσμο. Ανάμεσα στα άλλα, ξεχωρίζουμε το ειδικό κεφάλαιο του Dan Harms πάνω στο Ρεύμα του Νεκρονομικόν. λ. εδώ.

Λόγο ανωτέρας χαράς (γάμος)… το Occultorama της περασμένης εβδομάδας (21-28/02) δεν συντάχτηκε. Ευελπιστώ στο μέλλον η ροή των ειδήσεων να συνεχίσει κανονικά.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.

Η Κυρά της Βελανιδιάς. Άγαλμα της Παναγίας πάνω σε δέντρο όπου αποδίδονται τιμές από τον 13ο αιώνα, και σήμερα αποτελεί μέρος της Αγίας Τράπεζας στο εσωτερικό εκκλησίας στο Veldhoven της Δανίας.Our_Lady_in_the_Oak_Meerveldhoven,_Veldhoven

* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This