Επιστροφή στο Ίνσμουθ – Μια Εκδήλωση για τον Λάβκραφτ στην Αθήνα

18/02/13 by

Το απόγευμα του Σαββάτου 09 Μαρτίου, θα παραβρεθώ στο νέο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ars Nocturna, για μια βραδιά συζήτησης με τίτλο Επιστροφή στο Ίνσμουθ: Η Επιρροή του Χ. Φ. Λάβκραφτ στη Σύγχρονη Λογοτεχνία.
Μαζί μου θα είναι ο συγγραφέας Αβραάμ Κάουα αλλά και η Ειρήνη Μαντά που κυκλοφόρησε πρόσφατα Το Δαιμόνιο της Γραφής, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της Μυθολογίας Κθούλου με πρωταγωνιστή τον (μάγο) Λάβκραφτ έτσι όπως τον έζησε η σύζυγος του!
Θέμα της ομιλίας μου θα είναι η πραγματική σχέση του Λάβκραφτ με τον αποκρυφισμό, προσπαθώντας έτσι να απαντήσω στο μεγάλο ερώτημα, γιατί ένας φανατικός ματεριαλιστής όπως ο Λάβκραφτ, χρησιμοποίησε με τόσο έντονο τρόπο το occult. Υπάρχουν κάποιοι βαθύτεροι λόγοι ή ήταν απλά μια ακόμη τεχνική γραφής;
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της κ. Μαντά (για το οποίο έχω την τιμή να υπογράφω την εισαγωγή του), όπως και το Τραμ 1852 του Edward Lee των εκδόσεων Jemma Press.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ars Nocturna (Λέκκα 23-24, κάτω από το Σύνταγμα), στις 18:00 το απόγευμα, στην Αθήνα.

Σας περιμένω όλους εκεί.
Είσοδος δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και εδώ.

Related Posts

Tags

Share This