Occultorama # 25

10/03/17 by

occultorama 25

– Ένα μνημειώδες έργο στο χώρο της αγγελολογίας του John Dee πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Llewellyn. Πρόκειται για το σύνολο των ημερολογίων που κατέγραψε ο Ελισαβετιανός μάγος την περίοδο των συνομιλιών του με τους αγγέλους. Η νέα αυτή έκδοση, συνοδεύεται από υλικό που πρώτη φορά βγαίνει στη δημοσιότητα. Για περισσότερα, βλ εδώ.

– Διαβάστε εδώ μια εξαιρετική ακαδημαϊκή εργασία για την μουσική απόδοση της Ιερογλυφικής Μονάδας του John Dee.

– Την Κυριακή 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ανοιχτή ομιλία με θέμα “Γκουρτζίεφ και Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία”. Για περισσότερα βλ. εδώ

– Κυκλοφόρησε μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση με θέμα τις πρώτες, αδημοσίευτες μέχρι τώρα ομιλίες του Γκουρτζίεφ. Βλ. εδώ.

– Την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομιλία με θέμα την διδασκαλία του φιλόσοφου Πυθαγόρα. Βλ. εδώ.

– Την Δευτέρα 13 Μαρτίου θεολογική σχολή του ΑΠΘ πραγματοποιεί ανοιχτή ομιλία με θέμα “Βίβλος και Θέωση”. Για περισσότερα, βλ. εδώ

– Πως αντίκριζε την ζωή ο Πλωτίνος; Ποια η στάση του φιλοσόφου στην καθημερινότητα; Βαρυσήμαντα ερωτήματα που βρίσκουν απαντήσεις σε ένα εξαιρετικό (μικρό κατά τα άλλα) άρθρο, εδώ.

– Στην αίθουσα ομιλιών της λατρευτικής κοινότητας Λάβρυς θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο στη φιλόσοφο Υπατία. Μάθε περισσότερα εδώ.

– Το θρησκεύειν είναι έμφυτο στοιχείο του ανθρώπου. Με ποιο τρόπο εκδηλώνεται όμως στον 21ο αιώνα και μάλιστα σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν. Διαβάστε περισσότερα μια πολύ ενδιαφέρουσα ακαδημαϊκή εργασία, εδώ.

– Σαν σήμερα 10 Μαρτίου 1985, έφυγε από τον κόσμο αυτό, ο μεγάλος μύστης, ψυχολόγος και συγγραφέας Israel Regardie. Μάθε περισσότερα για την ζωή και το έργο του, εδώ. Ενώ σαν αύριο 11 Μαρτίου 1922, γεννήθηκε ο φιλόσοφος και ψυχαναλυτής Κορνήλιος Καστοριάδης. Βλ. εδώ.

– Ακολουθώντας την αισθητική των μεγαλιθικών μνημείων, μια σύγχρονη κατασκευή στην Βρετανία δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τους νεκρούς. Μάθε περισσότερα εδώ.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.

Η κάρτα Ο Διάβολος. Ταρώ του Philippe Lemaire, 2014.

tumblr_ogdjylwv9F1u5upz4o1_1280

* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This