Occultorama # 26

17/03/17 by

occultorama– “Ο κόσμος της αφύπνισης” του Άλιστερ Κρόουλυ -μια καμπαλιστική αλληγορία- είναι ανάμεσα στα έργα που θα ανέβουν φέτος στην Όπερα της Φιλαδέλφειας, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στο ετήσιο πρόγραμμα του οργανισμού. Βλ. εδώ. Μήπως είναι καιρός να ανέβουν (και) στην Ελλάδα οι “Τελετές της Ελευσίνας”;

– Θέλετε να γνωρίσετε την ιστορία, τους σκοπούς και την σχέση δυο από τα σημαντικότερα τάγματα του νεώτερου Δυτικού Εσωτερισμού, το Ο.Τ.Ο. και το Α.Α. του Άλιστερ Κρόουλυ; Μελετήστε την ακαδημαϊκή εργασία που ακολουθεί, εδώ.

– Μια σύγχρονη έρευνα επιβεβαιώνει την αξία της μνημονικής τεχνικής του Θεάτρου της Μνήμης που είχαν αναπτύξει οι αρχαίοι φιλόσοφοι και εξέλιξαν οι μάγοι της αναγέννησης. Για περισσότερα, βλ. εδώ. όπως επίσης και εδώ.

– Πεντακόσια χρόνια έχουν περάσει από την εποχή που ο Λούθηρος πραγματοποίηση την περίφημη Μεταρρύθμιση αλλάζοντας τον θρησκευτικό χάρτη (και όχι μόνο) της Χριστιανικής Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τιμάει η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με την οργάνωση ενός παγκόσμιου συνεδρίου. Για περισσότερα βλ. εδώ

– Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο Έναστρον θα προβληθεί η ταινία “Giordano Bruno” μια μοναδική παραγωγή του 1973 με θέμα την ζωή και τον μαρτυρικό θάνατο του ομώνυμου σπουδαίου φιλοσόφου. Βλ. εδώ. Περισσότερα δε για τον ίδιο και τις ιδέες του, βλ. εδώ.

– Επίσης την Κυριακή 26 Μαρτίου, το Ιδεοθέατρον πραγματοποιεί μια εκπαιδευτική περιήγηση στο νεκρομαντείο του Τροφωνίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ.

– Ο Ioan Petru Culianu ήταν ένας από τους σπουδαίους μελετητές των θρησκειών, ο οποίος βαδίζοντας πάνω στα χνάρια του εξίσου μεγάλου Mircea Eliade, μας χάρισε σημαντικές μελέτες αναφορικά με τις εσωτερικές παραδόσεις. Το έργο του όμως σταμάτησε απότομα υπό παράξενες συνθήκες. Μια βιογραφία του καθηγητή έρχεται να ρίξει φως όχι μόνο στη σκέψη του Culianu αλλά και στις συνθήκες της δολοφονίας του. Βλ. εδώ

– 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η νέα φιλοσοφική συνάντηση με τον καθηγητή Π. Δόϊκο, με θέμα “Απευθύνετε ο Θεός στον άνθρωπο;”. Για λεπτομέρειες, βλ. εδώ.

– Ένα καινούργιο βιβλίο κυκλοφόρησε αναφορικά με τον Ροδοσταυρισμό, πρόκειται για το “Το Μυστήριο των Ροδοσταύρων” του Max Heindel. Για περισσότερα, βλ. εδώ.

Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.

Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Gustave Moreau, Αφροδίτη αναδυόμενη από την θάλασσα, 1866.
tumblr_ojab8sqydG1r5nyrlo1_1280
* Όσοι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν κάποια είδηση που θα ήθελαν να δημοσιευτεί στο Occultorama μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα Γιώργο Ιωαννίδη στο arpokratis@yahoo.com

Related Posts

Tags

Share This