Αστρολογία & Νεκρονομικόν

13/09/09 by

Με ρώτησαν χθες για πιο λόγο δεν χρησιμοποιώ την αστρολογία στο πρακτικό κομμάτι του Necronomicon magick. Ο λόγος είναι διπλός! Καταρχήν, ο κοσμικός χαρακτήρας της μαγείας του Νεκρονομικόν δεν απαιτεί ίσως οποιασδήποτε μορφή αστρολογικής (ή αστρονομικής) αντιστοιχίας –εκτός από την εναλλαγή ημέρας/νύχτας – ήλιου/σελήνης– καθότι πρέπει να υφίσταται σε κάθε σημείο του γνωστού και μη σύμπαντος παρά στον γεωκεντρικό μας κόσμο!
Τι συμβαίνει όμως με τις όποιες μέχρι τώρα αντιστοιχίες αλλά και με την περίφημη φράση «όταν τα άστρα βρεθούν στην σωστή θέση». Θεωρώ πως οποιαδήποτε αντιστοιχία είναι πλασματική και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μονάχα για την ευκολότερη συγκριτική κατανόηση των παραδοσιακών συστημάτων μαγείας, με αυτή του Νεκρονομικόν. Όσον αφορά όμως την γνωστή φράση, αναμφίβολα, έχει αλληγορικό χαρακτήρα παρά σηματοδοτεί μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή!
Ο δεύτερος λόγος τώρα είναι αυστηρά προσωπικός και συμφωνεί απόλυτα με την άποψη του Peter Carroll o οποίος στην αποκλειστική συνέντευξη που δημοσιεύσαμε στο τεύχος 47 του mystery, δήλωσε πως «Η Αστρολογία, κατά την άποψη μου, δεν κατέχει τις απαραίτητες ιδιότητες ως επιστήμη ή μαγεία και ως μια σειρά φανταστικών συμβόλων μου φαίνεται περισσότερο φορτική. Επίσης, σαν ψυχολογική γλώσσα, υστερεί σε ακρίβεια!»

Related Posts

Tags

Share This