Το Κόκκινο Βιβλίο της Ψυχής

01/10/09 by

Σήμερα κυκλοφόρησε (και σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στα χέρια μου) ένα εξαιρετικά σπάνιο βιβλίο που η δημοσίευση του αποτελεί πραγματικά εκδοτικό γεγονός! Πρόκειται για το Κόκκινο Βιβλίο, ένα καλαίσθητο ημερολόγιο διακοσίων σελίδων με περισσότερες από 50 εικόνες που ο πατέρας της Αναλυτικής Ψυχολογίας και ψυχαναλυτής Καρλ Γιούνγκ (1875–1961), συνέθεσε στην πλέον σκοτεινή περίοδο της ζωής του.
Ήταν το 1913, όταν ο Γιούνγκ εγκατέλειψε τον μέντορα του Σίγκμουντ Φρόιντ λόγο διαφωνίας πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούσαν την πρακτική και την φιλοσοφία της ψυχανάλυσης, οπότε και βρέθηκε μόνος και εγκαταλελειμμένος σε μια ψυχική κατάσταση αβεβαιότητας.
Εκείνη την περίοδο, ο Γιούνγκ αφοσιώθηκε σε «ασυνήθιστες» μεθόδους αναζήτησης του εαυτού, φτάνοντας πολύ συχνά στα όρια της ψύχωσης! Παρόλ’ αυτά, από το ταξίδι του στον εσωτερικό λαβύρινθο του ασυνειδήτου, βγήκε αναγεννημένος, φέρνοντας μαζί του τις σημειώσεις εκείνης της εποχής.
Έπειτα, το ημερολόγιο με τους συλλογισμούς του, το έδεσε και το πρόσφερε σε ορισμένους έμπιστους φίλους οι οποίοι και το κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για περισσότερο από μισό αιώνα.
Σήμερα, η οικογένεια του Γιούνγκ αποδέχτηκε τα επανειλημμένα αιτήματα των θαυμαστών του, και πρόσφερε το Κόκκινο Βιβλίο για ανατύπωση αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Philemon.
Περισσότερα για την τόσο σημαντική αυτή έκδοση, μπορείτε να βρείτε εδώ, όπως επίσης και εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το αλχημικό περιεχόμενο του βιβλίου, την ιστορία του, αλλά και την σημαντικότητα του στην κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Anonymous

  The Deluxe Edition of the Red Book is no longer available. krima kai thn i8ela polu auth thn ekdosh :/ den uparxei periptosi na thn vrw kirie giorgo ?

 2. Γιώργος Ιωαννίδης

  Δοκίμασε στο E-bay. Διαφορετικά, ίσως να εκδοθεί ξανά αργότερα. Όπως και να έχει, άμα τελικά το πάρεις, θα πρέπει μάλλον να πάρεις και καινούργιο ράφι διότι είναι πραγματικά μεγάλο και βαρύ!!

 3. Anonymous

  Κοίταξα στὸ διαδίκτυο μέσῳ google καὶ ἡ deluxe edition ἔχει, κρατηθῆτε 2.450 δολάρια.
  Βλέπε στὴν ἱστοσελίδα http://upcoming.current.com/search?q=Jung%27s+Red+Book%3A+The+art+of+psychology
  Τὸ ποσὸ αὐτὸ δὲν μπορεῖ ὁ καθένας νὰ τὸ βρῆ εὔκολα.