Σαν Σήμερα Πέθανε ο Χ.Φ. Λάβκραφτ

15/03/13 by

Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1937 πέθανε ο μεγάλος συγγραφέας του φανταστικού, Χ. Φ. Λάβκραφτ. Περισσότερο γνωστός για την θεμελίωση της Μυθολογίας Κθούλου, ο Λάβκραφτ έγραψε μια πολύτιμη σειρά από έργα τρόμου και ονειρικής φαντασίας, τα οποία δικαίως συγκαταλέγονται στους τίτλους των μεγάλων κλασσικών.
Δεν είναι λίγοι δε, εκείνοι που αναζητούν βαθύτερα νοήματα στις απόκοσμες περιγραφές των αλλόκοσμων για τους οποίους έγραφε, όπως και μεταφυσικές αλήθειες πίσω από τις ιστορίες του.Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ζωή και το έργο αυτού του λαμπρού συγγραφέα, μπορούν να αναζητήσουν την δίτομη μελέτη μου, Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Όπως επίσης τις μεταφράσεις των διηγημάτων του, από τον Γιώργο Μπαλάνο (εκδ. Locus 7) και τον Θωμά Μαστακούρη (εκδ. Αίολος).

Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ το πολύ αξιόλογο ντοκιμαντέρ Lovecraft: Fear of the Unknown, μια παραγωγή του 2008, με την συμμετοχή γνωστών συγγραφέων και δημιουργών, όπως τον Neil Gaiman, John Carpenter, κ.α.

Related Posts

Tags

Share This