Καινούργια Βιβλία, Ενθουσιασμός & Εργασία

30/11/09 by

Έχοντας επιστρέψει από Καβάλα όπου και βρισκόμουν για ένα ταξίδι αστραπή για να συναντήσω τον καλλιτέχνη που θα φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο από το νέο μου βιβλίο (Νεκρονομικόν τόμος ΙΙ), μπορώ αναπαυτικά τώρα να συγκεντρωθώ πάλι στις εργασίες μου…
Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονο σε όλους τους τομείς. Τα τηλέφωνα (όπως και οι επιστολές) των αναγνωστών αυξήθηκαν σημαντικά σε σημείο που να με προβληματίζει η ραγδαία άνοδος της συλλογικής σκέψης στην κλίμακα παραδοξότητας το τελευταίο διάστημα!
Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω μια καλπάζουσα τάση ανησυχίας που σχετίζεται με το αίσθημα κρίσης με το οποίο μας βομβαρδίζουν τα κανάλια ενημέρωσης (επιβολής σκέψεων πιο σωστά!). Αλλά για το θέμα αυτό έχω αναφερθεί τόσες φορές που καταντάει Σισυφικά κουραστικό…
Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησα την εργασία σε ένα νέο βιβλίο που ετοιμάζουμε ξανά μαζί με την Βάγια Ψευτάκη. Πρόκειται για την μετάφραση και παρουσίαση ενός ακόμη ιστορικού ντοκουμέντου, εφάμιλλου του Aradia, αλλά πολλές φορές πιο σημαντικού.
Για την ώρα, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έχω πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα μέσα στην γριμοριακή γραμματεία (παλαιότερη και νεώτερη) αναζητώντας λατινικούς τίτλους, ιστορικά στοιχεία, περίεργες θεωρίες και ακόμη πιο παράδοξες θεωρήσεις… το βιβλίο αναμένετε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο 6μηνο, γι’ αυτό, πιέζομαι από τα deadlines όπως και από τον ενθουσιασμό μου!
Δέχτηκα σαν δώρο ένα εξαίρετο –όσο και σπάνιο– βιβλίο από τον καλό φίλο και συνεργάτη, Αλέξανδρο Γιαννακό με τίτλο The Invention of Telepathy (2007) γραμμένο από τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Roger Luckhurst, με θέμα την ανάπτυξη της ιδέας για την τηλεπάθεια και τα παραφυσικά φαινόμενα στην βικτοριανή και νεώτερη εποχή.
Προσέξτε, το βιβλίο δεν προσπαθεί να επιβεβαιώσει ή να απομυθοποιήσει (πως θα μπορούσε άλλωστε;) το φαινόμενο της τηλεπάθειας – απλά εξερευνάει το κοινωνιολογικό πλαίσιο καλλιέργειας των φαινομένων Ψ στον συντηρητικό και συμπλεγματικό Δυτικό κόσμο.
Το βιβλίο αυτό έρχεται ακριβώς την κατάλληλη εποχή, όταν με τον Νικόλαο Κουμαρτζή συζητάμε την οργάνωση μιας ακαδημαϊκής διάλεξης πάνω στην Παραψυχολογία, εδώ στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερο για το εν λόγο event όμως θα σας αποκαλύψω κάποια άλλη φορά.
Ιδιαίτερη χαρά έλαβα επίσης, όταν πριν δυο ημέρες ένας σημαντικός εκπρόσωπος (μάγος και συγγραφέας) μιας από τις παλαιότερες εσωτερικές σχολές της Ευρώπης δέχτηκε να του πάρω συνέντευξη για το περιοδικό.
Είναι κάτι που το επιθυμούσα μήνες τώρα, αλλά λόγο του φόρτου εργασίας, το ανέβαλα διαρκώς… μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον!
Το αποτέλεσμα αυτού του μοναδικού διαλόγου θα μπορέσετε να διαβάσετε στο τεύχος Φεβρουαρίου…

Related Posts

Tags

Share This