Φως στην Μαγική Σφραγίδα του John Dee

05/01/10 by

Το Sigillum Dei Aemeth είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα, βαθυστόχαστα και πιο αινιγματικά σύμβολα του δυτικού εσωτερισμού.
Δημιουργός του ο περίφημος Dr. John Dee ο οποίος χρησιμοποιούσε την σφραγίδα αυτή στην επικοινωνία του με τις αγγελικές δυνάμεις.
Σήμερα, η ιστορία και η μυστική σημασία του Sigillum αποκαλύπτονται για πρώτη φορά σε βάθος μέσα από την νέα πρωτότυπη εργασία του Colin D. Campbell ο οποίος αφιερώνει ολόκληρο το τελευταίο βιβλίο του στην μελέτη αυτού του συμβόλου.
Σκοπός του βιβλίου βέβαια είναι όχι μόνο να ρίξει φως στα μυστικά που κρύβει το sigil στα πλαίσια του Ενωχιανού συστήματος, αλλά και να ερευνήσει όλες τις μαγικές προεκτάσεις του.
Έτσι, ο συγγραφέας, παρουσιάζει αποσπάσματα από το μαγικό βιβλίο του Πάπα Honorius για να αποδείξει την εξελικτική σχέση του Sigillum με πρώιμα πρότυπα μαγικών συμβόλων.
Το βιβλίο συνοδεύεται επίσης από μια νέα μετάφραση του Liber Mysteriorum Secundus του Dee. Είναι σκληρόδετο, αποτελείτε από 156 σελίδες και κυκλοφορεί σε μόλις 777 συλλεκτικά αντίτυπα από τις εκδόσεις Teitan.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Morgana

  Θα είναι ανοησία να ρωτήσουμε τις προεκτάσεις του 777;

 2. Γιώργος Ιωαννίδης

  Δεν υπάρχει ανόητη ερώτηση! Μονάχα πως για να απαντήσω θα πρέπει να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο, όπως έκανε ο Άλιστερ Κρόουλυ και το τιτλοφόρησε 777. Για περισσότερα, δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/777_and_Other_Qabalistic_Writings_of_Aleister_Crowley

 3. Anonymous

  Πολύ ενδιαφέρον! Αν και το περιεχόμενο αλλάζει οι φόρμες μένουν ίδιες.
  Μήπως περιστρεφόμαστε γύρω από την ίδια λάμπα και απλά την ονοματίζουμε ανάλογα με το τι πεταλούδα είμαστε?
  Και τελικά τι θα γίνει με τον Ήλιο.

  Μερικές σκέψεις που γέννησε το ιστολόγιο σας γενικά και αυτή η ειδική εγγραφή σας.

 4. Γιώργος Ιωαννίδης

  Πολύ όμορφη η περιγραφή σου! Συμφωνώ: αν η αλήθεια ήταν γεωμετρικό σχήμα, θα πρέπει να είναι αυτό μιας σφαίρας – αλλά μήπως και αυτό είναι μονάχα το ορατό της μέρος σ’ αυτή την διάσταση; Το «μαγικό» με τα σύμβολα είναι πως περικλείουν μια αλυσίδα νοημάτων, τόσο μεγάλη που μπορεί να φτάνουν σε απύθμενα βάθη και αχαρτογράφητα ύψη. Ίσως η αλήθεια λοιπόν να είναι μεγαλύτερη και ακόμη πιο πολύπλοκη από την διάταξη μιας σφαίρας… ίσως