Τι Είναι και τι Δεν Είναι ο Σατανισμός;

20/02/10 by

Το θέμα του Σατανισμού είναι κυριολεκτικά μεγάλο και λεπτό, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποσαφηνισθεί μέσα από μια μόνο ανάρτηση.
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εν λόγο θρησκεία, μπορούν να ανατρέξουν στο πολυσέλιδο αφιέρωμα που φιλοξενήσαμε στο περιοδικό mystery τ. 54 (Σεπτέμβριος 2009) όπου ανάμεσα στα άλλα, δημοσιεύσαμε και μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη από τον αρχηγό της Εκκλησίας του Σατανά, Peter Gilmore.
Στο ίδιο αφιέρωμα θα βρείτε μια μεγάλη εξειδικευμένη λίστα από βιβλία που θα χρειαστείτε αν θέλετε να μελετήσετε το κίνημα του Σατανισμού, ουσιαστικά και σε βάθος.

Τι Είναι ο Σατανισμός;
Ο Σατανισμός είναι ένα μαγικό-φιλοσοφικό παρακλάδι της Αριστερής Ατραπού (Left Hand Path) με χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Βασικό του στοιχείο είναι η λατρεία του Αντιθέτου, ενώ μέρος του είναι αναγνωρισμένο από την αμερικανική κυβέρνηση ως κανονική θρησκεία.
Τι Είναι το Left Hand Path;
Πρόκειται για ένα αρχαίο Ινδουιστικό-Ταντρικό ασκητικό μονοπάτι μαγικής εσωστρέφειας και ενδυνάμωσης του Εγώ που ως αποτέλεσμα έχει την εναρμόνιση του εξωτερικού ή αντικειμενικού κόσμου στη θέληση του υποκειμενικού σύμπαντος του μάγου. Ή πιο απλά: τη μεταμόρφωση του ατόμου σε μια αθάνατη μοναδικότητα ή θεό!
Όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα, μεγάλα δυτικά εσωτερικά κινήματα όπως η Θεοσοφία γνώρισαν τις μεθόδους του Αριστερού Μονοπατιού, δαιμονοποίησαν μέρος της φιλοσοφίας του, κάνοντας έτσι πολλούς νεώτερους σατανιστές να υιοθετήσουν κομμάτια από τις τεχνικές και τους σκοπούς του Left Hand Path με σκοπό να εμπλουτίσουν την κοσμολογία τους με αρχαία και σεβάσμια συστήματα. Κάπως έτσι προέκυψε η τεράστια παρεξήγηση πως Σατανισμός και Αριστερή Ατραπός ταυτίζονται!
Πότε Εμφανίζετε ο Σατανισμός;
Σατανιστές –αλλά όχι με την σύγχρονη/δυτική έννοια– είναι η Κουρδική φυλή των Yezidi, που από τον 12ο αιώνα περίπου έως σήμερα, λατρεύει το παγόνι Melek Taus σαν σύμβολο του έκπτωτου αγγέλου.
Στην χριστιανική Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ ανάλογο οργανωμένο κίνημα, παρά μεμονωμένα (αμφιλεγόμενα πλέων) περιστατικά δαιμονολατρίας που κυνηγήθηκαν από την Ιερά Εξέταση.
Το ρεύμα για την λατρεία του Αντιθέτου, αρχίζει να διαμορφώνεται ουσιαστικά σε Γαλλία και Αγγλία την εποχή του Διαφωτισμού εξαιτίας του αντιεκκλησιαστικού πνεύματος της εποχής.
Ο Σατανισμός έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίζεται ουσιαστικά το 1966.
Tι Συμβολίζει η Σατανική Πεντάκτινος;
Η χρήση της πεντάκτινου (με την μια κορυφή ψηλά) ξεκινάει περίπου το 4000 π.Χ. στις περιοχές του Τίγρη και Ευφράτη. Αυτή η εκδοχή του συμβόλου παριστά τον τέλειο άνθρωπο, την ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Παρόλ’ αυτά, το ίδιο σύμβολο από τον αρχαίο ακόμη κόσμο, εμφανίζεται και με την αντεστραμμένη όψη (δυο κορυφές επάνω). Σε ορισμένα θρακικά νομίσματα του 4ου αιώνα π.Χ. βρίσκουμε ανάποδες πεντάλφες. Σε σφραγίδα τυπογράφου από τη Βενετία του 1530, απεικονίζεται μια αντεστραμμένη πεντάκτινος που περιβάλλεται από τη λέξη ΥΓΕΙΑ αλλά και την επιγραφή Symbolum Sanitatis που σημαίνει Σύμβολο Υγείας.
Κατά τον 16ο αιώνα όμως, η αντιστροφή της πεντάκτικου αποκτά αρνητική σημασία η οποία «θεσμοποιείτε» πολύ αργότερα στα μέσα του 20ου αιώνα.
Σήμερα η αντιστροφή της πεντάκτινου περιγράφει την αντιστροφή της φύσης του ανθρώπου και ως έτσι, σχετίζεται με την εωσφορική τάση προς την αποστροφή του Θείου Λόγου και την Άρνηση. Όσον αφορά τέλος τον τράγο που βρίσκεται μέσα στο σύμβολο– έχει σαμπατικό χαρακτήρα παραπέμποντας στην έννοια της σαρκικότητας και των αρχαίων Σατίρων. Τα γράμματα στον κύκλο που περιβάλει το έμβλημα σχηματίζουν την Βιβλική λέξη Λεβιάθαν.
Τι Είναι η Εκκλησία του Σατανά;
Η Εκκλησία του Σατανά ιδρύθηκε το 1966 στην Αμερική από τον Anton Szandor LaVeyο οποίος θέσπισε ένα νομικά αναγνωρισμένο, οργανωμένο κίνημα αθεϊστικού ουμανισμού. Για την Ε.τ.Σ. ο Σατανάς δεν είναι μια οντότητα αλλά ένα σύμβολο του Εγώ και της εναντίωσης. Αντίστοιχα ανύπαρκτος είναι και ο Θεός των χριστιανών.
Υπάρχουν Άλλες Σχολές Σατανισμού;
Ο Σατανισμός διακρίνεται σε δυο μεγάλες «σχολές»: τον Εκκοσμικευμένο ή Συμβολικό και τον Παραδοσιακό ή Θεϊστικό Σατανισμό.
Στην πρώτη υπάγετε η Ε.τ.Σ. ενώ στην δεύτερη υπάρχει μια στρατιά από συγκριτικές ομάδες (όπως το Joy of Satan) αλλά και πιο ορθόδοξες σαν το Τάγμα των Εννέα Γωνιών ή το Cathedral of the Black Goat.
Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη μορφή Σατανισμού (Pop Satanism ή Rebel Satanism) που βρίσκει έκφραση μέσα από ολιγάριθμες ανεξάρτητες ομάδες που με πρόσχημα κάποιο αυθαίρετο δαιμονολογικό αποκρυφισμό, βιαιοπραγούν συνήθως σωματικά, σεξουαλικά και διανοητικά απέναντι στα μέλη και τα θύματά τους.
Οι κύκλοι αυτοί διακρίνονται για τα τυφλά αντιχριστιανικά τους συναισθήματα, ενώ ο Σατανισμός τους αποκηρύσσει κάθε στοιχείο πνευματικότητας για να επικεντρωθεί σε μια ψυχρή λαγνεία για τη σάρκα, την τυφλή προάσπιση του ηθικού κακού, τη μισανθρωπία, το blood magic και την εξουσία στις συνειδήσεις των άλλων – είναι αυτή η εκδοχή που με περίσσιο ενθουσιασμό προβάλει ο κινηματογράφος και τα M.M.E.
Τι Συμβαίνει στην Ελλάδα;
Ο Σατανισμός υφίσταται και στη χώρα μας μέσω ελληνόφωνων διαδικτυακών forum, ή άλλων ιστοσελίδων, μέσω μικρών ομάδων από αυτοχρισμένους «σατανιστές», και φυσικά υπάρχουν τα λιγοστά ανώνυμα μέλη αληθινών ταγμάτων που οι έδρες τους είναι στο εξωτερικό.
Αντίθετα λοιπόν με τις εξελίξεις στον αγγλοσαξονικό κόσμο, στην Ελλάδα ο Σατανισμός ήταν και παραμένει στο περιθώριο της εγχώριας αποκρυφιστικής σκηνής. Επανδρώνεται συνήθως από νεαρά άτομα που στα πλαίσια της παν-κοινωνικής τους επανάστασης ακολουθούν τη φιλοσοφία της αντινομίας που πρεσβεύει η Αριστερή Ατραπός και εντυπωσιάζονται από τη φανφάρικη ακρότητα και την ψευδαίσθηση της δύναμης που επιδεικνύουν τα σύμβολα των μαύρων ταγμάτων.
Πόσο Επικίνδυνος είναι ο Σατανισμός;
Οποιοδήποτε εργαλείο στα ακατάλληλα χέρια μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Στην περίπτωση του Σατανισμού τώρα, όταν το εργαλείο είναι μια μείξη ακτιβιστικού αρειανισμού (και εδώ το άρειος φέρει αποκλειστικά την έννοια αυτού που θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο) με αυθαίρετη άσκηση των αρχών της Αριστερής Ατραπού, μπορεί να πλανέψει έναν αδύναμο νου οδηγώντας τον σε παθολογική εγωπάθεια και μια άκρως πλασματική αντίληψη υπέρβασης.
Αυτό ως αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό αποπροσανατολισμό, ξεσπάσματα αυτοκαταστροφής, μέχρι ακόμη και τρέλα!
Έγκειται όμως στην κρίση και την ιδιοσυγκρασία του καθενός ο βαθμός επίδρασης. Αρκεί βέβαια η ελεύθερη βούληση του ατόμου να μην προσβάλλεται από περίεργες μεθόδους ελέγχου ή κάποια αφανή εξωτερική δύναμη…

Τέλος, όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εσωτερική φιλοσοφία του Σατανισμού, μπορείτε να αναζητήσετε τα προσωπικά μου βιβλία Necronomicon (2008) και Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006).

Related Posts

Tags

Share This

17 Comments

 1. Γιώργος Ιωαννίδης

  Και επειδή διάβασα ήδη κάποια δυσάρεστα σχόλια στο Facebook…
  Το δηλώνω απλά, ρητά και μεγαλόφωνα: ΟΧΙ! Δεν είμαι Σατανιστής, δεν συμμετείχα και δεν συμμετέχω σε καμία Σατανιστική οργάνωση, ομάδα ή κύκλο. Δεν συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία με την Σατανική φιλοσοφία (θεϊστική και μη) – απλά ενδιαφέρομαι και μελετάω τον εσωτερισμό, δίνοντας περισσότερο έμφαση στα τάγματα της Αριστερής Ατραπού.
  Το πρόβλημα στην χώρα μας είναι πως αν κάποιος παρουσιάζει ένα λεπτό και «εξωτικό» θέμα, αυτομάτως θεωρείτε πως το οικειοποιείται!!
  Επιτέλους πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση… είναι σαν να κατηγορούμε τον καθηγητή N.G. Clarke ως νεοναζί επειδή έγραψε μια σειρά από βιβλία για τον αποκρυφισμό των Ναζί, ή τον D. Brown για τέκτονα επειδή έγραψε το Χαμένο Σύμβολο!

 2. Sasha Chaitow

  ΠΕτυχημένη η σύγκριση Γιώργο καθώς πράγματι έγινε δημοσίως αυτό που αναφέρεσαι στο συνέδριο Phoenix Rising. Μέχρι και μεταξύ ακαδημαϊκών στο εξωτερικό παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο – άλλο όμως μελετάω κάτι, άλλο το ασπάζομαι και το πρεσβεύω. Αν είναι να αρνηθούμε να μελετήσουμε ένα φαινόμενο, μια παράδοση, ένα ρεύμα, γιατί το περιεχόμενό του είναι κοινωνικά κατακριτέο, τότε ουσιαστικά διαιωνίζουμε την παραπληροφόρηση και την ημιμάθεια. Περισσότερα μαθαίνεις άλλωστε, για έναν άνθρωπο (είναι γενικό το σχόλιο) από αυτά που φοβάται να πλησιάσει, παρά γι'αυτά που τολμά να πλησιάζει. Ουδεν καινόν υπό τον ήλιο άλλωστε…

 3. Γιώργος Ιωαννίδης

  Αν δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την εκπομπή, μπορείτε να την δείτε εδώ on-line http://www.steki.gr/video.php?user=44416&video_id=14101… αν και στο μεγαλύτερο μέρος της (δυστυχώς) αποτελεί παρωδία…

 4. Ploutwnios

  "αν και στο μεγαλύτερο μέρος της (δυστυχώς) αποτελεί παρωδία…"
  Κι αυτό εξαιτίας του απαράδεκτου πάνελ. Δύο φονταμελιστές χωρίς αυτιά, δύο κομπλεξικά αντιχριστιανοί με εγκεφαλικό θόρυβο και δύο απλά αδιάφοροι. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε (για μένα) ότι ο κύριος Χαρδαβέλλας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα θέματα που παρουσιάζει.

 5. anwrimos23

  η μαγεία είναι μια "φάρσα" επικίνδυνων ατόμων που έχει ως σκοπό τον έλεγχο ηλιθίων και αμόρφωτων κακομοίρηδων..όλα στο μυαλό είναι…και οι δαίμονες και οι άγγελοι,είναι πολύ απλοϊκό και εύκολο-ανώδυνο,να χωρίζουμε τα πράγματα σε καλό και κακό…μαύρο-άσπρο…απλά θα πρέπει κάποια στιγμή και ο μέσος έλληνας να αποκτήσει παιδεία κ κριτική σκέψη..και φαντάζομαι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί μέσα από περιοδικά και τιβι γιατί δεν συμφέρει και κανένα εδώ που τα λέμε..αλλά ούτε και μέσα από δεισιδαιμονίες που μας γυρνάνε χιλιάδες χρόνια πίσω..ο σατανισμός εν τέλει είναι άλλη μια υποκουλτούρα,μια pop-σαχλαμάρα που καλλιεργήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα απ' τις ταινίες,μουσική βιομηχανία και τα ΜΜΕ…και ποντάρει(τουλάχιστον στην Ελλάδα) στην αντιπάθεια και το μένος που προκαλεί ο χριστιανισμός στον μέσο έφηβο,μέσα απ' την επιβολή του μαθήματος των θρησκευτικών ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία και στην απέχθεια προς την εκκλησία και το ιερατείο…κάτι σαν τον αναρχισμό δηλ ως αντίδραση στο πολιτικό κατεστημένο…δηλαδή είναι κάτι σαν "καταφύγιο" για τον μέσο καταπιεσμένο-απογοητευμένο έφηβο…συμπέρασμα ψυχολόγοι στα σχολεία εδώ και τώρα…και αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος..αυτά

  http://www.youtube.com/user/Anwrimos23

 6. Γιώργος Ιωαννίδης

  Η μαγεία είναι ένα σύστημα τεχνικών και συμβόλων που κάνει ορατό το αόρατο, και αισθητό το άβατο. Η κατανόηση αυτής της τέχνης μπορεί να γίνει κυρίως μέσω της εμπειρίας, απαιτεί όμως θέληση και δεκτικότητα σ’ αυτά τα ζητήματα.
  Αντίστοιχα αρνητικοί ήταν οι επιστήμονες κάποτε στην έννοια της ψυχολογίας, περιγράφοντας τον άνθρωπο ως μια προβλέψιμη σαρκική μηχανή – η ψυχανάλυση (και όχι μόνο) απέδειξε περίτρανα το αντίθετο! Παρόμοια αρνητικοί ήταν οι επιστήμονες κάποτε στα θέματα των παραψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου – η επιστήμη της Παραψυχολογίας (και όχι μόνο) απέδειξε περίτρανα το αντίθετο!
  Κάπως έτσι –και είμαι βέβαιος γι’ αυτό– αυτό που σήμερα οι μηχανές μας (πόσο δε οι αγύμναστες αισθήσεις) δεν μπορούν να καταγράψουν (τον αφανή κόσμο των πνευμάτων), μια μέρα θα το μπορούν, και τότε ξανά εκείνοι οι «περίεργοι» που αιώνες τώρα περιγράφουν αλλόκοτα βιώματα θα δικαιωθούν!
  Ας μην γινόμαστε λοιπόν ισοπεδωτικοί… αλλά προσεχτικοί στο που αρχίζει η δεισιδαιμονία, που συνεχίζει η ταχυδακτυλουργία και που ξεκινά η αληθινή μαγεία!

 7. Γιώργος Ιωαννίδης

  Παρακολούθησα απόψε την εκπομπή Οι Πύλες του Ανεξήγητου, που είχε αυτή την φορά σαν κεντρικό θέμα την Υπόγεια Αθήνα. Καλεσμένοι της εκπομπή ήταν δυο καθηγητές πανεπιστημίου, ένας λαογράφος, ένας σπηλαιολόγος και άλλοι ειδικοί… με λίγα λόγια, τα πλέον κατάλληλα άτομα για να προσεγγίσουν το όλο θέμα με σοβαρότητα και αξιοπιστία.
  Αντιθέτως, η περασμένη εκπομπή μονοπολήθηκε από τις ρηχές αντιδικίες ενός παππούλη ρασοφόρου, και ενός νεαρού μετάλα! Αν οι υπεύθυνοι ήθελαν να παρουσιάσουν το όλο θέμα με την σοβαρότητα που του αρμόζει, όφειλαν (και ασφαλώς μπορούσαν αν ήθελαν) να έχουν και το ανάλογο πάνελ… δυστυχώς η περασμένη εκπομπή ήταν μια στημένη παρωδία, μια light προσέγγιση με ασταμάτητο λαϊκισμό… για ακόμη μια φορά θα πω, πως λυπάμαι που συμμετείχα!

 8. anwrimos23

  Έχεις δίκαιο για την προηγούμενη εκπομπή,το πάνελ και η όλη συζήτηση ήταν επιπέδου δημοτικού.Ανάποδα μηνύματα σε cd metal,οργισμένα νιάτα,παπάδες,παλαίμαχοι ροκάδες..Με λίγα λόγια τέθηκαν εξ αρχής τα όρια αλλά και η γραμμή πλεύσης της εκπομπής..Κρίμα γιατί ως θέμα είχε αρκετό ενδιαφέρον από πολλές και διαφορετικές σκοπιές..Τι φοβούνται δηλαδή πως άμα δυσκολέψουν λίγο τη συζήτηση θα πέσει η τηλεθέαση?? ή ότι θα μας καούν τα εγκεφαλικά κύτταρα??Έλεος για πόσο μ***ες μας έχουν?

 9. anwrimos23

  Να σε ρωτήσω και κάτι πάνω σ' αυτά που γράφεις περί μαγείας..
  Όλα αυτά που αναφέρεις τα έχεις βιώσει εσύ ο ίδιος??και αν ναι, μπορείς να μας περιγράψεις 1-2 περιστατικά?Ή απλά τα έχεις διαβάσει και έχεις πειστεί
  Στην 1η περίπτωση,υπάρχουν κάποια αντικειμενικά στοιχεία εκτός από ονειρικές καταστάσεις κλπ
  Στην 2η δεν είναι κάποιου είδους τυφλή πίστη?

 10. Γιώργος Ιωαννίδης

  Ασχολούμαι με τον εσωτερισμό τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο αρκετά χρόνια τώρα. Τα βιώματα που μπορείς να αποκομίσεις κοντά στον αποκρυφισμό (εκτός του ότι είναι προσωπικά) δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο τα παρουσιάζει ο κινηματογράφος, συνεπώς δεν νομίζω πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες… άλλωστε, η μαγεία έτσι όπως εγώ την αντιμετωπίσω, είναι περισσότερο ένα αυτογνωσιακό μονοπάτι που ναι, απαιτεί ένα υψηλό βαθμό πίστης διότι έτσι επιτυγχάνετε πιο εύκολα ο σκοπός. Πίστη όμως με την έννοια της εμπιστοσύνης, όχι με αυτή του δογματισμού… διότι αντίθετα με τις θρησκείες, ο αποκρυφισμός (κυρίως δε η Χαοτική Μαγεία) είναι συγκριτικό και εκλεκτικό σύστημα, και ο μάγος έχει πολλές ελευθερίες.
  Όσον αφορά την αντικειμενικότητα… χμ… αυτό είναι δύσκολο να συζητηθεί διότι δεν έχει τόσο σημασία η τεχνική αλλά το άτομο που την κάνει. Μπορεί λοιπόν η μαγεία να προκαλέσει αντικειμενικά φαινόμενα, αλλά με υποκειμενικούς τρόπους.

 11. Anonymous

  στη Νορβηγια π.χ. ο σατανισμος ειναι επισημη θρησκεια

 12. Anonymous

  ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ….ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΤΕΛΙΚΑ….

 13. Γιώργος Ιωαννίδης

  Δηλαδή;

 14. Anonymous

  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΖΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΑΥΞΙΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

 15. Γιώργος Ιωαννίδης

  Τα προβλήματα πλέον πολλαπλασιάζονται (αν και πιο σωστό είναι πως αποκαλύπτονται) το τελευταίο διάστημα με γεωμετρικούς ρυθμούς… και όχι Αμερική, αλλά Αργεντινή φοβάμαι πως θα γίνουμε… αλλά αυτό απέχει από τα θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο post!

 16. Anonymous

  Με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω επι του θεματος θα ηθελα να εκφρασω την αποψη μου για ολα τα παραπανω.Ο κ.Χαρδαβελας ειναι ενας απλος επαγγελματιας που απλα εκανε τη δουλεια του ουτως ωστε να ανεβασει τα νουμερα της τηλεθεασης με οποιοδηποτε τροπο οπως οι περισσοτεροι που εργαζονται στην τελεοραση και γενικως στα ΜΜΕ.Στην τελικη αν δε σου αρεσει κατι και θεωρεις οτι υποβαθμιζει τη νοημοσυνη σου ακομη και με τους "αστοιχείωτους"κι αδαεις καλεσμενους δεν το βλεπεις.Εν κατακλιδη πιστευω πως δεν μπορεις να βρεις τον εαυτο σου χανοντας τον κι απεχοντας πολυ απο αυτον.Οσο και να ψαξεις παντα καπου θα καταληξεις το ζητημα ειναι να μη χαθεις στο ψαξιμο γιατι μετα ειναι πολυ δυσκολη η επαναφορα της προσωπικοτητας σου.Η αποκομηση γνωσεων και διαφορων πληροφοριων δεν ειναι εμπόδιο στην αναζητηση σου αντιθετως διευρύνεις τους οριζοντες σου κι ετσι αποκτας μια σφαιρικη κι ολοκληρωμενη αποψη επι του θεματος.Το ζητημα ειναι να μη χαθεις μεσα στην εικονικη ουτοπικη πραγματικοτικοτητα που κυριαρχει και να απλα να ξεκαθαρισεις την αληθεια που υπαρχει μεσα κι εξω απο σενα γιατι την αληθεια μπορεις να τη βρεις ακομη κι εξω στη φυση και γενικως σε ολη την πλαση γιατι κι εμεις ειμαστε πλασματα.Και κατι αλλο ο ανθρωπος ειναι αδυναμο ων που επιρεαζεται και πιανεται απο διαφορους παραγοντες και ισως καποιες φορες αυταπατες μιας απατηλης υπερδυναμης ούτως ωστε να στηριχθεί στα ποδια του θεωροντας τον εαυτο του παντοκρατορα και ικανότατο για τα παντα.Βασιζομενος στις απατηλες δυναμεις του οσο ικανος και να νιωθει παντα κατι φοβαται αρα δεν νικησε τον εαυτο του που ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος του κι εξακολουθει να εχει αδυναμιες…..Ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας και την ευκαιρια που μου δωσατε να εκφρασω την αποψη μου.

 17. Anonymous

  Οι ρίζες του Σατανισμού

  * Ο Σατανισμός δεν είναι Χριστιανικό εύρημα
  * Ο Σατανισμός είναι πιο πρώιμη θρησκεία απο όλες τις άλλες
  * Ο Σατανισμός δεν έχει να κάνει με γκόμπλιν,βρυκόλακες,και τέρατα χριστουγένων και λοιπές οντότητες
  * Ο Σατανισμός δεν σχετίζεται "Κακό".
  * Ο Σατανισμός δεν είναι "Αντίδραση" στον Χριστιανισμό
  * Ο Σατανισμός δεν είναι δημιούργημα του Αντον Λαβέι
  * Ο Σατανισμός δεν σχετίζεται με θάνατο
  * Ο Πραγματικός Σατανισμός έχει να κάνει με την εξύψωση και την ενδυνάμωση της ανθρωπότητας στο να φτάσει στο επίπεδο των Θεών, που είναι θέλημα του Πραγματικού Δημιουργού μας (Σατανά).

  "ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ."
  -ΣΑΤΑΝΑΣ
  Απο το "Ειρήνη εις αυτόν"

  Διαμέσου αιώνων παραπληροφόρησης,ψεμμάτων και συστηματικής καταστροφής της γνώσης,λίγου άνθρωποι ξέρουν και καταλαβαίνουν τι πραγματικά είναι ο Σατανισμός,και τι πρεσβέβει.

  Ο χριστιανισμός είχε το ελεύθερο να κυρρήτει τι ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ πως είναι ο Σατανισμός.Για την επιτεύξη αυτού,η αλήθεια θα έπρεπε να καταστραφεί.Η Καθολική εκκλησία (Η αρχέτυπη χριστιανική εκκλησία,απο την οποία όλα τα παρακλάδια ξεφύτρωσαν),ανελέιτα βασάνισε και αιματοκύλησε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους,γυναίκες – άντρες και παιδιά στα "Iεροδικεία." Μερικά παιδιά κάηκαν ζωντανά σε μέρη που αποκαλούσαν "Σπίτια μαγισσών" – τα παιδιά ήταν και δυο ετών.¹

  Ο χριστιανοί συνεχώς ψέλνουν για τον ερχομό μιας (Χριστιανικής) "Νέας τάξης πραγμάτων" που όλες οι ταυτότητες,προσωπικές ελευθερίες,κουλτούρες,και δικαιώματα θα έχουν χαθεί απο τα χέρια της ανρθωπότητας,μετά απο την αρίθμιση των ανθρώπων με Barcode,όλοι θα είναι σκλάβοι σε μια παγκόσμια κοινότητα.Αυτό που κάνουν τα στραβά μάτια είναι το ότι η περιβόητη "θρησκεία" τους είναι πρώτη στην γραμμή,και το πρότυπο αυτών που λέχθηκαν απο πάνω,με πηγή την βίβλο τους.Τα πάντα στην Ιουδαιο/χριστιανική βίβλο έχουν κλαπεί και καταστραφεί απο θρησκείες προ ισλαμισμού,χριστιανισμού και ιουδαισμού – Προηγουμενές τους απο χιλλιάδες χρόνια. Διαμέσου του Ιουδαισμού και του όπλου του ονόματι χριστιανισμός,όλες οι αρχέτυπες πνευματικές διδαχές ανα τον κόσμο (Που είναι ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΕΣ) έχουν κλαπεί,έχουν γίνει "ενα" και έχουν παραχαραχθεί με Εβραικά αρχέτυπα και εβραικούς χαρακτήρες/τοποθεσίες.Αυτό έδωσε στους Εβραίους όχι μόνο ψεύτικη ιστορία,πολιτική δύναμη,αλλά και "πνευματική" κυριαρχία που ποτέ δεν τους άξιζε.

  Η βίβλος είναι ένα πολύ δυνατό υποσυνήδειτο εργαλείο για τον έλεγχο των μαζών.Κάποιος μπορεί εύκολα να δει τις ατελείωτες αντιφασκίες στο δημιούργημα κάποιων ανθρώπων με το όνομα βίβλος.Αυτό το βιβλίο συστηματικά διατυμπανίζεται στο μυαλά των ανθρώπων απο μια πολύ μικρή ηλικία.Ένα ψέμμα πρέπει πάντα να πεπιέζεται,σε αντίθεση με την αλήθεια που επιβιώνει μόνη της.Επειδή η πνευματική γνώση και η απόκρυφη δύναμη έχουν αφαιρεθεί και κρατώνται στα χέρια των "επίλεκτων" ολίγων,οι ανίδειες μάζες είναι αβοήθητες ενάντια της.Η ατζέντα τους εδώ είναι να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κοινωνία,με τους ολίγους "επίλεκτους" να κυριαρχούν στην κορυφή.Ο Σατανάς παίρνει όλο το φτέξιμο για να δημιουργηθεί ένας αντιπερισπασμός,καθώς αυτοί χρησιμοποιούν απόκρυφες δυνάμεις για να καταφέρουν τους σκοπούς τους.Έχουν μια ιστορία κλοπών , και είναι γνωστο το ότι χρεώνουν τους εχρθούς τους για ότι πρεσβεύουν υπόγεια και κάνουν υπόγεια, ενώ κρατούνται οι ίδιοι στην υψηλότερη θέση και το παίζουν αγνοί και ανίδεοι.

  Ο Πραγματικές θρησκείες που σήμερα είναι γνωστές ως "Σατανισμός" ("Σατανάς"="Εχθρός" – Στα εβραικά) , βασίζονταν όλες στο "Μέγα έργο". Αυτός που σήμερα έιναι γνωστός ως Σατανάς είναι ο Πραγματικός μας Δημιουργός.Αποτράπηκε απο τους άλλους θεούς στο να τελειώσει την εργασία του πάνω στην ανρθωπότητα,αυτή της Θέωσης.Η Θέωση είναι υλική και πνευματική τελειότητα.Διαβάστε παρακάτω και το αποδικνύω.

  http://www.joyofsatan.com

Trackbacks/Pingbacks

 1. Τι Είναι και τι Δεν Είναι ο Ελευθεροτεκτονισμός | George Ioannidis official website - [...] είχα κάνει και παλαιότερα με τον Σατανισμό (βλ. εδώ) για τον οποίο λέγονται τόσα πολλά, αλλά ισχύουν ακόμη [...]