Τα Μαύρα Πρόβατα της Αντίστασης είναι πιο Μαύρα από τους Μαύρους Λύκους της Νέας Τάξης Πραγμάτων

29/11/10 by

 

Αν προσέξετε τον τίτλο αυτού του κειμένου περιέχει 3 φορές την ίδια λέξη, και πιο συγκεκριμένα, 3 φορές τα αρχικά ΜΜΜ. Αν τώρα τα αντιστρέψετε θα δείτε να σχηματίζετε η γνωστή ακολουθία WWW που όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, είναι το ακρωνύμιο της φράσης World Wide Web. Σωστά;
Κι όμως… το γράμμα W είναι το εβραϊκό waw που έχει αριθμητική αξία 6. Επομένως, το WWW είναι ο αριθμός του Θηρίου, 666. Κατά συνέπεια, το internet είναι ένα εργαλείο του Διαβόλου!
Παραλογισμοί όπως αυτοί παραπάνω πολλαπλασιάζονται με ανησυχητικό ρυθμό στο παγκόσμιο ιστό, σε βιβλία και περιοδικά με σκοπό να αφυπνίσουν (όπως λένε) τους σκεπτόμενους πολίτες, όταν στην πραγματικότητα θολώνουν περισσότερο τις συνειδήσεις του κόσμου!
Ήδη αυτή την στιγμή κυκλοφορούν εκατοντάδες βίντεο που υποτίθεται πως μας ενημερώνουν για την αληθινή υπερ-κυβέρνηση του πλανήτη που αν και κανείς δεν ψήφισε, κατέχει την πλήρη εξουσία των νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων… επιδιώκοντας συστηματικά να αναλάβει τον έλεγχο του μυαλού μας. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν, έχει επιστρατεύσει καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και λοιπούς δημιουργούς, ώστε να προωθήσει την αντιχριστιανική της προπαγάνδα.
Ποιο είναι το όνομα αυτών των σκοτεινών λύκων που μας θέλουν πρόβατα; Η απάντηση διαφέρει ανάλογα με τις υπαρξιακές ανησυχίες των συνωμοσιολόγων. Όταν τα «πρόβατα» που αντιστέκονται απορρίπτουν όλες τις μορφές θρησκευτικότητας ως σαν ένα άλλο όπιο του λαού, και εμμένουν στην υλική υπόσταση της ζωής ως την μοναδική πραγματικότητα, οι αληθινά υπεύθυνοι των συμφορών μας είναι τα πολιτικά τζάκια, οι μεγαλοτραπεζίτες, και οι πολυεθνικές που προσκυνούν τις ηδονές που προσφέρει το χρήμα.
Αν τώρα ο συνωμοσιολόγος (το «πρόβατο» που λέγαμε πριν) έχει θρησκευτική παιδεία (και ευαισθησία), πίσω από τους προαναφερόμενους θα κατατάξει μια μετά-φυσική σειρά υποκινητών, όπως Νεφελίμ, Ιλλουμινάτι, εξωδιαστατικά όρνεα, ακόμη και τον Σατανά τον ίδιο.
Όλη αυτή η στρατιά της κόλασης λοιπόν, εργάζεται μανιωδώς χιλιετηρίδες τώρα για να καθυποτάξει το γήπεδο που λέγεται Γη, και να εντάξει κάθε ελεύθερη ψυχή στο μεγάλο μαντρί της οκνηρίας.
Απορώ λοιπόν που δεν το έχουν καταφέρει ακόμη… εκτός και αν κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το σενάριο. Αλλά ας δούμε λίγο μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά επιχειρήματα αυτής της μερίδας των «προβάτων» που αφού ξύπνησαν, θέλουν να μας υποδείξουν την αλήθεια για να αντισταθούμε παρέα…
Αναζητήστε να βρείτε τα βίντεο-ντοκουμέντα του Farhan (www.farhankhan.com) ο οποίος αποκαλύπτει πως στο σύνολο της, η σύγχρονη μουσική σκηνή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Διαβόλου, και προωθεί μέσω των στίχων και των βίντεο κλιπ, τα (προσβλητικά για τον Θεό) σύμβολα των Ιλλουμινάτι. Ποια είναι αυτά;
Ο Eminem για παράδειγμα, με το τραγούδι του Rain Man, δοξολογεί τον Σατανά καθώς υπονοεί πως αυτός είναι που βρέχει χρήματα στους πιστούς του! Μάλιστα την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν δεκάδες ακόμη βίντεο κλιπ, όπου ράπερς πετάνε λεφτά στον αέρα πάνω σε ημίγυμνες κοπέλες – σκηνή που υποτίθεται πως σημαίνει ότι ο Έκπτωτος, μέσω των τραγουδιστών, μας διδάσκει τις «αρετές» του εύκολου σεξ και του γρήγορου χρήματος…
Στο τραγούδι του Down τώρα, ο Jay Sean χορεύει πάνω σε ασπρόμαυρα πλακάκια, γεγονός που παραπέμπει στο ασπρόμαυρο δάπεδο των Τεκτονικών Στοών. Ενώ η Rihanna στο τραγούδι της Umbrella, παίρνει με το σώμα της μια περίεργη στάση όπου σχηματίζει το κεφάλι του τράγου-Διαβόλου.
Και φυσικά οι αποκαλύψεις των occultφοβικών δεν σταματούν εδώ: σε σχετικό βίντεο ο Farhan μας εξηγεί πως ο Michael Jackson γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί το 2012, γι’ αυτό και οι puppet masters του πλανήτη (βλέπε Ιλλουμινάτι) τον δολοφόνησαν.
Οι υπεύθυνοι του www.conspirazzi.com έχουν ολόκληρους φακέλους για όλους τους αστέρες της pop σκηνής που αποδεικνύουν (;) την σχέση τους με την σκοτεινή elit.
Όσο δε για την αγαπημένη των φονταμενταλιστών Lady Gaga, απλά η επίσκεψη στον ιστότοπο http://vigilantcitizen.com αρκεί για να πείσει πως η electroclash αισθητική της, είναι μια κεκαλυμμένη προπαγάνδα του διεθνούς Σατανισμού!
Όπως έχω γράψει πολλές φορές, όλα αυτά τα ερμηνευτικά σενάρια είναι συμπαθητικά. Η αλήθεια όμως είναι πως κάποιες φορές σπέρνουν περισσότερα προβλήματα καθώς θερίζουν (κυριολεκτικά) τα θέματα που προσπαθούν να αναλύσουν.
Το βασικό τους πρόβλημα λοιπόν, είναι πως όλες αυτές οι αναλύσεις στηρίζονται σε ευφάνταστους προκατειλημμένους συγκρητισμούς και ισχύουν μονάχα αν ακολουθήσουμε μια σειρά από αμφιλεγόμενες νοητικές αλχημείες που αγνοούν πεισματικά τα ιστορικά στοιχεία. Αποτελούν με λίγα λόγια, χαρακτηριστικό δείγμα παθογενούς Αποφένειας!
Ο ψυχοναύτης της Αποφένειας αναζητάει να βρει φαινομενικά ασύνδετα στοιχεία στο σύμπαν που μας περιβάλλει, ώστε να προσδώσει νόημα στην χαοτική του μορφή, και ως έτσι, να βρει την λανθάνουσα τάξη πίσω από αυτό που ορίσουμε πραγματικότητα. Παρόμοια, οι συνωμοσιολόγοι αναζητούν ενδείξεις για να ξεσκεπάσουν την αλήθεια πίσω από το παραπέτασμα του «πραγματικού».
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως οι τελευταίοι ξεκινάνε με την προϋπόθεση πως κάτι σκοτεινό κρύβεται πίσω από τις διάφορες προβολές των media, όταν ο ψυχοναύτης δίχως προκατάληψη χρησιμοποιεί το υλικό αυτό για να το υπερβεί!
Παράλληλα, οι συνωμοσιολόγοι αναγνωρίζουν καχύποπτα σύμβολα παντού, όμως αγνοούν την λειτουργία των συμβόλων! Αντιμετωπίζουν τα σύμβολα δηλαδή ως σημάδια, και όχι σαν μέσο μιας σειράς βιωματικών εννοιών.
Στην τελική, τα μαύρα πρόβατα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα άτομα δηλαδή που αντιστέκονται στα προπαγανδιστικά κύματα της Μαύρης Στοάς και των ακόλουθων της, προωθούν (άθελα τους συχνά) ένα τύπο κοινωνικής συμπεριφοράς που είναι εξίσου προβληματικός με αυτόν που υποτίθεται πως πολεμάνε – τον τύπο του παρανοϊκού πολίτη που σκέφτεται ως εξής: «αν είσαι με την Νέα Τάξη Πραγμάτων, είσαι εχθρός μου!» Ποια είναι όμως αυτή η περίφημη Νέα Τάξη Πραγμάτων; Που εδρεύει; Πως μπορούμε να την αναγνωρίσουμε;
Ναι, ασφαλώς και υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, γεωπολιτικά παιχνίδια, και διαβουλεύσεις σε κλειστά δωμάτια για τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα. Αλλά αυτό γινόταν από πάντα!
Η έννοια της Νέας Τάξης Πραγμάτων συνεπώς, είναι κάτι απτό ή μια γενικότερη (αλλά ωραία) έκφραση; Κανείς δεν ξέρει, και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει γιατί είναι κάτι το ασαφές… γι’ αυτό και πουλάει τόσο εύκολα!
Κάθε φορά λοιπόν που συναντάτε ένα βίντεο με ντοκουμέντα που θέλει να σας οδηγήσει στην αλήθεια, μην δεχτείτε αβίαστα τα όσα σας παραθέτει. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική, απαιτείστε απτά στοιχεία και όχι υπονοούμενα, και φυσικά αμφιβάλετε για όλα, ακόμη και για μένα που σας γράφω τα παραπάνω. Απλά αναζητήστε, είστε ελεύθεροι να το κάνετε, και οφείλετε να το κάνετε για τον εαυτό σας που διψά για γνώση.

Related Posts

Tags

Share This

23 Comments

 1. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Chrisa Chrava Chatzisavva
  EPIC το άρθρο! Έπρεπε να ειπωθούν κάποια στιγμή!

 2. Γιώργος Ιωαννίδης

  κανονικά το θέμα σηκώνει απάντηση σ' όλα τα επιχειρήματα που αντιπαραθέτουν, αλλά αυτό θα ήταν κείμενο εγκυκλοπαιδικών διαστάσεων!

 3. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Chrisa Chrava Chatzisavva
  χαχαχαχα σίγουρα! Πάντως η εισαγωγή του άρθρου ήταν εφευρετικότατη! Μπράβο για ακόμη μία φορά!

 4. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Giannis Nwoa Silvan
  polu wraio

 5. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Matoula Papadaki
  Μπράβο, πολύ ωραίο! Έλεος πια με αυτήν την "καλλιέργεια" φόβου..

 6. Anonymous

  «…ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ.»
  (Κατά Ιωάννην Η΄-32)

 7. Anonymous

  κύριε Ιωαννίδη ποιά είναι η άποψή σας για την μασονία που λυμαίνεται όλους τους "χώρους" κ ειδικότερα αυτόν της πολιτικής?
  Οι ίδιοι δηλώνουν ότι απλά επιτελούν ανθρωπιστικό έργο…λολ
  Δε θα έπρεπε να βγει νόμος να γίνουν φανερά τα ονόματα των πολιτικών κ άλλων δημόσιων φορέων που συμμετέχουν σ' αυτές?
  Πώς ξέρουμε ποιές είναι οι προτεραιότητες που θέτουν τα μέλη?
  Το κοινό καλό ή το συμφέρον της αδελφότητας;
  Θεωρείται ότι δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο "υποδούλωσης" της μεσαίας τάξης?
  Συμφωνείται ότι η μόνη λύση είναι ο κομμουνισμός κ η ανατροπή του καπιταλισμού?!

 8. Anonymous

  kala ola afta alla me to tsipaki tou antixristou ti 8a ginei re paidia?
  akousa oti oi exelixeis,exoun hdh arxisei na trexoun me apokoryfwma to 2012 pou 8a er8ei o diaolos!

 9. Γιώργος Ιωαννίδης

  Ο Ελευθεροτεκτονισμός (όπως και όλες λίγο πολύ οι εσωτερικές σχολές), έχει πρωταρχικό σκοπό την μύηση του ατόμου στα μυστήρια της ψυχής και του σύμπαντος. Όταν δεν το τελεί αυτό, τότε κάτι δεν πάει καλά! Είναι γεγονός πως η υπερβολική εκκοσμίκευση του Τεκτονισμού, και η ενασχόληση του με θέματα που δεν άπτονται την εσωτερική εργασία, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις Στοές εδώ και ενάμιση αιώνα τουλάχιστον! Όμως, η θεμελιώδης λειτουργία της εν λόγο Αδελφότητας είναι πνευματική παρά πολιτική, γι' αυτό και στα συντάγματα τους αναφέρετε ρητά η απαγόρευση σε οποιαδήποτε πολιτική αναφορά, εντός της Στοάς. Τώρα αν συμβαίνει από κάποιους και υπό ορισμένο τρόπο, γι' αυτο ευθύνεται το άτομο παρά η Αδελφότητα!

  Σχετικά με τον νόμο… θα αντιπρότεινα, αντί να δαιμονοποιούμε την συγκεκριμένη Αδελφότητα (και όχι μόνο), να προσπαθήσουμε να μελετήσουμε την σημασία που διατελεί η έννοια της μυστικότητας! Ίσως τότε καταλάβουμε πως στα Τεκτονικά Μέγαρα δεν συμβαίνουν τα οργιαστικά πράγματα τα οποία αναφέρουν οι εκάστοτε συνομοσιολόγοι.

  Σχετικά με την μεσαία τάξη… από την αυγή της οργανωμένης κοινωνίας, υπάρχει η ανάγκη από αυτούς που κατέχουν την εξουσία, να διαθέτουν εργάτες και υποχείρια. Δεν ήταν ποτέ διαφορετικά και ούτε μπορεί να γίνει διαφορετικά! Για να αλλάξει σε τέτοιο βαθμό η διαστρωμάτωση και η λειτουργία της κοινωνίας μας, πιστεύω πως θα πρέπει να αλλάξει η ίδια η βιολογία/ψυχολογία του ανθρώπου… μέχρι τότε όμως, έχουμε πολλούς αιώνες εξέλιξης ακόμη…

  Σχετικά με τον κουμμουνισμό… πιστεύω πως οι πολιτικοί αναλυτές μπορούν να καταθέσουν μια πιο χρήσιμη άποψη εδώ από εμένα.

 10. Γιώργος Ιωαννίδης

  θα σας παραπέμψω στο κεντρικό αφιέρωμα από το τρέχον τεύχος του Mystery!
  http://apopheneia.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

 11. Anonymous

  Λες : "Όταν τα «πρόβατα» που αντιστέκονται απορρίπτουν όλες τις μορφές θρησκευτικότητας ως σαν ένα άλλο όπιο του λαού, και εμμένουν στην υλική υπόσταση της ζωής ως την μοναδική πραγματικότητα, οι αληθινά υπεύθυνοι των συμφορών μας είναι τα πολιτικά τζάκια, οι μεγαλοτραπεζίτες, και οι πολυεθνικές που προσκυνούν τις ηδονές που προσφέρει το χρήμα."

  Ωραία τι θες να πεις με αυτό?
  Ότι ο καπιταλισμός είναι ένα ψέμα,μια απάτη που δεν υπάρχει,παρά μόνο στο συνωμοσιολογικό μυαλό μιας χούφτας ψυχάκηδων?
  Σου φαίνεται παράξενο να υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας?
  Σου φαίνεται παράξενο,το να κάνουν προπαγάνδα μέσω του lifestyle για να αποβλακώσουν το λαό?
  Δεν λειτουργεί πάντα συγκεντρωτικά η Εξουσία?
  Σου φαίνεται παράξενο ότι μπορεί να υπάρχουν 5-6…10…20(δεν ξέρω πόσα τζάκια)που να μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια?
  Ιστορικά πάντως αυτό υπήρχε κ παλιότερα και λεγόταν κληρονομική βασιλεία!
  Γιατί να μην υπάρχει κ σήμερα σε μια πιο εξελιγμένη βερσιόν?

  Γενικά τίποτα δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο κ γενικά οι εξελίξεις κ η πραγματικότητα μπορούν να ξεπεράσουν κ το πιο ευφάνταστο σενάριο του Hollywood 🙂

 12. Γιώργος Ιωαννίδης

  Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν θεωρώ ότι υπεύθυνοι είναι πάντα οι άλλοι, οι οποιοδήποτε άλλοι, αλλά μετέχουμε και εμείς, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο στις όποιες εξελίξεις.
  Αυτό που θέλω να πω είναι πως η μονόπλευρη συνωμοσιολογία οδηγεί σε αποδιοπομπαίους τράγους, και επικίνδυνες γενικεύσεις: βλ. Ιουδαίοι, Τέκτονες κτλ.
  Τέλος, αυτό που κυρίως κρίνω στο παραπάνω κείμενο, είναι τα βεβιασμένα συμπεράσματα, πως δλδ οι Ιλλουμινάτι, τα Νεφελίμ και τα σχετικά, κρύβονται πίσω από όλα και από το κάθε τι, ακόμη και πίσω από τις χορευτικές κινήσεις της Lady Gaga!
  Δεν λέω πως η συνωμοσιολογία στο σύνολο της είναι λάθος! Θα ήμουν λάθος αν το υποστήριζα αυτό. Απλά ακόμη και οι θεωρίες συνωμοσίας, θα πρέπει να εξετάζονται εξαιρετικά προσεχτικά και με ψυχραιμία! Όπως τυφλά δεν θα πρέπει να δεχόμαστε τα όσα μας πασάρουν οι έχοντες την εξουσία, εξίσου όχι τυφλά δεν θα πρέπει να δεχόμαστε και τα συμπεράσματα των όποιων τους αντιστέκονται!

 13. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Greg Architekton
  εντελώς συμπτωματικά, η 'αποφένεια' μου θύμισε κάποιες σκέψεις που έκανα και εγώ. Το ξύπνημα του ενός είναι ο ύπνος του άλλου' η ' νέα τάξη' είναι ένας εχθρός του οποίου οι σκοποί δεν είναι ίδιοι για όσους πιστεύουν στην ύπαρξή της ως υπόγειο κατεστημένο. Παρ' όλο το χάος όμως που υπάρχει στον κόσμο μας, παρατηρούμε ότι οι πηγές είναι ανοιχτές σε όλους (τουλάχιστον στην εποχή μας) και εάν θέλει κάποιος μπορεί να ρίξει μια ματιά. Άρα, τουλάχιστον σε ορισμένα επιστητά, δύναται να υπάρξει μια αντικειμενική παρατήρηση ; Ίσως.

 14. Γιώργος Ιωαννίδης

  μόνο αν είσαι θεός!!

 15. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Greg Architekton
  ναι, σωστά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και θεός κανείς για να διαβάσει την ιστορία του τεκτονισμού, ή τα τεκτονικά τυπικά, για να βγάλει το συμπέρασμα ότι η Εκκλησία πετάει λάσπη. Άρα εδώ δεν έχουμε μόνον αποφένεια αλλά και 'άρνηση' .

 16. Γιώργος Ιωαννίδης

  σχόλιο από Facebook

  Λουκάς Καβακόπουλος
  Εξαιρετικό άρθρο Γιώργο! Μπράβο! Αυτά τα πράγματα έπρεπε να ειπωθούν. Ποιος θα μας σώσει από τους αυτόκλητους Σωτήρες;

 17. Anonymous

  @Greg Architekton

  Να διαβάσουμε δηλαδή για τους τέκτονες,από τους ίδιους!
  Αυτό μου λές…
  Τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα ήταν αντικειμενικό κάτι τέτοιο?
  Με την ίδια λογική να ενημερωθούμε για την κατάσταση στην Ελλάδα από τη Νετ κ από τον εκπρόσωπο τύπου του Πασόκ.
  Μια τέτοια λογική είναι για γέλια κ για κλάματα.
  Κύριε Ιωαννίδη λέτε ότι οι αδελφότητες έχουν πρωταρχικό ρόλο πνευματική καλλιέργεια κλπ
  Ελάτε τώρα δε νομίζω ο Μπους,ο Αλογοσκούφης,Σουφλιάς και χιλιάδες ανα τον κόσμο τεχνοκράτες να "καίγονται" κ ιδιαίτερα για μεταφυσικά κ πνευματικά θέματα κ να αφιερώνουν από τον πολύτιμο χρόνο τους,χωρίς άλλα ανταλλάγματα…
  Ελάτε τώρα μην δουλευόμαστε μεταξύ μας…
  Εδώ μιλάμε για "πολιτικούς/επιχειρηματικούς/μεγαλοδημοσιογραφικούς κύκλους",ας μην είμαστε αφελείς! 😉

  Αν ήταν τέτοιος ο ρόλος τους,θα ήταν στους κόλπους τους και πλανόδιοι ποιητές,μουσικοί κλοζάρ,φτωχοί διανοούμενοι,ζητιάνοι κ οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται…Αντιθέτως βλέπουμε πολλούς "καρχαρίες" κατά καίρους ως μέλη.
  Τυχαίο…Δε νομίζω 🙂

  Και αν δεχτούν κ κάποιον όχι τόσο ισχυρό,δε νομίζω ότι θα φτάσει πολύ ψηλά.
  Στο χέρι τους είναι να μη μάθει κ τίποτα εν τέλει…

 18. Γιώργος Ιωαννίδης

  Αν κάποιος θέλει να μελετήσει τις αρχές και την ιστορία μιας εσωτερική αδελφότητας, θα πρέπει να το κάνει σφαιρικά, προσεγγίζοντας το θέμα δλδ μέσα από την γραμματεία των ανθρώπων της αδελφότητας, μέσα από τα βιβλία των πολέμιων, αλλά και μέσα από τις μελέτες των τρίτων, που συνήθως είναι ακαδημαϊκή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Τέκτονες, όπου η ακαδημαϊκή βιβλιογραφία είναι τεράστια.
  Τώρα, η βασική λειτουργία των εσωτερικών σχολών είναι η εργασία με το πνευματικό κομμάτι του ανθρώπου, και όπως είπα και παραπάνω, όποτε δεν γίνεται αυτό, δημιουργούνται προβλήματα.
  Έτσι και στον Τεκτονισμό, τα όρια ανάμεσα στην πνευματική εργασία και τις δημόσιες σχέσεις, συχνά μπερδεύονται. Αλλά για αυτό φταίνε οι άνθρωποι, όχι η ιδέα!
  Ανάλογο παράδειγμα είναι η Εκκλησία, όπου έχεις μυριάδες παραδείγματα από τον κλήρο που με τις πράξεις του προσβάλουν την διδασκαλία του Ιησού. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Εκκλησία ως θρησκευτικό βίωμα και σώμα είναι λάθος!
  Τέλος, προσέξτε σας παρακαλώ αυτό που λέω: δεν απορρίπτω τις θεωρίες συνωμοσίας, απορρίπτω τις αστήριχτες θεωρίες που δαιμονοποιούν οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν (οι συγγραφείς τους) και κάνουν γενικεύσεις που συχνά οδηγούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές όπως ο ρατσισμός!
  Δείτε αυτό το παράδειγμα που εντόπισα σήμερα: http://anti-ntp.blogspot.com/p/illuminati.html
  Είναι τα εν λόγω παραδείγματα επιχειρηματολογία; Τα ασπρόμαυρα πλακάκια και ο Σατανάς ΜΑΤΣ!?

 19. Anonymous

  Η nasa έκανε ανακοίνωση για δηλώσεις που θα αφορούν την εξωγήινη ζωή,ενώ τα ταυτόχρονα τρέχουν οι εξελίξεις και συνεχίζεται το "ξεβράκωμα" της διεθνούς πολιτικής από την wikileaks.Κάτι πρωτοφανές ιστορικά!

  Αν δεν αποτελεί αυτό προπαγάνδα κ αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης,τότε εγώ είμαι ακόμα ένας συνωμοσιολόγος.
  Να δείτε που αν συνεχιστεί το ξεμπρόστιασμα απο την wikileaks,μπορεί να βγει και κανά καινούριο βίντεο αλά roswell,μέχρι κ συνέντευξη από τον ET τον εξωγήινο μπορεί να δούμε! :))

 20. Anonymous

  τελικά μας δουλεύει η Νασα μου φαίνεται…
  δεν ξέρω πολύ κακό για το τίποτα,μου φάνηκε αρκετα εξειδικευμένη ανακάλυψη, για τόσο μεγάλη δημοσιοποίηση που πήρε!
  Εκτός κ αν θέλουν να μας προετοιμάσουν για κάτι μεγαλύτερο κ το φέρνουν με το μαλακό.
  Σε αντίθετη περίπτωση,απλά μας δουλεύουν.
  Ανακάλυψαν ένα βακτήριο κ σιγά τι έγινε,η Ελλάδα μια φορά Πασόκ θα εξακολουθεί να έχει για κυβέρνηση :))

 21. Γιώργος Ιωαννίδης

  Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι αρκετά σημαντική καθότι με στοιχεία πλέον, και όχι απλά με θεωρίες/εικασίες, οι επιστήμονες γνωρίζουν πως η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί με διαφορετικούς τρόπους στο σύμπαν.
  Μπορεί για εμάς κάτι τέτοιο να φαντάζει τιποτένιο (που είμαστε συνηθισμένοι από το sci fi), όμως έχει εξαιρετική σημασία για την επιστημονική κοινότητα καθότι αναγκάζει ακόμη και τους πιο στενόμυαλους να αποδεχτούν πως η ζωή μπορεί να υφίσταται με τους πιο εκπληκτικούς τρόπους, οπουδήποτε!
  Με λίγα λόγια, αυτό που κάποτε ανήκε στην σφαίρα της φαντασίας, σήμερα αποδείχτηκε αληθινό! Η εξερεύνηση λοιπόν του διαστήματος (για εξωγήινη ζωή) αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει με νέα μέτρα και σταθμά, αφού μέχρι σήμερα οι ειδικοί έψαχνα ζωή με βάση τα γνωστά δεδομένα. Αυτή η «δογματική» αντίληψη όμως, καταρρίφτηκε μια για πάντα.
  Όσον αφορά τώρα τον βαθμό δημοσιότητας της είδησης… οκ, δεν θα διαφωνήσω πως θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Πιστεύω πως έγινε εν μέρη για να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας πίσω στην NASA η οποία μαζεύεται και αυτή για κονδύλια…
  Δεν μπορώ όμως να απαντήσω θετικά στο σενάριο πως τα media (ή κάποιοι πίσω από αυτά) μεγαλοποίησαν το γεγονός για να αποσιωπήσουν το WikiLeaks!
  Δέχομαι απλά το γεγονός με ενθουσιασμό, και μάλιστα αν το τοποθετήσουμε δίπλα σ' αυτή την είδηση (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1333925/Elixir-eternal-youth-Scientists-reverse-ageing-process-landmark-trial.html), τότε (πέρα από τις όποιες κοινωνικές/οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας) θέλω να πιστεύω σ' ένα λαμπρό μέλλον!

 22. Anonymous

  ναι ok δε διαφωνώ ότι μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επαναστατική ανακάλυψη μελλοντικά με χρησεις στην επεξεργασία λυμάτων,σε φάρμακα,εξερεύνηση διαστήματος κ δεν ξέρω κ εγώ που αλλού,αλλά η λίμνη δεν ήταν στον Κρόνο,στην Καλιφόρνια ήταν!
  Τόσα χρόνια δηλ δεν το είχαν ανακαλύψει κ πέρα από αυτό αν τον είχαν ανακαλύψει πριν αρκετό καιρό γιατί διάλεξαν την παρούσα χρονική περίοδο να το παρουσιάσουν κ γιατί επέλεξαν να κάνουν μια τόσο μυστηριώδη ανακοίνωση,ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν εξ αρχής λόγο για ένα βακτήριο.
  Ακόμα στην φάση που βρίσκεται η ανακάλυψη δε θεωρώ ότι αφορά τοσο πολύ κόσμο,παρά μόνο τους επιστήμονες κ τους ερασιτέχνες λάτρεις της αστροφυσικής!
  Αυτό δεν είναι επικοινωνιακό τρικ?
  Ή μήπως κάτι πολύ μεγαλύτερο πρόκειται να ανακοινωθεί λίαν συντόμως(σε μερικά χρόνια) κ θέλουν να προετοιμάσουν το κλίμα?

 23. konion

  Δυστυχῶς γιὰ τοὺς συνωμοσιολόγους, ἡ ζωὴ στήνει περίεργα παίγνια, συμπτώσεις καὶ ἄλλες καταστάσεις ἀπὸ τὶς ὁποῖες λίγοι ξεφεύγουν.
  Πολλὲς φορὲς ἀρνούμεθα νὰ τὸ παραδεχθοῦμε αὐτὸ καὶ ὁδηγούμεθα στὴν συνωμοσιολογία, παραδίπλα ἡ συγχρονικότητα τοῦ Γιούνγκ γελάει.
  Αὐτὸ ποὺ δὲν μποροῦμε ἴσως ἐνδόμυχα νὰ παραδεχθοῦμε, εἶναι ἴσως ὅτι ἡ ζωή, ὁ Θεός, ἂς ποῦμε, ἐκτὸς ἀπὸ τὸ αἴτιο καὶ αἰτιατό, ἔχει κι ἄλλους τρόπους σκέψεως π.χ. τὴν συγχρονικότητα καὶ ποιὸς ξέρει τί ἄλλο.