Πως να Βρεις το Δικό σου Μαγικό Όνομα

29/10/11 by

Καθώς ένα μαγικό όνομα σκιαγραφεί την ψυχοπνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μάγος, και αυτά τα οποία φιλοδοξεί να επιτύχει μέσα από την μαγική του εργασία, η ανακάλυψη αυτού του ονόματος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.
Κάπως έτσι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρει κανείς το δικό του μαγικό όνομα: Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τεχνική που παρουσιάζει ο Raymond Buckland στο βιβλίο του Complete Book of Witchcraft (2006), όπου ζητά από τον μάγο να βρει το μαγικό του όνομα μέσω της αριθμολογίας.
Κάθε γράμμα αντιστοιχεί σ’ έναν αριθμό λοιπόν. Αυτό σημαίνει πως:
Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, F=6, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=10, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, Ο=70, Π=80, Q=90, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500, Χ=600, Ψ=700, Ω=800 (οι αριθμητικές τιμές είναι από το βιβλίο του Kieren Barry, Ελληνική Καμπάλα, 2001).
Η διεργασία ξεκινάει με την πρόσθεση όλων των αριθμών που αποτελούν την ημερομηνία γέννησης του μάγου. Για παράδειγμα, 28+12+1977=2017. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους αριθμούς του πρώτου αποτελέσματος, δηλαδή 2+1+7= 10. Έπειτα επιλέγουμε το υποψήφιο όνομα, π.χ. Μίθρας.
Αριθμολογικά, η λέξη Μίθρας αποδίδει 40+10+9+100+1+200= 360, γεγονός που σημαίνει πως δεν συμβαδίζει με το 10. Στην περίπτωση, αυτή ο μάγος θα πρέπει να αναζητήσει ένα διαφορετικό μαγικό όνομα, όπως για παράδειγμα το Λύσιος (όπως ο αρχαίος θεός Διόνυσος Λύσιος, ο λυτρωτής των ανθρώπινων ψυχών από την αρπαγή του θανάτου), που πράγματι μας δίνει 10.
Σύμφωνα με τον Buckland, η αριθμολογική αξία του μαγικού ονόματος θα πρέπει υποχρεωτικά να συμβαδίζει με την ημερομηνία γέννησης, γιατί αυτός είναι ο μόνος σταθερός αριθμός της ζωής μας, αυτός που δηλώνει ποιοι πραγματικά είμαστε.
Βέβαια, δεν είναι αυτή η μόνη τεχνική! Κάποιοι μάγοι υιοθετούν δίχως κάποια καμπαλιστική προεργασία το μαγικό τους όνομα. Απλά, όταν συμπληρωθεί το ένα έτος και η μια ημέρα (η περίοδος προετοιμασίας με βάση το σύστημα του Gardner), και τελεστεί η μύηση του Πρώτου Βαθμού, ο μάγος ενδύεται το όνομα εκείνης της θεότητας, την οποία νιώθει πιο οικεία.
Άλλοι ζητάνε τη βοήθεια μιας εξωτερικής οντότητας ή επιδιώκουν την ενόραση του κατάλληλου ονόματος μέσα από την ονειροναυτική ή την αστρική προβολή. Σε κάθε περίπτωση, το μαγικό όνομα είναι αυστηρά προσωπικό και δεν θα πρέπει να γίνεται γνωστό σε άτομα έξω από τον κύκλο του coven στο οποίο ανήκει ο μάγος.
Αντίστοιχα, το μαγικό όνομα θα πρέπει να γραφτεί στο Βιβλίο των Σκιών με ένα από τα μαγικά αλφάβητα, αντικαθιστώντας απλά το κάθε γράμμα ή συνθέτοντας ένα μονόγραμμα, συνδέοντας δηλαδή τους ρούνους που αποτελούν το όνομα, σε ένα καλαίσθητο σύμβολο (sigil).

Περισσότερα και για το θέμα αυτό, δείτε στο Book of Shadows του Gerald Gardner (εκδ. Αρχέτυπο)

Related Posts

Tags

Share This