Αμερικάνος Προφήτης Μετανάστευσε στην Ελλάδα για το Τέλος του Κόσμου

08/02/12 by

Το είχα αναφέρει και σε παλαιότερο τεύχος του mystery (τ. 69) αποφεύγοντας όμως να δημοσιεύσω ονόματα, αλλά από ότι φαίνεται δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία τα media του δήμου Σιντικής. Έτσι, πολύ κοντά στην γενέθλια πόλη μου (το Σιδηρόκαστρο), στο χωριό Φαιά Πέτρα του νομού Σερρών, εδώ και ένα χρόνο έχει εγκατασταθεί μια οικογένεια Αμερικάνων όπου ο πατέρας (Michael ή Εριμπάμπαλ) αυτοαποκαλείται προφήτης του Θεού και αγγελιοφόρος της αλήθειας. Σύμφωνα λοιπόν με τα οράματα του παράξενου αυτού άνδρα (βλέπε εδώ), ο Θεός του αποκάλυψε πως η καταστροφή του κόσμου (που θα ξεκινήσει από την Αμερική) θα συμβεί στις 19 Ιουλίου 2012, και πως το μόνο ασφαλές σημείο στον πλανήτη, είναι το συγκεκριμένο χωρίο της βόρειας Ελλάδας!

Το περιστατικό βέβαια δεν είναι μοναδικό – Το Bugarach είναι ένα ήσυχο χωριό της νοτιοδυτικής Γαλλίας με μόλις 189 κατοίκους. Το τελευταίο διάστημα, όμως, η περιοχή έχει γνωρίσει τεράστια τουριστική άνθιση, σε σημείο η τοπική κοινότητα να ανησυχεί σοβαρά για την τύχη της περιφέρειάς.
Αιτία; Το Bugarach έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, επειδή φήμες θέλουν στα έγκατα του βουνού, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό, να κρύβονται υπόγειες εξωγήινες βάσεις, ικανές να προφυλάξουν τους ανθρώπους από την καταστροφή που είναι να συμβεί το 2012!
Κάπως έτσι, το χωριό επισκέπτονται καθημερινά στρατιές από εναλλακτικούς τουρίστες, που αναζητούν τις εισόδους για τις υπόγειες εγκαταστάσεις, new age believers που κάνουν επικλήσεις στους πρόποδες του βουνού και άλλοι περίεργοι τύποι!

Και φυσικά το όλο θέμα με τις ασφαλείς ζώνες δεν σταματά εδώ. Όσοι παρακολουθείτε την μόνιμη μηνιαία στήλη μου για το Φαινόμενο 2012 στο περιοδικό, θα γνωρίζετε ήδη τον κατασκευαστικό πυρετό που επικρατεί σε Αμερική και Ευρώπη για την κατασκευή καταφυγίων. Ενώ οι πιο «ψαγμένοι» θα έχουν διαβάσει και για την (υποτιθέμενη) προφητεία του Φουλκανέλι για την σπηλιά στο Κούσκο του Περού και τον αρχαίο σταυρό των Ίνκα. Αλλά για το μυστήριο αυτό σας παραπέμπω στο συλλογικό βιβλίο 2012: Τι Αλήθεια θα Γίνει, των εκδόσεων Αρχέτυπο.

Κλείνοντας, να σημειώσω απλά πως η όλη αυτή μετακίνηση των ανθρώπων θυμίζει κάπως την Κιβωτό του Νώε που αλληγορικά παραπέμπει στο μυστικό δοχείο, ένα είδος μήτρας όπου ο άνθρωπος σφραγίζετε καθόσον ο κόσμος θα επιστρέψει στην πρωταρχική του χαοτική κατάσταση (ωκεανός) μέχρι ωσότου το ουράνιο τόξο (η ουρά του παγωνιού) να σηματοδοτήσει την επανεγκαθίδρυση της τάξης. Δίχως αμφιβολία, το Φ2012 αποτελεί μια αλχημική διεργασία…

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. Γιώργος Ιωαννίδης

    σχόλιο από Facebook

    Tasos Banakos
    Θα μας κοπούν τα γελάκια απότομα όποτε και όταν έρθει εκείνη η ημέρα.Τα έχει πει ο Άγιος Κοσμάς,τα έχει πει ο Ιωάννης,τα έλεγε ο γέροντας Παίσιος,τα έλεγαν και τα λένε και άλλοι πολλοί ακόμα,αλλα όπως πάντα εμείς είμαστε οι έξυπνοι και όλοι οι άλλοι είναι χαζοί.Αναφέρομαι γενικότερα στις αντιδράσεις κάποιων ανθρώπων όταν διαβάζουν ή ακούν κάτι για το τέλος του κόσμου και όχι ειδικά για τον συγκεκριμένο κύριο και τα όσα υποστηρίζει,που χωρίς να γνωρίζουμε τι και πως και αν βιαζόμαστε όπως πάντα να χλευάσουμε.

  2. Γιώργος Ιωαννίδης

    Προσωπικά δεν χλευάζω κανένα, αντιθέτως σέβομαι κάθε άποψη ανεξάρτητα από το αν την ασπάζομαι ή όχι. Η αλήθεια είναι όμως, πως παρόμοιες εσχατολογικές διδασκαλίες, προφητείες και κινήματα έχει γνωρίσει πάρα πολλά η ιστορία… και ο κόσμος παραμένει στην θέση του! Βέβαια, το ότι δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής το Τέλος δεν σημαίνει πως δεν θα συμβεί κάποια στιγμή. Αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο παρουσιάζονται όλες αυτές οι προφητείες, όπως και το περιεχόμενο τους, συχνά προβληματίζει για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους! Όπως και να έχει, θεωρώ πως η βαθύτερη αλήθεια της Αποκάλυψης είναι ακριβώς αυτή, η φανέρωση μιας βαθύτερης αλήθειας, και όχι η καταστροφολογία που αποτελεί άλλωστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης. Από το δέος και φόβος (tremendum et fascinas) που αναπτύσσετε ανάμεσα στον άνθρωπο και το θείο, προτιμώ την μυστική συμμετοχή (participation mystique)!

  3. Θάνος

    Κάποιος να επικοινωνήσει με το προφήτη για νεότερες πληροφορίες.

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Από όσο γνωρίζω, η αστυνομία είχε επισκεφτεί την οικογένεια του λίγες μέρες πριν την υποτιθέμενη Συντέλεια του Κόσμου. Ο ίδιος έκτοτε έχει κάνει ορισμένες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του http://www.repairingthebreach.info/ αλλά δεν έχω ασχοληθεί επιπλέον!