Τι Συμβαίνει με τα Παράξενα Σύμβολα στις Πλάκες των Πεζοδρομίων;

24/02/12 by

Το αίνιγμα με τις μαγικές σφραγίδες, εκείνα τα παράξενα σύμβολα που έχουν χαραχθεί πάνω σε μεταλλικές πλάκες στα πεζοδρόμια των πόλεων, είναι λίγο ως πολύ γνωστό σε όλους μας.
Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα chemtrails, πρόκειται για ένα μυστήριο που ο καθένας από εμάς μπορεί πολύ εύκολα να το παρατηρήσει, αρκεί να βγει έξω από το σπίτι του, και να βαδίσει στις γειτονιές εκεί κοντά. Αργά ή γρήγορα, θα συναντήσει μικρές (συνήθως) μεταλλικές πλάκες που άλλοτε καλύπτουν ρολόγια του νερού, σωλήνες ή και απολυτός τίποτα – πλάκες με εγχάρακτες πεντάλφες, ομόκεντρους κύκλους, αστέρια και άλλα παράδοξα σύμβολα. Τι πραγματικά συμβαίνει με αυτές τις πλάκες; Ποιος τις τοποθέτησε εκεί και γιατί;
Όσον αφορά το ποιος, μοιάζει δύσκολο να το μάθουμε σήμερα καθότι όσοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα (από την εποχή του Γιώργου Μπαλάνου που πρώτος αυτός δημοσιοποίησε τον εν λόγο γρίφο, μέχρι τον Θανάση Βέμπο, τον Αποστόλη Χειρδάρη και όλους τους υπόλοιπους ερευνητές – ερασιτέχνες και μη) κατέληξαν πως ο σχεδιασμός από αυτές τις πλάκες είχε γίνει αρκετές δεκαετίες πριν, μέρος τους έχει έρθει από κατασκευάστριες εταιρίες της Κίνας, ενώ η διάθεση τους στην αγορά, σε μεγάλο αριθμό, υπήρχε μέχρι και τουλάχιστον τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η παλαιότητα από τις πλάκες αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός πως οι περισσότερες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των πόλεων, σε σχετικά παλιές γειτονιές, πολύ πιο σπάνια σε αρκετά παλιές, ενώ ποτέ στις νεόχτιστες!
Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως παρόμοιες πλάκες υπάρχουν και στο εξωτερικό (βλ. mystery τ. 16). Χαρακτηριστικές είναι οι καλαίσθητες πλάκες στους δρόμους της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Αγγλίας αλλά και της Γαλλίας. Μάλιστα, στο διάσημο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Γάλλου Joris-Karl Huysmans La-Bas (1891) γίνεται λόγος για πλάκες στα πεζοδρόμια του Παρισιού με αλχημικά σύμβολα…
Τρεις είναι οι θεωρίες λοιπόν που εξηγούν το όλο θέμα: (1) τα καπάκια αυτά δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σύσταση, τοποθετήθηκαν εντελώς τυχαία, και σχεδιάστηκαν με αυτό τον τρόπο καθαρά για λόγους αισθητικής. Αντίθετα, εμείς σήμερα διαβάζουμε σ’ αυτά θεωρίες συνωμοσίας και μαγικές σφραγίδες εκεί όπου δεν υπάρχουν! Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι μεγάλες στρόγγυλες πλάκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου είναι σχεδιασμένο ένα τρίγωνο μαζί με έναν κύκλο που στην μέση έχει μια τελεία. Πρόκειται για το γνώριμο σύμβολο του Παντεπόπτη Οφθαλμού; Όχι βέβαια! Πρόκειται απλά για τα αρχικά των λέξεων Δήμος Θεσσαλονίκης.
Από την άλλη (2) είναι πολύ πιθανόν τα καπάκια αυτά να σχεδιάστηκαν από κάποιον που γνώριζε την σημασία των συμβόλων -ίσως κάποιο ανήσυχο καλλιτέχνη ή έναν μυημένο τέκτονα- και με τον τρόπο του να θέλησε να διακοσμήσει τους δρόμους με εικόνες που κρύβουν βαθύτερα νοήματα (βλ. εδώ).
Μια άλλη θεωρία όμως (3) λέει πως όχι μόνο αυτός που τις κατασκεύασε γνώριζε τι έκανε, αλλά και πως οι πλάκες τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία, για πολύ συγκεκριμένους λόγους!
Οι λόγοι αυτοί μπορεί να αφορούν ζητήματα κρυπτογραφίας ή να είναι πιο παραφυσική, να σχετίζονται δηλαδή με τα τελουρικά ρεύματα που διαπερνούν τα στρώματα της γης, και με μια συνειδητή προσπάθεια ελέγχου αυτών των κυμάτων.
Στο mystery τ. 31 εξηγώ για τα μυστικά του Αστικού Σαμανισμού σε σχέση με το θέμα αυτό, όπως επίσης στο βιβλίο μου Νεκρονομικόν (2008) αποκωδικοποιώ την ενεργειακή χρησιμότητα από αυτές τις πλάκες – όπως για παράδειγμα, το σύμβολο με τους δυο εφαπτόμενους κύκλους αντιπροσωπεύει ένα σημείο εστίασης ή το πέρασμα/ροή της ενέργειας. Η απλή πεντάκτινος σηματοδοτεί κάποιο βιοενεργειακό σχίσμα, ενώ όταν στο κέντρο της υπάρχει μια τελεία, αυτό σηματοδοτεί μια ανοιχτή πύλη, κ.ο.κ.
Κάπου ανάμεσα λοιπόν στην πραγματικότητα, την συνωμοσιολογική υπερβολή και την μαγεία των αστικών θρύλων, το αίνιγμα με τις παράξενες πλάκες θα συνεχίζει να γοητεύει τις γενιές που αναζητούν το μυστήριο σε κάθε τους βήμα…

 

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

  1. Δημήτρης

    Εδώ υπάρχει το τηλέφωνο ενός από τους κατασκευαστές:

    http://www.youtube.com/watch?v=Dx2EWyU3Bmk

    Δεν έχω ιδέα αν η εταιρία αυτή υπάρχει ακόμα αλλά τουλάχιστον είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένα καπάκια με τέτοια σύμβολα που είχαν και τηλέφωνο κατασκευαστή επάνω. Φαίνεται πως δεν ηρθαν απαραίτητα όλα από Κινα ή αλλες χώρες.

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Πολύ χρήσιμη πληροφορία! Ευχαριστώ πραγματικά.

  2. Γιαννης

    Πολύ έξυπνος ο τροπος που περνάς την πληροφορία με την εικόνα που έχεις διαλέξει και αυτα που αναφέρεις στον πρωτο τόμο του νεκρονόμικον κανεις την απάντηση να ‘ναι μπροστα στα ματια αφτου που θέλει να την βρει. Το κάνεις διακριτικα έτσι ώστε να ‘ναι ευχαριστημενοι και οι σκεπτικιστές αλλα και αυτοι που πιστεύουν…

    • Γιώργος Ιωαννίδης

      Ευχαριστώ 🙂

  3. Το εν λόγω ζήτημα της “σηματοδότησης” των ενεργειακών πολιτειουργικών περασμάτων είναι αρκετά ενδιαφέρον,καθώς τα σημεία εστίασης δεν είναι μονάχα τα καπάκια των φρεατίων. Ο επίδοξος ερευνητής με λίγη παραπάνω προσοχή στα σημάδια θα διαπιστώσει πως τα patterns επαναλαμβάνονται σε ολοένα και περισσότερα στοιχεία μέσα στις γειτονιές των πόλεων. Βέβαια, η αιτία της ύπαρξής τους είναι περίπλοκη και σχεδόν ανεξήγητη στις ανθρώπινες συνειδήσεις, καθώς δρα στοχευμένα στα υπέρ-αισθητήρια “αστρο-σωματικά” όργανα και σε μία υπερβατική πραγματικότητα που είναι δύσκολο να αναγνωρίσει ο άνθρωπος με τις καθημερινές του λειτουργείες.

    Ελπίζω σε περαιτέρω ερεύνηση του ζητήματος, ειδικά μετά την διαπίστωση της νέας τάσης Πολιτειουργικής δράσης και σημαδέματος των σημείων, που ονομάζεται mirror transcending…