Αποκαλυπτικά Σημάδια σε μια Εποχή (Πνευματικής) Κρίσης

12/05/12 by

Στα πλαίσια του Β’ Πανελλαδικού Συμποσίου Αναζήτησης, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού και οι εκδόσεις Έσοπτρον, το Σάββατο 19 Μαΐου στην Αθήνα,
σας προσκαλώ στην ομιλία μου με θέμα…

Αποκαλυπτικά Σημάδια σε μια Εποχή (Πνευματικής) Κρίσης

Από τον φασματικό καβαλάρη της Αιγύπτου, στην υστερία με τους Παράξενους Ήχους, την έξαρση με τα φωτεινά σημάδια στον ουρανό και την (παρά)φιλολογία γύρω από την επερχόμενη συντέλεια (ή μεταστροφή) θα εξετάσουμε την φαινομενολογία της τρέχουσας παγκόσμιας παραδοξολογικής σκηνής σε σχέση με τις εσωτερικές θεωρίες περί Αιωνικής, το Μεσσιανικό αρχέτυπο, και την Ψυχολογία του Βάθους.
Αν ο κόσμος είναι καθρέπτης της ανθρώπινης ψυχής μας, τότε τι μπορεί να σημαίνουν όλα όσα παράξενα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα;

Η εκδήλωση (που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Άλφα (Πατησίων 37 και Στουρνάρη) στην Αθήνα, υπό τον γενικό τίτλο 2012: Από την Κρίση στην Υπέρβαση.

Στο βήμα θα καταθέσουν τις απόψεις τους σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης εναλλακτικής σκέψης καλύπτοντας έτσι, ένα μεγάλο εύρος ειδικών θεμάτων.
Ενδεικτικά, μερικά ονόματα εκ των ομιλητών: Βλάσσης Ρασσιάς, Άγγελος Βιαννίτης, Ραδάμανθυς Αναστασάκης, Σάσσα Τσέϊτοου, Χρήστος Κασταμονίτης, Νικόλαος Κουμαρτζής, Γιάννης Μούτσος, Γιώργος Κασιμάτης, Μηνάς Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πανουτσόπουλος και πολλοί άλλοι.

Στο χώρο θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου έκθεση βιβλίου με εκατοντάδες τίτλους από εκδοτικούς οίκους του εναλλακτικού χώρου.

Συμβολική είσοδος και για τις δύο ημέρες: 5 ευρώ
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Για το πλήρες κείμενο της ομιλίας, δείτε εδώ.

Related Posts

Tags

Share This

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. | George Ioannidis official website - [...] Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την ομιλία που εκφώνησα στα πλαίσια του Β’ Πανελλαδικού Συμποσίου Αναζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις…